ID.1. Etterfølger til Volkswagen e-up! skal settes i produksjon i 2025

Anonim

Frem til 2024 vil Volkswagen (merke) investere rundt 11 milliarder euro i elektrisk mobilitet, hvor vi vil se ID-familien vinne mange flere modeller. Mellom dem, regner med utviklingen av en enestående ID.1 , som vil være et springbrett til Volkswagens 100 % elektriske modellfamilie.

Når den kommer i produksjon, planlagt til 2025, forutsatt av et konsept i 2023, vil ID.1 ta plassen i dag okkupert av e-up!, den elektriske varianten av den tyske byboeren.

Hvis du bekrefter denne informasjonen, vil det bety at den lille opp! den vil forbli i produksjon i 14 år (pluss sannsynligvis Fiat 500 som allerede har 13 års produksjon, men som vil fortsette i produksjon i flere år til).

Volkswagen e-up!
jeg p!

2025? Det er fortsatt så mye tid igjen

Hvorfor så lenge? I fjor fikk vi vite at innen Volkswagen-konsernet ville det være opp til SEAT å utvikle en mer tilgjengelig elektrisk plattform for mindre biler, slik at markedsprisen deres ville være under 20 tusen euro. Målet er å lansere den første modellen fra denne plattformen i 2023.

Abonner på vårt nyhetsbrev

I år, i mai, fikk vi imidlertid vite at planene har endret seg og at endringen kan ha medført en forsinkelse i kalenderen, med estimert startdato for produksjonen nå 2025.

Volkswagen (merke) vil nå være ansvarlig for å utvikle denne nye dedikerte plattformen. Tilsynelatende vil det være en mer kompakt versjon av MEB debutert av ID.3, en plattform dedikert til elektriske kjøretøy som mange flere modeller vil komme ut av.

Volkswagen id.3
Volkswagen ID.3

Men spørsmålet gjenstår: vi må klare å ha en pris under 20 tusen euro. Problemet ligger med andre ord ikke i å lage en mini-MEB, problemet er å fjerne kostnader slik at ID.1 og, sannsynligvis, andre små elbiler fra det tyske konsernet, kan koste (godt) mindre enn 20 tusen euro . Som en sammenligning, e-up! den har en grunnpris på omtrent 23 tusen euro, for høy for en byboer.

Hva kan du forvente av ID.1?

Fem år er lang tid å si med sikkerhet hva ID.1 vil være. Bilmagasinet kom med informasjonen om at ID.1 vil ha batterier med mer beskjeden kapasitet (som bidrar til å kontrollere kostnadene) — 24 kWh og 36 kWh. Verdier i tråd med det vi ser i e-up!, men likevel med sikte på en autonomi på opptil 300 km (med et større batteri), eller veldig nær det.

MEB-plattform
MEB-plattform

Da prosjektet hadde ansvaret for SEAT, ble den fremtidige elektriske sub-20 tusen euro annonsert med en lengde under 4,0 m. Når det gjelder en byboer, vil dette selvfølgelig forbli, men det vil være interessant å finne ut hvor nært ID.1 vil nærme seg den praktiske 3,60 m lengden til e-up!.

Når ID.1 lanseres på markedet, forventer Volkswagen-konsernet allerede å selge mer enn én million elbiler i året (mål for 2023).

Med disse volumene i tankene, sier Volkswagen at MEB-avledet elektrisitet kan være 40 % billigere å produsere enn elektrisitet avledet fra plattformer som opprinnelig er designet for å støtte forbrenningsmotorer, slik tilfellet er med e-up!.

Det kan ta volumer i denne størrelsesorden før fremtidige ID.1-kontoer samsvarer.

Før ID.1 vil vi se Volkswagen ID.4, basert på ID, ankomme senere i år. Crozz, som vil være lengre enn ID.3, forutsatt crossover-format.

Les mer