Jaguar F-Type (300 hk). Passer de FIRE SYLINDRE stilen?

Anonim

Han var en av hovedpersonene i vår spesielle julevideo, men vil det Jaguar F-Type Coupé med bare fire sylindre er fornuftig?

La oss se. Det er sant at dette er den rimeligste måten å skaffe seg den prangende britiske coupéen, men 300 hk hentet fra den vanlige 2,0 l firesylindrede motoren er langt fra å være standard eller ... eksotisk.

Tross alt finner vi identiske motorer med lik eller mer kraft i modeller som Renault Mégane RS Trophy, den nye Volkswagen Golf R eller til og med den mye kraftigere Mercedes-AMG A 45 S, med 421 hk — vil den mekaniske appellen til disse fire sylindre matcher appellen til denne vakre coupéen?

Det er bare én måte å oppdage det på, og jeg vil gi ordet til Diogo Teixeira som satte Jaguar F-Type Coupé med fire sylindre og 300 hk, i den eksklusive First Edition-versjonen, til test på veiene til Serra da Estrelas:

Hvilke flere motorer er det?

Hvis F-Types 300 hk og firesylindrede motorer kjenner deg for en stund siden, og du tror at under panseret på den slanke kupéen må den "bebo" en mer "edlere" motor, er det eneste alternativet å utstyre den med en V8 motor.

Ved oppussing sa F-Type farvel til V6 (Supercharged) i Europa, og ble kun tilgjengelig med de fire sylindrene vi tester og med den dundrende V8-eren med 5,0 l kapasitet og to effektnivåer.

Den mindre kraftige og også enestående varianten av V8 presenterer seg med 450 hk og 580 Nm som bare kan sendes til bakhjulene eller til alle fire. Den mer eksplosive versjonen av V8 byr på 575 hk og 700 Nm og er kun tilgjengelig med firehjulsdrift.

Jaguar F-Type

Når det gjelder priser, starter den 450 hk bakhjulsdrevne varianten på 136.204 euro (firehjulsdriften starter på 144.281 euro) mens den mektige 575 hk-varianten koster 170.975 euro. Den rimeligere firesylindrede F-Type starter på €95 229.

Når det er sagt, er det et spørsmål om å gjøre matte. Ikke bare prisen, hvis forskjell er betydelig, men også de betydelige tilleggskostnadene som flere sylindre og kraft medfører (avgifter, vedlikehold og drivstoff).

Les mer