Toyota vil igjen produsere Land Cruiser 40 deler, til og med motorer!

Anonim

Produsert mellom 1960 og 1984 Toyota Land Cruiser 40 (i BJ40- og FJ40-variantene) er, uten noen stor tvil, den mest ikoniske varianten av den berømte japanske jeepen, med en omfattende legion av fans.

Imidlertid har disse fansen de siste årene blitt møtt med et "problem" som er felles for alle de som ønsker å beholde klassiske modeller på veien: mangelen på deler.

Så, etter å ha returnert til å produsere deler til Supra A70 og A80, bestemte Toyota Gazoo Racing seg for at det var på tide å hjelpe Land Cruiser 40-fans. På denne måten, under GR Heritage Parts-prosjektet, vil Toyota Gazoo Racing produsere deler som har blitt avviklet og selge dem som originaldeler gjennom spesielt samarbeid med leverandører.

Toyota Land Cruiser 40
Land Cruiser 40 i sitt "naturlige habitat".

Datoen som ble valgt for kunngjøringen av dette prosjektet, 1. august, falt nøyaktig sammen med markeringen av 70 år med Land Cruiser.

holde dem på veien

Valget av delene som skal reproduseres kom fra et sett med foreløpige spørreskjemaer utført med noen spesialister og klubber dedikert til Toyota Land Cruiser 40.

Så, i tillegg til deler til styre- og bremsesystemene, vil Toyota Gazoo Racing også produsere aksler, differensialer og en serie "jordforbindelses"-deler, eksosrør og til og med... motorer! Toyotas mål er å gjøre disse delene tilgjengelige allerede i 2022.

Toyota Land Cruiser 40
Land Cruiser 40-serien hadde de mest forskjellige kroppsformene.

I tillegg vil Toyota Gazoo Racing også gjennomføre et spørreskjema på sin nettside for å finne ut hvilke deler Land Cruiser 40-eiere ønsker å se reprodusert. Det japanske merkets mål er da å bruke informasjonen som samles inn til å velge de neste delene som skal reproduseres.

Når det gjelder fans av de gjenværende generasjonene av den berømte Toyota-jeepen, kan du være trygg på at Toyota Gazoo Racing allerede har avslørt at de vurderer å produsere reservedeler for de neste generasjonene av Land Cruiser.

Les mer