Kia forventer EV9 og bekrefter at den vil være 100 % elektrisk i Europa innen 2035

Anonim

Kia har nettopp annonsert en ambisiøs plan for å bli karbonnøytral innen 2045 og bekreftet at den innen 2035 vil overlate forbrenningsmotorer i Europa til 100 % elektriske.

Den sørkoreanske produsenten avslørte også at den planlegger å gjennomgå produktutvalget og alle produksjonsprosesser for å bli en "leverandør av bærekraftige mobilitetsløsninger".

Men et av Kias første skritt mot bærekraft er til og med løftet om karbonnøytralitet innen 2045, som vil kreve flere endringer i alle driftsfaser, som produksjon, forsyningskjede og logistikk.

I 2045 garanterer Kia at karbonutslippsnivåene vil være 97 % lavere enn de som ble registrert av selskapet i 2019, et tall som tydelig viser virkningen av dette tiltaket.

Men det viktigste løftet som kom ut av denne digitale presentasjonen var til og med kunngjøringen av en strategi for å oppnå "full elektrifisering i nøkkelmarkeder innen 2040", noe som vil bli oppnådd fem år tidligere, i 2035, i Europa, hvor Kia vil ha en serie fri for forbrenningsmotorer.

EV9 er "sir" som følger

Som du forventer, vil EV-modellfamilien – som for tiden har EV6 – få mer og mer fremtreden og utvides med nye produkter, inkludert EV9, som Kia allerede har forutsett med teaser-bilder.

Kia Ev9

Bygget på den modulære E-GMP-plattformen, det samme som grunnlaget for EV6 og Hyundai IONIQ 5, lover EV9 å bli den største av den 100 % elektriske Kia, en innsats for SUV-segmentet, som vi kan se i disse første bilder av prototypen.

Med en profil som umiddelbart minner oss om den «amerikanske» Kia Telluride — vinneren av verdens bil i 2020 —, som denne, vil EV9 være en SUV i full størrelse med tre seterader.

Kia Ev9

Den endelige avsløringen vil finne sted neste uke på Los Angeles Motor Show, fortsatt som en prototype, noe som kan være et tegn på at den, i likhet med Telluride (den største SUV-en til det sørkoreanske merket), vil ha som sin destinasjon, fremfor alt , det nordamerikanske markedet, når produksjonsversjonen kommer (planlagt til 2023/24).

Les mer