Fado, fotball og... Fafe!

Anonim

Rolig. Jeg sa lignende, jeg sa ikke lignende. Miljøet som lever i Portugal Rally det er veldig likt det du opplever på Southwest Festival. Jeg har allerede gått til begge. En av dem gikk jeg villig... den andre, egentlig ikke. Gjett hvilken jeg ble tvunget til. Framover…

Bytt ut sanger, band og sangere med biler, lag og sjåfører et voilá.

En lignende oppskrift med helt andre krydder.

Shakedown Walls

det første innslaget

Det var ikke første gang jeg dro til Rally de Portugal — Razão Automóvel har dekket denne begivenheten i fire år. Men det var første gang jeg gikk til Fafe/Lameirinha-delen. Jeg hadde allerede blitt fortalt at miljøet du bor der er unikt. Likevel trodde jeg fra høyden av min uvitenhet at det var umulig å gjøre det bedre enn i Lousada. Men det er det ikke... Hengivenheten portugiserne har for Rally de Portugal grenser til deres hengivenhet.

Bilene! Begrunnelsen for denne hengivenheten.

Kan vi snakke om Fado, Fotball og Fafe? Jeg er overbevist om at det er det.

En annen ting som imponerte meg. Det er tusenvis av mennesker fra hele verden. Portugisere, spanjoler, franskmenn og et uendelig antall nasjonaliteter som blir en: nasjonen av stevner. Det er en verden fra hverandre.

Kom tidlig, kom for tidlig.

Første leksjon for å kunne krysse "grensen" til denne nasjonen: kom tidlig. Når jeg sier tidlig er det veldig tidlig. Minst fire om morgenen.

Fafe-Lameirinha, ankomme ved daggry

Vi ankom kl. 06.00 og det var allerede en kø. Folk som forlater bilen i «korkskrog» og deretter går 4 km. Den som har vært der og har gått gjennom dette, satte fingeren i været.

Dette er Rally de Portugal

Campingtelt, campingvogner, bobiler, tusenvis av mennesker. Bål, grilling, øl og vin! Venner på den ene siden, venner på den andre. I Rally de Portugal er alle alles venner. De som liker bil og sosialt samvær føler seg i sitt «naturlige element». Jeg følte.

Guilherme Costa i et zen-øyeblikk

Alt er delt. En øl, et smil og til og med en vits. Tross alt tilhører vi alle samme nasjon: nasjonen av stevner . Ingen lurer på noen. Fra utseendet til det er herrene på bildet nedenfor fullverdige borgere av denne nasjonen.

Offentlig i Fafe Lameirinha, med nasjonalflagg

Og bilene?

Faen. Bilene! Begrunnelsen for denne hengivenheten. Biler løper ikke, biler «flyr» — og i Fafe/Lameirinha får uttrykket «fly» en nesten bokstavelig betydning. De nye WRC-ene er de raskeste bilene i historien til verdensmesterskapet i rally og imponerer med sitt tempo. Gruppe B er mytiske, men de nye WRC-ene er enestående!

Hyundai i20 WRC

Hvor får de fjæringene, trekksystemet og dekkene så mye grep? Hvor? Jeg vet ikke. Det er noe som overgår min evne til å forstå. Jeg har vært i Hyundais bobil for å finne svar, og jeg har kommet til den konklusjonen at disse mennene ikke er mekanikere eller ingeniører, de er magikere. Ditt favoritttriks? Skap bevissthet som omgår fysikkens lover. Det går ikke rundt, men det ser ut som...

Generell oversikt over Fafe-rallyseksjonen

Pulverbasert diett

Det er middelhavsdietten og dietten «Rally de Portugal». Hvordan er Rally de Portugal-dietten? Fjern olje, fisk, ris og pasta og tilsett pulver. For mye støv. Industrielle doser pulver! Pulver som vi spiste med glede og tilfredshet. Slike måltider skjer tross alt bare en gang i året. Det er å nyte.

Jeg vil aldri glemme rally-"festivalen" som var den Fafe/Lameirinha-delen. Hvis du aldri har vært der, neste år vet du det allerede... gå! Er påkrevd. Og det tar en komfyr. Støv mater sjelen, men gir ikke kroppen næring...

SS4 Fafe, mye støv

Flere bilder på vår Instagram @razaoautomovel

Les mer