Nye Audi RS 3 viser 5-sylindret tenningsrekkefølge i kamuflasjen

Anonim

Både Audi RS 3 kamuflasjespillere i denne videoen – Sportback og Sedan – fokuserte all oppmerksomhet på dette interne intervjuet med Sebastian Grams, administrerende direktør i Audi Sport, og Rolf Michl, leder for salg og markedsføring.

Sebastian Grams tiltrådte for noen måneder siden, i mars, og formålet med dette intervjuet var ikke bare å kunngjøre Audi Sports (R og RS) utmerkede form – salget steg med 16 % i det urolige året 2020, til 29 300 enheter – som å snakke om en lite om dens elektrifiserte fremtid.

Men når sant skal sies, var øynene våre kun fokusert på de to kamuflerte RS 3, som skulle avsløres om kort tid.

Ingenting er blitt sagt om den nye generasjonen av hot hatch og hot… sedan, men det er mer bekreftet at begge vil forbli trofaste til den 2,5 l inline femsylindret, hjulpet av en turbolader.

Se på kamuflasjen til modellene og i stor fremtreden ser vi 1-2-4-5-3-sekvensen, som forteller oss tenningsrekkefølgen til de fem sylindrene.

Audi Sport-serien med nye RS 3

Ryktene tyder på at vi får en effektøkning fra dagens 400 hk vi finner i modeller som RS Q3 og TT RS. Det anslås at denne stiger til 450 hk, og klart overgår den som vil være dens største rival, Mercedes-AMG A 45 S. Autocar sier imidlertid at den skal forbli på dagens nivå, nok for en 4,0s-tid fra 0 til 100 km/t. Hvem vil ha rett? Vi må vente.

Det er sikkert at den femsylindrede vil bli assosiert med S tronic-girkassen med syv-trinns dobbelclutch og vil ha firehjulsdrift.

Elektroner på vei, men ikke ennå for Audi RS 3

Den nye Audi RS 3 forventes også å være en av de siste, om ikke den siste, Audi Sport-modellen som kommer uten noen form for elektrifisering.

I uttalelsene til Sebastian Grams og Rolf Michl lærte vi at innen 2024 vil mer enn halvparten av Audi Sport-porteføljen (i dag består av 15 modeller) ha en form for elektrifisering: fra mild-hybrid 48 V til 100 % elektrisk som nye RS e-tron GT.

I 2026 skal dette tallet nå 80 %, og Audi Sport har som mål å tilby kun plug-in elektriske og hybridmodeller i de høyere segmentene, der de høyeste ytelsesmodellene bor. Rolf Michl ser et betydelig potensial i høyytelses-SUV-er i mange markeder, og er de mest egnede for plug-in hybridløsninger.

Les mer