Mahindra kjøpte Pininfarina. Gjett verdien?

Anonim

Som vi allerede hadde avansert før, lot Mahindra lastebilene stå på stand by og signerte en oppkjøpsavtale som omfatter 76,06 % av Pininfarinas aksjer. Men Mahindras ambisjon stopper ikke der, det er allerede planer om i nær fremtid å gi et tilbud på de resterende 24% til Pininfarina-aksjonærene. Det er business!

Det bør huskes at Pininfarina har designet mer enn 1000 biler, inkludert modeller for Ferrari, Fiat, Maserati og Alfa Romeo. Ren italiensk design. Og ja, vi gjorde det med vilje for ikke å huske modeller som Hyundai Matrix eller Mitsubishi Colt CZ3.

I tillegg til det opprinnelige beløpet Pininfarina betalte, anslått til rundt 25 millioner euro, vil Mahindra fortsatt måtte overta gjelden til det italienske huset til kreditorer, totalt 113 millioner euro. Til disse postene må vi legge til 18 millioner euro til interne investeringer.

"Pinfarina vil tilføre en enorm verdi til Tech Mahindras ingeniørtjenesteportefølje. Men like viktig er det faktum at Pininfarinas legendariske high-end design-legitimasjon vil forbedre designegenskapene til hele Mahindra Group betydelig. Gitt den økende designfølsomheten til dagens forbrukere, vil produktdesign i stor grad påvirke kundenes valg og opplevelse, og dermed vår suksess.» | Mahindra Anard, styreleder i Mahindra Group

Dette var ordene fra styrelederen i Mahindra Group, da han diskuterte et av de store oppkjøpene i år.

Les mer