Jari-Matti Latvala vinner Rally Sweden

Jari-Matti Latvala, Volkswagen-sjåfør, gjentar nok en gang sin 2008-seier i Sweden Rally. Til tross for at han ikke var den raskeste under hele løpet – den rollen ble nesten alltid gitt til Ogier – viser Latvala seg å være en rettferdig vinner av dette rallyet, uten å ha gjort noen feil, i motsetning til Ogier. Det har gått nesten 7 måneder siden verdensmesterskapet i rally ikke kjente en annen vinner enn Sébastien Ogier.

På andreplass kommer Andreas Mikkelsen for første gang, som vant sin første pallplass noensinne i WRC, og kontrollerte tempoet på løpets siste dag for en ubeseiret Mads Ostberg, som etter 4. plass i Monte Carlo, nok en gang gjentok en god ytelsestest ved kontrollene på din Citroen.

Sébastien Ogier endte opp med å fullføre løpet på 6. plass. På denne måten, etter to løp i verdensmesterskapet i rally, er Jari-Matt Latvala den nye lederen av mesterskapet med 40 poeng, fem mer enn Sébastien Ogier. Mads Ostberg er tredje med 30 og Andreas Mikkelsen er fjerde med 24.