Kald start. Hvordan Civic Type R Limited Edition smidde hjul lages

Anonim

Til tross for noen mer bekymringsfulle nylige nyheter (BBS Germany har begjært seg konkurs), er det ingen tvil om BBS' kompetanse. Ikke rart at Honda henvendte seg til henne for å lage de smidde hjulene til Civic Type R Limited Edition, den mest ekstreme av Type R-ene.

Smidd hjul skiller seg fra de andre, vanligvis støpte, da de er oppnådd fra en solid blokk av aluminium og ikke smeltet aluminium (det forblir i flytende tilstand og deretter plassert i en form).

Varme og trykk påføres deretter denne aluminiumsblokken - når det gjelder BBS, går hjulene gjennom tre smietrinn - til ønsket form er oppnådd.

Fordeler? Denne prosessen sikrer at aluminiumet har et finere korn (mindre porøsitet), noe som gjør dem sterkere og lettere. På den annen side er de langt dyrere å lage – ikke rart at de er mindre vanlige og passer bedre til kretsens påkjenninger.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Når det gjelder de smidde hjulene til Civic Type R Limited Edition, er de 2,5 kg lettere per hjul – en reduksjon på 10 kg i ufjæret masse – en av faktorene som bidrar til den overlegne kretsytelsen til den japanske hot hatch sammenlignet med til den vanlige modellen.

Om "Kaldstart". Fra mandag til fredag på Razão Automóvel er det en "kald start" klokken 8.30. Mens du drikker kaffen eller samler motet til å starte dagen, hold deg oppdatert med interessante fakta, historiske fakta og relevante videoer fra bilverdenen. Alt på mindre enn 200 ord.

Les mer