Honda Civic Type R er den raskeste forhjulsdriften på Nürburgring

Anonim

Det har gått nesten ett år siden Honda Civic Type R mistet tittelen som raskeste forhjulsdrevne modell på Nürburgring. Den skyldige? Volkswagen Golf GTI Clubsport S.

Etter at den tyske modellen to ganger slo rekorden i det mytiske «Green Inferno», andre gang i desember, begynte Hondas ingeniører å prøve å lage en enda kraftigere og mer dynamisk modell enn den forrige, en skreddersydd sportsbil for banetider. – det var ingen tilfeldighet at en del av utviklingen av den nye Honda Civic Type R skjedde nettopp på Nürburgring.

I nye Civic Type R finner vi igjen 2.0 Turbo VTEC-motoren (koblet til en sekstrinns manuell girkasse), nå med 320 hestekrefter , 10 hk mer enn forrige generasjon.

Etter løftene som ble gitt på bilutstillingen i Genève, på tidspunktet for den offisielle presentasjonen av bilen, bestemte Honda seg for å gå fra ord til handling. Og hvis det var noen tvil om at den nye Honda Civic Type R er raskere på banen enn den forrige, ble de avvist 3. april på Nürburgring.

Honda Civic Type R

Rundetiden var 7:47,19, tatt av Golf GTI Clubsport S, tre sekunder fra forrige generasjon Honda Civic Type R. Den nye modellen stoppet klokken på 7:43,8, en ny rekord for forhjulsdrevne produksjonsmodeller på Nürburgring.

SE OGSÅ: Nye Honda Civic. Dette er prisene for Portugal

I følge det japanske merket er den eneste forskjellen mellom produksjonsversjonen og modellen brukt på den tyske banen (bortsett fra de spesifikke dekkene for banen) rulleburet, av sikkerhetsgrunner, men "tilfører ikke noen ekstra stivhet til strukturen til bilen. bil". For å kompensere for denne ekstra vekten ble baksetene og infotainmentsystemet fjernet.

Uten videre, bli med videoen:

Hondas hot-hatch ankommer denne sommeren på produksjonslinjer ved merkets fabrikk i Swindon, Wiltshire, og bør ankomme Portugal i år. Når det gjelder 400 hk Honda Civic Type REV hybrid, vil vår lille start 1. april så snart ikke ha grønt lys til å gå i produksjon...

Honda Civic Type R

Les mer