Kjøreutdanning. Kjenner du allerede til de nye reglene?

Anonim

I en ordre publisert i går i Diário da República, kom regjeringen for å definere en rekke nye regler som skal brukes på kjøreopplæring i sammenheng med Covid-19-pandemien.

Fra avstandsmål i kodeeksamen og kjøretimer, til begrensninger på antall personer i treningsbilen, vil mye endre seg i kjøreopplæringen.

Dermed ble det obligatorisk å sørge for en fysisk avstand på minst to meter i treningsrom og eksamensplasser.

Det er også obligatorisk å sikre den anbefalte fysiske avstanden mellom arbeideren som deltar og publikum (hvis dette ikke er mulig, er installasjon av skillevegger obligatorisk).

Nye regler også i klasser og kjøring

I tillegg kan kun inntil tre personer være i instruksjonsbilen i timene og fire under eksamen.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Utsendelsen nevner også at man bør velge å åpne bilvinduene. På den annen side, hvis ventilasjonssystemet brukes, må det settes i avtrekksmodus og ikke luftresirkulasjonsmodus.

I undervisningen i motorsykkelkjøring, i kommunikasjonsutstyret, skal det brukes personlige øretelefoner, og de kan ikke deles.

Kjøreskole

I Lisboa er reglene enda strammere

Gjeldende for hele det nasjonale territoriet, har disse reglene for kjøreopplæring et unntak når det gjelder lokasjoner i situasjoner med katastrofe eller beredskap.

Regelen som sier "Bare inntil tre personer kan være inne i kjøretøyet i praktisk undervisning/opplæring og inntil fire personer i praktiske prøver" endres på lokaliteter i en tilstand av ulykke og/eller beredskap.

Følgende standard brukes nå: "kun én kandidat og instruktøren/treneren kan være inne i kjøretøyet, i praktisk opplæring/opplæring, og ved praktiske prøver, en kandidat til sjåfør, sensor og instruktør bak" .

Hvis du vil lese hele utsendelsen, kan du gjøre det her.

Kilder: Utsendelse nr. 7254-A/2020, Correio da Manhã.

Les mer