Alfa Romeo 4C Spider. Den hardeste bilen jeg noen gang har kjørt

Anonim

Er det mulig å svette på en regnværsdag? Ja det er mulig. Det er mulig når vi prøver å utnytte den dynamiske legitimasjonen til en Alfa Romeo 4C Spider.

Sentral motor med 240 hk, monocoque karbonchassis, lav vekt, uassistert styring og... bakhjulsdrift. Uansett, krydder som hadde alt for å gjøre Alfa Romeo 4C Spider til en minneverdig bil og effektivt gjorde det. Det er minneverdig.

Det er minneverdig, men ikke alltid av de beste grunnene. Måten hele ensemblet fungerer på har gitt meg noen vanskeligheter som vanlige dødelige – som meg … – ikke er forberedt på å håndtere i hverdagen. Forakselen krever raske og avgjørende bevegelser hvis vi vil sette «press» på fordekkene, og bakdelen løsner på sin side med den progressiviteten som er mulig i en bil med relativt kort akselavstand.

Alfa Romeo 4C Spider. Den hardeste bilen jeg noen gang har kjørt 15037_1
Det klistremerket gir ytterligere 5 hk kraft. Vil du ha en?

Det er slett ikke en enkel bil å kjøre flittig - spesielt under ugunstige værforhold. Som jeg fremhevet i videoen, føler jeg at Alfa Romeo 4C Spider byr på kjøreopplevelser som bare er innen rekkevidde for en håndfull biler, men den er ikke for alle.

Alfa Romeo 4C Spider. Den hardeste bilen jeg noen gang har kjørt 15037_2
Hvorfor var jeg egentlig med i denne videoen? For det var et arrangement den kvelden. Oops...

I hverdagen er det heller ikke lett å leve med ham. Det altfor enkle interiøret, den lille bagasjekapasiteten og fjæringens manglende evne til å filtrere hullene (uansett hvor små), forvandler opplevelsen til en negativ hvis kontakten er daglig. Roberto Fedeli, en av de mest respekterte italienske ingeniørene, har blitt ansatt for å ta tak i disse atferdsmessige særegenhetene i Alfa Romeo 4C-serien i nær fremtid.

Alfa Romeo 4C Spider er ikke en bil for nysgjerrige. Det er for de som vet nøyaktig hva de vil ha, og fremfor alt, for de som vet hva de vil motta i bytte for mer enn 80 000 euro.

Jeg vil abonnere på RA-kanalen

Les mer