6 timer fra Estoril. Trophy C1 ender stort!

Anonim

Tre runder, tusenvis av kilometer og mange forbikjøringer, berøringer og timer med workshop senere, den første utgaven av C1 Learn & Drive Trophy kom til en slutt.

Unike øyeblikk for Escape / Livre Razão Automóvel-teamet som vi hadde muligheten til å dele med deg gjennom hele mesterskapet. Det mest dramatiske øyeblikket? Det var utvilsomt i Portimão-løpet.

For ikke lenge siden var vi ivrige etter å starte denne odysseen – som startet med kjøp av en Citroën C1 brukt i Tyskland – og denne helgen hadde vi allerede den siste poengprøven for den samlede klassifiseringen av C1 Learn & Drive Trophy. Han begynte å løpe!

Citroën C1 Trophy
Det var slik det hele startet.

Den lille Citroën C1 som kom i våre hender som en ydmyk SUV, er imidlertid i dag en ekte utholdenhetsracerbil. Ikke undervurder ham...

konstant læring

Tiden gikk, men i denne perioden lærte vi mye. Det ble fire løp (bare tre scoret). Mange timer bak rattet i den lille C1, mange øyeblikk av kameratskap mellom alle teammedlemmene. Mye læring, både på SportClasse — verksted hvor vår C1 alltid ble assistert — og på banen, hvor vi alltid hadde hjelp av to «hands on»-profesjonelle.

C1 Trophy
Trofé C1. Regn eller sol.

Francisco Carvalho, historisk profesjonell pilot fra Guarda, som har vunnet i alle konkurransene han har deltatt i gjennom sin enorme karriere. Som sa ja til å bli med i teamet vårt for å dele med oss all deres erfaring.

João «China», vår sjefsmekaniker, en annen historie innen motorsport i Portugal, som til tross for den korte tiden han hadde til å forberede seg til løpene, alltid tilbød oss en konkurransedyktig bil.

C1 Learn & Drive Trophy - Portimão
Vårt serviceteam. Alltid plettfrie.

Trofé C1. Det var slik det hele startet

Det var fortsatt i desember 2018 vi annonserte vår deltakelse i C1 Trophy og presenterte bilen som skulle kjøres av Escape Livre / Razão Automóvel-teamet etter at den var klargjort.

Det var samtidig vi annonserte rytterne som skulle være med på laget, og partnerne som var tilknyttet det. First Stop, Intermarché da Guarda, Overlay, QF og SportClasse.

C1 Trophy, Braga

Det hele startet på begynnelsen av året, men det var i Braga, den 7. april, at vi endelig kunne kjøre vår C1 på en bane med 43 flere biler og en monumental syndflod.

I juni tok dobbeltreisen oss til det fantastiske og minneverdige Circuit de Portimão i over 16 timer ved rattet i C1. Vi dro fra Hell and Heaven i Portimão, i en video du må se — følg denne lenken til Razão Automóvels YouTube.

Det ultimate beviset. 6 timer fra Estoril.

Ni måneder etter kunngjøringen tok vi vår siste test av 2019-sesongen av C1 Learn & Drive Trophy.

Nok en gang var rutenettet godt fylt. Estoril-kretsen mottok 44 lag i den siste scoringsturneringen i C1 Trophy.

6 timer fra Estoril. Trophy C1 ender stort! 15926_5

Med alle lagene mer selvsikre og mer erfarne, på en bane kanskje bedre kjent for de fleste, ble nok en gang de seks timene spilt med stor interesse frem til siste runde, og uten større hendelser.

Med den sterke vinden som er karakteristisk for Estoril Circuit, forrådte vår C1 oss med en gang i timet trening, noe som ikke tillot oss å ta en runde som var i stand til å få oss til å starte, som vanlig, fra de øverste plassene.

G Tech-teamet tok det første skrittet mot seier ved å ta pole position for løpet, ledet flokken etter starten.

Til tross for den høye konkurranseevnen, fullførte alle de første rundene uten uhell, noe som viste at sluttresultatet ble prioritert over den kurve-for-sving-kampen.

6 timer fra Estoril. Trophy C1 ender stort! 15926_6

Vi dro i 6 timer spente og sikre på at vårt topp 10 mål, oppnådd i det siste løpet i Portimão, ville bli oppnådd.

Med påfølgende forbikjøringer i de første rundene, mindre enn tretti minutter senere var vi på 6. plass! Til tross for at de startet løpet fra 19. plass, var teamet veldig selvsikre og spente på de neste 6 timene.

C1 Estoril Trophy
Vårt team.

En feil som kostet TOP 10

Det var i entusiasmen etter påfølgende forbikjøringer at en senere bremsing fikk ABS-en til den lille C1 til å virke, og ga ingen sjanse til å unngå en avkjøring fra banen.

Det forsinkede inngrepet fra stewardene for å sette bilen på sporet igjen, kastet oss over halve bordet. Uten å senke armene holdt vi strategien vår og tok tilbake plassene opp til 13. plass.

6 timer fra Estoril. Trophy C1 ender stort! 15926_8

Med Safety Car på vei inn på banen og noen flere stopp, dekket vi det meste av løpet på 15. plass takket være det konstante og jevne tempoet til hele Escape Livre / Razão Automóvel-teamet.

Til slutt, og med et forbilledlig løp, var det G Tech som vant løpet, og fullførte også den raskeste runden.

På andreplass kom RP Motorsport, som oppnådde tittelen i PRO-kategorien. Podiet ble fullført med Gianfranco Motorsport, som ble kronet til mester i den første utgaven av C1 Learn & Drive Trophy, og dermed vant bidraget til 24 Hours of Spa.

6 timer fra Estoril. Trophy C1 ender stort! 15926_10

Escape Livre / Razão Automóvel-teamet så det rutete flagget på 12. plass, og klarte ikke å nå hovedmålet vårt om å havne blant topp 10, til tross for den gode prestasjonen, etter å ha nådd den 5. raskeste runden i kretsen.

For oss tok vi 15. plass i det samlede mesterskapet, 9. plass i PRO-AM kategorien. Balansen er veldig positiv.

Vi er veldig fornøyde med prestasjonen vår, den første opplevelsen for alle rytterne i laget vårt, med unntak av Francisco Carvalho, som var en nøkkelspiller i laget.

C1 Trophy vil nå gå til Autódromo Internacional do Algarve, fra 4. til 6. oktober, for ekstraarrangementet til 24 Horas do Algarve. For året er det mer!