Nuno Antunes var den store vinneren av det 20. Rally da Guarda

I løpet som fant sted lørdag, i Senhora dos Verdes park, i Gouveia. Francisco Carvalho – også han i Mini – endte på andreplass, til tross for at han var kjent som føreren med flest seire i denne konkurransen. João Batista tok på sin side, bak rattet i en Mercedes-Benz, siste plass på pallen.

I mediekonkurransen tok Luís Merca førsteplassen på pallen, etterfulgt av António Catarino og Ricardo Carvalho. Når det gjelder konkurranse for kvinner, var Vera Vozone vinneren, og kjørte en Mini, etterfulgt av Mariana Lemos og Maria Carpinteiro Albino.

Et annet høydepunkt i det 20. Rally da Guarda var tilstedeværelsen av Renault 8 Gordini som i 1967, drevet av José Carpinteiro Albino, vant TAP Rally. Bilen ble kjørt av sønnen Eduardo Carpinteiro Albino, som 50 år senere klarte å lukke topp ti i Rally.

Blant de spesifikke handlingene til Renault, Ford og Bridgestone/First Stop, valgte deltakerne Renault og Ford som "Beste bilmerke i rallyet".

I dette rallyet, karakterisert, siden begynnelsen, av en ånd av moro og selskap, og av spill og spill fra konkurrenter seg imellom eller mot organisasjonen, ble tradisjonen opprettholdt og kreativitet ble manifestert, fra lesing av humoristiske tekster, til merkeligste dekorasjon av kjøretøy.