Aston Martin - Investindustrial kjøper 37,5 % av aksjene

Anonim

Det er slutten på et langt løp med det italienske investeringsfondet Investindustrial i frontlinjen for å kjøpe en del av Aston Martin.

Den lange forhandlingskampen som Mahindra&Mahindra hadde på den ene siden og Investindustrial på den andre, avsluttes med at sistnevnte garanterer kjøpet av 37,5 % av aksjene til Investment Dar. som fortsatt vil være hovedaksjonær i merkevaren. Denne avtalen representerer en kapitaløkning på 150 millioner pund, og avtalen øker dermed Aston Martins verdi til 780 millioner pund.

Så langt er muligheten for et partnerskap med Daimler AG Mercedes ikke annet enn et rykte som har sirkulert på nettet, der den ansvarlige for merket benekter dets eksistens. Kjøp av Investment Dar-aksjer. det er en omvending i posisjonen til aksjonæren, som allerede hadde erklært seg ikke tilgjengelig for å redusere antall aksjer han eide.

Aston Martin går ikke gjennom en lett periode, etter en nedgang på 19 % i salget sammenlignet med 2011. Behovet for en kapitalutvidelse kommer på et tidspunkt da merkevaresjefer sier det er nødvendig å forberede en seriøs investering i utviklingen av produktene.

Investindustrial er ikke en nykommer i disse virksomhetene, vi husker at de kjøpte Ducati i 2006 og at de solgte den til Audi i april i år for 860 millioner euro.

Tekst: Diogo Teixeira

Kilde: Reuters

Les mer