Valentino Rossi bude čestným členom BRDC

Anonim

Valentino Rossi je prvým motocyklistom, ktorého prestížny British Racing Drivers Club (BRDC) ocenil na najvyššej úrovni.

British Racing Drivers Club – alebo v portugalčine British Car Drivers Club – tento týždeň oznámil, že udelí štatút čestného člena Valentinovi Rossimu, jazdcovi MotoGP tímu Yamaha Movistar, deväťnásobnému majstrovi sveta a tohtoročnému uchádzačovi o titul. Čo sa týka motoristického športu, je to najvyššie ocenenie, ktoré môže byť udelené jazdcovi v Spojenom kráľovstve – ekvivalent pasovania za rytiera Jej kráľovskou výsosťou kráľovnou Alžbetou II.

NEPREHLIADNITE – Názor: Formula 1 potrebuje Valentina Rossiho

Tento klub, ktorý vlastní vlastnícke práva na Silverstone Circuit – kde sa bude hrať ďalšie kolo Majstrovstiev sveta v motocykloch – tvoria najznámejší a najprestížnejší jazdci v motoristických pretekoch. Hoci niektorí z jej členov sa vyznamenali aj na dvoch kolesách ako Sir John Surtees (jediný muž, ktorý získal titul šampióna v dvoch disciplínach s maximálnou rýchlosťou: Formula 1 a MotoGP), Valentino Rossi bude prvým členom, ktorého prijme iba jeho úspechy v motorkárstve. Na nasledujúcom obrázku sa Valentino Rossi rozpráva s Nikim Laudom minulý víkend na GP Českej republiky:

valentino rossi 2015 niki lauda

„V BRDC nie sú žiadni ďalší motocykloví jazdci, budem prvý, vďaka čomu sa cítim ešte viac poctený,“ vyhlásil taliansky jazdec. „Viem, že nie je ľahké patriť do tejto malej skupiny a že sú naozaj selektívni,“ „Teším sa na stretnutie s prezidentom BRDC Derekom Warwickom, ktorého si veľmi vážim a obdivujem vďaka jeho kariére vo Formule 1. dúfam, že dosiahneme jeden dobrý výsledok na Silverstone Grand Prix a týmto spôsobom ešte viac poznačíme tento moment.

Derek Warwick, prezident BRDC, tiež nešetril slovami „stať sa členom BRDC je najväčším vyznamenaním v britskom motoršporte, určite hovorím za všetkých členov klubu, keď poviem, že sa cítime veľmi hrdí, privilegovaný a poctený vedomím, že Valentino Rossi súhlasil s tým, aby sa stal členom."

Obrázky: Motogp.com / Zdroj: Motorcycle

Sledujte Razão Automóvel na Instagrame a Twitteri

Čítaj viac