se faaiuga o le vaiaso faamavae

Anonim

“Guilherme, i le faaiuga o le vaiaso nei o le a tatou pu’eina le Ipu?”. “Leai Maccario, aua tatou te o” — na ou tali atu ai ia Gonçalo Maccario a o lei faaauau lana tautala. “O le faaiuga o lenei vaiaso o le a na o le lua”.

Sa ou tago atu i le afa sefulu fasi lavalava, tuu ese se tupe mo le suauu, ma agai atu i Serra da Arrábida, o lo’u taunuuga mulimuli o la’u pele ia Alentejo.

E pei ona e iloa, ua alu ese le tupulaga fou o Mégane ma ua na o sina taimi ae o le R.S. (i ata) e tuʻu i totonu o pepa mo le toe fuataʻiga. I le feagai ai ma lenei mea, sa tatau ona matou sisiva i se "tango mulimuli".

Aisea? Ona o le Renault Mégane RS Trophy i lo'u manatu (ae vagana ai i se manatu e sili atu...) o le FWD sili ona visceral, transcendent ma apotheotic ua ou aveina.

Va'ai fo'i, toetoe lava a ou aveina uma i latou. Ou te manaʻomia le ituaiga R fou.

E le o le le fetaui ma le SEAT Leon CUPRA 280 poʻo le Golf R, ou te fai atu o le faʻagaloina o le tele o mea e nonofo ai, o le itu aoga, meafaigaluega, ma isi. Po o le tuʻuina atu i se isi auala: pe a oʻo mai i lagona mama avetaʻavale, o le R.S. Trophy o le "tupu o le poloka". Atonu e le o se mea sili ona vave. Ae i lagona e i ai.

I lalo ifo o le 50 000 euros e toetoe lava a le mafai ona maua se faʻataʻitaʻiga e mafai ona faʻafefe ai i tatou i le tele o la tatou ofutino e pei o le R.S. Trophy.

Atonu e iai foʻi isi faʻataʻitaʻiga e sili atu le malie ma faigofie ona ave taavale (pei o loʻo i ai), ae na o le pau lava le mea e luʻitauina lelei ai o tatou lagona ma mafua ai ona tatou uuina le uili e pei o taeao e faalagolago i ai - ma e moni lava ... - o le tasi lea.

Mo na mea uma, sa le mafai ona ou tuu atu o ia e alu e aunoa ma le toe taitaia o ia i se isi taimi. O ata o se fa'alumaina aua na pu'eina i se telefoni fe'avea'i ma le fa'ai'uga o se "patato".

renault megane r.s. ipu

Na ou tuua le fale ua fai si tuai ae na ou taunuu vave i Arrábida (Megane e iai le meaalofa lenei…).

Faatasi ai ma Serra da Arrábida ua tumu i tagata ma tagata tiʻetiʻe uila, na ou tape puupuu le "tuuga" mode i le RS button (i le itu agavale o le uili) ma filifili ai e leiloa loʻu manava i laufanua, ae le o le taofi. Saogalemu i luga o mea uma.

E le gata i lea, faatasi ai ma le sola ese i le "masani", na ou lagona ua ou le toe faalavelave i faiga masani o le cicadas ma isi iniseti o loʻo faʻatumauina lenei faʻasao matagofie.

I le avea ai ma se tala malie, na o loʻu fefe i ni tagata alolofa o loʻo tutu i autafa o le auala ma se faʻasalalauga faʻapitoa. Ma ou te le'i totogiina foi se tiketi. O ai se uo o ai lea?

Ina ua taunuu i Setúbal, sa ou tu mo se kofe (€0.60) ma toe fa'atumu le Mégane (€60…). Sa ou faatalitali mo le po ma le malulu e faia ai Serra da Arrábida toafa. Ua oo i le taimi mo ... e te iloa. Braaaaap, fsssiiuuuu!

Tatou o atu i lagona! O le iloaina muamua o le a ou le fai atu se mea fou, o le ipu ipu o le Mégane R.S. Trophy e na'o le Atua.

Ave le lototele e suʻesuʻe ai ma e tali mai i se auala toetoe lava telepathic.

Ole taofi ole Öhlins ma taofi Brembo e le vaivai ma e fetaui lelei ma le afifi atoa. Pa'aga sili mo se tango pa'u mu ma kisi pito? E faigata.

O le saoasaoa e ave e le R.S. Trophy i totonu o pupuni e toetoe lava a tetee i tulafono o le fisiki.

“Ina ia faatumu nei maanuminumi, Renault Sport ( talofa atu ia te outou! ) faʻapipiʻiina le Ipu i se faʻaogaina lelei o le Akrapovic faʻafefe."

E te iloa o le taimi faʻatali lea matou te faia i suiga i le taumatau ma le agavale (poʻo le isi itu) faʻatali mo le toe faʻaleleia o le tele o tagata e toe tuʻu le taʻavale i luga o le auala fuafuaina? I Mégane R.S. Trophy e leai se mana'oga e fa'atali. O le mafaufau ma le faatinoina! E pei lava o lena. E le sili atu ma le itiiti. I le va e taofi lo tatou manava ae o se vaega lena o le aafiaga.

I lenei faʻatusatusaga o faʻatinoga lofituina, e tatau ona ou fai atu a maeʻa ona faʻataʻitaʻiina isi afi 2.0 Turbo penisini, na o le pau lava le elemene e amata ona faʻaalia le mamafa o tausaga i lenei seti o le afi moni lava.

O le 275 hp e taunuu ma tumau ae o le afi e puupuu tele le laina faʻataʻavale ma o le mea e faʻaleagaina ai - o le maualalo tele o le mea e faʻalavelave ai le paleni o le taʻavale i le lagolago (ua pipii tele) ma o se mea maualuga e faʻasalaina ai i tatou pe a alu ese mai le tulimanu (e toso ese le afi. o le sone fe'avea'i lelei).

renault megane r.s. ipu

Ina ia faʻatumu nei faʻailoga, o le Renault Sport (faʻafetai ia te outou tama!) Ua faʻapipiʻiina le Ipu i se faiga faʻamalo manaia mai Akrapovič. A fa'amumu le fa'asuavau fa'asuavai o lo'o iai fa'ailoga mo tofo uma (sei vagana ai i latou e le...).

O le a ou misia oe(!!!) ona o foliga le fiafia o nisi tagata pe a taunuu mai lenei Mégane samasama i se moli taavale!

Lumanai

Talanoa i le lumanai nei. E pei ona e silafia, sa ou i ai i le faaaliga faavaomalo o le Mégane fou lea na faia i Potukale. Na ou faʻaaogaina le avanoa e fesili ai i le au atinaʻe mo le Renault Mégane fou, pe faʻafefea le isi R.S., ae na latou tapunia i loto - e mafai ona e mauaina ni tala iinei.

I so'o se tulaga, o le 'au a le Renault Sport e tatau ona galue malosi e sili atu i lenei augatupulaga: ta'avale mata'ina, atigipusa tusi lesona, "vae uliuli" fa'amalologa, 'ese'ese fa'ainisinia, ta'avale matagofie . Renault Sport, aua ne'i fa'afaigofie le p-o-r f-a-v-o-r!

Ae o aʻu, ou te sao mai le faʻaosoosoga e faʻatau se R.S., fou pe faʻaaogaina, poʻo le a lava. I le 30 o ou tausaga, o loʻo i ai pea oʻu ponaivi ma le fatu e tatalia ai le faʻafesoʻotaʻi i aso uma ma lenei masini - lea, e ui e le o faʻalelei, ae e leʻo faʻalavelave foi.

O le faʻafitauli o le faʻaaogaina, i luga atu o le 15 l / 100km i le saoasaoa ma se mea i le va o le 8 poʻo le 9l / 100 km i le masani. E le mafai ona ou tuuina atu ia te oe se numera sima aua ua ou gauai atu i taimi uma i le faaosoosoga o le "lelei, naʻo le tele o piʻo!". Aua le sese le auala lenei, ae o se faamavaega…

Afai e iai sau, faamalo. Ou ita ia oe.

Faitau atili