O lenei Ford GT40 na galo i lalo o se faaputuga lapisi

Anonim

O le laki e matua tauia ai le lototoa, aua e leʻi faʻamoemoe le tagata aoina o John Shaughnessy e faʻafeiloaʻi ma se mea na maua: o se Ford GT40 e seasea.

Afai, pei o le tele o le au aoina, e te naunau foi e faʻafeiloaʻi ma maua moni, pe i totonu o faleoo, faʻaputu lapisi poʻo faletaavale foi, e mafai ona e auai i la matou vaega o miti. Ae ui i lea, e iai tagata e sili atu le isu mo nei mea nai lo isi.

O le tulaga lea ia John Shaughnessy, o se tagata e aoina mai taʻavale taʻutaʻua ma faʻasolopito, o le na tautevateva i luga o se Ford GT40 matagofie i totonu o se faletaavale Kalefonia. Sa fa'apalapala i lapisi i itu uma ma na'o le pito i tua, le lanu efuefu o le tulaga muamua, fa'aalia i mata o le sili ona mataala.

Ford GT-40 mk-1 faletaavale trouvaille

Ma pe a tatou talanoa e uiga i le Ford GT40, e manaʻomia le faʻaeteete tele, e pei ona iloa o loʻo i ai le tele o faʻataʻitaʻiga o lenei faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga, e fa-taimi siamupini o le LeMans 24H i le va o le 1966 ma le 1969, nai lo nai vaega o totoe. O le faʻataʻitaʻiga Amerika o loʻo aʻafia i se tasi o feeseeseaiga sili i le va o le au gaosi taavale e 2, o loʻo i ai se tala faʻasolopito mai lona fanau mai e oʻo i lona faʻamaonia i le tauvaga afi, lea na faʻapogisa ai le olaga mo taavale Ferrari.

Ae mulimuli ane, o le a le ituaiga GT40 o loʻo tatou feagai?

O le avanoa o se kopi ua uma ona lafoai, a o tatou talanoa e uiga i le Ford GT40 ma le chassis nº1067 ma e ui lava e foliga mai e leai se faʻailoga tauvaga, o lenei iunite o se tasi o mea e sili ona seasea. E tusa ai ma le World Registry of Cobra & GT40s, o le tasi lea o le tolu Ford GT40 MkI 66's, ma le pito i tua o le '67 MkII version ma o na lava 3 iunite na o le pau lea o le sao.

fordgt40-06

O lenei Ford GT40 o se tasi lea o iunite mulimuli na gaosia i le tausaga 1966 ma le mulimuli na fa'aoga numera fa'asologa o Ford, o fa'ata'ita'iga uma mulimuli ane o le a fa'aogaina numera fa'asologa o le JW Automotive Engineering.

E iloa o lenei Ford GT40 sa auai i tauvaga seia oo i le 1977, ae sa i ai faafitauli tau masini. Suiga i le uluai Ford enisinia, faatasi ai ma poloka pupuu 289ci (ie 4.7l mai le aiga o Windsor) lea na maua ai se ulu ogalaau saunia e Gurney-Weslake, lea na faateleina ai le suiga o le poloka i le 302ci (ie 4.9l) ma mulimuli ane suia e le 7l 427FE, faʻatasi ai ma le faʻamaoni faʻamaonia i le NASCAR talu mai le 1963, o nisi ia o tala faʻasolopito.

Ford GT-40 mk-1 faletaavale trouvaille

Na uia e John Shaughnessy se faiga tauofoga umi, sili atu i le tausaga seia toe maua lana Ford GT40 CSX1067 fou. O le pule muamua o se tagata fuimu ua litaea, o ia na umia le taavale talu mai le 1975 ma sa fuafua e toe faʻaleleia, ae o le faʻalavelave faʻatasi ma se faʻafitauli o le soifua maloloina na faʻaumatia ai le galuega.

Ina ua fesiligia pe fia se tupe na totogi mo se fasi auro tele, e maua moni lava i le American El Dorado, na fai mai John Shaughnessy e fai si taugata. Ina ia faʻaogaina lenei suʻega, e pule oe e toe faʻafoʻi le Ford GT40 i faʻataʻitaʻiga falegaosimea poʻo le tuai o 1960s tuʻuga faʻamatalaga.

I se nofoaga (Kalefonia), lea e toʻatele na faʻanoanoa i le sailiga o auro, John Shaughnessy, maua se "jackpot" lea sa tatau ai pea ona teu faʻafaigaluega tele, ae i le faaiuga o le aso laki e tauia o ia i se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e tumu i le talafaasolopito. ma fa'atasi ai ma se tau fa'atuputeleina mana'omia i le lalolagi o tala fa'asolopito.

O lenei Ford GT40 na galo i lalo o se faaputuga lapisi 19488_4

Faitau atili