Lotus e oʻo atu i le ogaoga ma le 3-Eleven ma le SUV

Anonim

O le Lotus 3-Eleven o le Lotus sili ona vave ma sili ona taugata. Ae e le mafai e le 3-Eleven ona faʻaitiitia le teʻi o se SUV o loʻo i ai le faʻailoga Lotus.

O le Goodwood Festival na talimalo i le faʻalauiloaina o le Lotus 3-Eleven, le Lotus sili ona vave ma sili ona taugata ma atonu o le faʻaaliga sili ona mama ma sili ona le faʻamaonia o le uiga moni o le Lotus. Mai le Lotus ma Lotus o loʻo i ai nei o le a faigata ona faʻafefe le oso i le SUV faʻalauiloa aloaʻia a le ituaiga, atonu o le Lotus toesea Lotus i luga o le auala i le lumanaʻi. Na faapefea ona tupu lenei mea?

Tatou amata i le iinei ma le taimi nei. O le Lotus 3-Eleven o le laasaga sili lea e sosoo ai i le toe faʻafouina o le faʻailoga, pe a maeʻa le Evora 400.

E maua i le auala po'o le tuuga fautasi, o le 3-Eleven o le mea moni o se ta'avale ta'avale, o le masini atoatoa mo aso ta'avale, ae ua fa'atagaina mo le fa'aoga i luga o auala lautele (Road). O le amataga o le manatu ma le igoa o loʻo taoto i le uluai Eleven, na fanau mai i le faaiuga o le 1950s, ma, talu ai nei, toe maua i le 2-Eleven (2007).

lotus_311_2015_04

O le 2-Eleven na matua fa'apolopolo. Na maua mai i le Lotus Exige S i le 2006, ma le 255hp e fa'asolo ai na'o le 670kg, fa'aaoga le Toyota 2ZZ-GE effervescent 4 cylinder, lea ua fa'aopoopoina se compressor. O le 3-Eleven, e ala i faʻamatalaga faʻasalalau, faʻatupuina le gafatia o lona muamua i se tulaga e matua ese lava.

FESOASOANI: Ole Lotus Elise S Cup lea

Faʻafetai i le 3.5 lita V6 - e maua mai foʻi mai se Toyota iunite - tuʻu i le pito i tua i se tulaga faʻafefe ma faʻapipiʻiina foi e ala i le compressor, lea e maua ai le 450bhp (458hp) i le 7000rpm ma le 450Nm i le 3500rpm. E faigata ona mamafa le 670kg o le muamua, ona o le mamafa o le V6 ma le tele o le taʻavale e faʻatautaia ai le 200hp. E ui lava i lea, o le faʻasalalauga e itiiti ifo i le 900kg e faʻamalieina, lea e maua ai le malosi-i-mamafa fua e itiiti ifo i le 2 kg/hp! Visceral!

lotus_311_2015_06

O vaega uma e lua o le 3-Eleven e faʻaaogaina le Torsen-type limit-slip differential, ma nofo i luga o uili 18" luma ma le 19" pito i tua, ma le 225/40 R18 luma ma le 275/35 R19 paʻu tua. AP Racing e tuʻuina atu le faʻaogaina o le faʻaogaina, ma le 4 kalipa taofi i le tisiketi, ma le ABS e sau mai le Bosch, e ui lava i fetuunaiga na faia e Lotus. O lo'o iai fo'i le fale ta'avale, fa'atasi ai ma le fa'asologa o Ta'aloga e fa'aopoopo atili ai elemene e fa'amalieina tulafono a le FIA.

E fou foi le talosaga mo le taimi muamua i totonu o se taavale gaosiga o se mea fou tuʻufaʻatasia mo panels tino, lea, e tusa ai ma Lotus, e 40% mama nai lo le fiberglass panels o isi Lotus.

O le eseesega i le va o le 3-Eleven Road ma le tuuga, faʻaopoopo i le lola taʻavale, e faʻatatau foi i le faʻaogaina o loʻo faʻaaogaina. O le Alatele e fa'aaogaina le 6-saosaoa fa'asalalau tusi lesona, a'o le Ta'aloga fa'aaogaina se fa'asolo vave 6-saosaoa sequential Xtrac gearbox. E ese foi le aerodynamics, e ese le pito i luma ma tua. O le tuuga sili ona mata'utia, e mafai ona maua le 215kg o le malosi i lalo i le 240km/h.

0IMG_9202

O faʻaaliga faʻasalalau e matua faʻaleagaina, ma e itiiti ifo i le 3 sekone mai le 0 i le 60mph (96km/h) ma le maualuga o le saoasaoa o le 280km/h (Tuuga) ma le 290km/h (Auala), ma le eseesega e faʻamaonia e le faʻateteleina o le fua fa'atatau pusa pusa uumi i luga o le Auala. I le taamilosaga a Lotus i Hethel, na faʻaumatia e le 3-Eleven le taimi i le taamilosaga, e 10 sekone e sili atu nai lo le Lotus saosaoa na sosoo ai ma le fana e 1 minute ma 22 sekone. O le gafatia e pei o le 3-Eleven e tatau ona ausia se taimi e itiiti ifo i le 7 minute i le Nurburgring, o se saoasaoa e tutusa ma le Porsche 918.

O le Lotus sili ona vave, ae e sau i se tau. Amata i le 115 afe Euro, ma siitia i le 162,000 i le Race version, o le Lotus sili ona taugata. Tau e le masani ai mo le Lotus laʻititi, ae le faʻafefe ai tagata faʻatau. Mai le 311 iunite o le a gaosia, a itiiti ifo ma le afa ua uma ona faʻamoemoe, ma le gaosiga e amata ia Fepuari 2016.

lotus_311_2015_01

O le Lotus 3-Eleven o le faʻaaliga sili lea o le mea e tatau ona i ai se Lotus. O le mautinoa ma le mautu na toe maua mai i le tausaga talu ai, faatasi ai ma le pa'ū o tau o galuega ma le faʻatupulaia o faʻatauga, ma le folafolaga o faʻataʻitaʻiga faʻafouina mama ma sili atu le malosi, na faʻaalia ai se SUV i fuafuaga o le lumanaʻi a le ituaiga e maofa ai i matou. Se SUV? O le a le ituaiga taavale e itiiti ifo Lotus e mafai ona iai?

Lotus SUV o le a alu i le gaosiga. E faapefea ma aisea?

E ui lava i le faʻatupulaia o le malosi, o le faʻamautinoaina o le tumau umi o le tamaʻi Lotus o le luʻitau. Faatasi ai ma le faʻamoemoe o le faʻatau atu o le 3000 iunite i tausaga taʻitasi ma faʻaauau pea seia maeʻa le sefulu tausaga, e itiiti ifo i le afa o mea, fai mai, faʻatau atu a Ferrari, ma tau e sili atu ona maualalo. Lotus ua faʻamalosia e faʻalauteleina ma SUV ma Crossovers e mautinoa lava o se manuia i le lalolagi atoa, faʻaauau pea ona maua faʻatau ma faʻasoa mai vaega masani.

E le o se mataupu e lei tupu muamua. E mafai e Porsche ona faʻafetai i lona tulaga o loʻo i ai nei o le alofa tunoa i meaola e le malamalama i ai le au sili ona fiafia, e pei o le Cayenne ma, talu ai nei, le Macan. Ma o isi o le a mulimuli i ona tulagaaa tau tupe, e pei o Maserati, Lamborghini, Aston Martin, Bentley ma e oo lava i Rolls-Royce.

Ae ui i lea, o le Lotus SUV, lea e faʻatatau i le Porsche's Macan, o le a muamua ona i ai se olaga faʻatapulaʻa i le maketi Saina. E mafua ona? O se maketi talavou, faʻalauteleina ma e leʻi faʻapipiʻiina, o lea e iai le elasticity e ono lamatia ai oloa ma faʻatulagaina, faʻalauteleina le vaʻaia o le faʻailoga, lea e faigata ai ona faia i maketi faʻamautu.

Lotus_CEO_Jean-Marc-Wales-2014

I lea tulaga, na ulufale ai Lotus i se pisinisi faʻatasi ma Goldstar Heavy Industrial, faʻauluulu i le taulaga o Quanzhou. O le atina'eina o le SUV fou ua mae'a ona faia i le fale o Lotus i Hethel, UK, ae o le a gaosia na'o luga ole eleele Saina, e fa'asa'oloto ai mai le mamafa o tau mai fafo.

Vaai foi: O le Exige LF1 e fai ma sui o le 53 tausaga o manumalo

E mafai e se SUV, faʻatasi ai ma se ogatotonu maualuga o le kalave ma faʻaopoopoga faʻaopoopo, faʻafetaui tulaga taua o loʻo puipuia e Lotus, e pei o le mama ma faʻapitoa faʻamalosi? Fai mai le Pule Sili o Lotus Jean-Marc Gales ioe, e oʻo lava i le fai mai afai o loʻo ola Colin Chapman, atonu na te faia se tasi. Upuvale?

Lotus-Elite_1973_1

O numera maualuga e tu'u ai ni masalosaloga. O le a tauva ma Macan, ma o le ai ai fua tutusa ma lenei. E ui lava i se voluma i fafo, e fa'atatauina o le mamafa e 250kg i lalo o le Macan, fa'amau i le 1600kg. O le mea moni o le eseesega e faagaeetia, ae o se Lotus ma le 1600kg? O le sili atu i le 1400kg o Evora, i le isi itu, e mafua ai le siisii o laumata.

Faatasi ai ma se mamafa maualalo ifo nai lo lona tauva, o le Lotus SUV o le a faia e aunoa ma le V6 Supercharged e mafai ona tatou mauaina i le Evora 400 poʻo le 3-Eleven. O le a ausia le faʻatinoga faʻatusa Macan ma se afi 4-cylinder na maua mai i se Toyota iunite, faʻapea foʻi ma supercharged. E le o iloa po o le a le tulaga o le a faʻaaogaina, ae o loʻo masalomia e mafai ona maua mai se taumafaiga faʻatasi ma Malaysian Proton.

Vaʻai, o le a tuʻufaʻatasia se pito i luma e pei o le isi Lotus ma o le tino o le a faʻaalia uiga o le Lotus Elite 4-nofoa, mai le 70s.

lotus_evora_400_7

Ae o le luʻitau sili o le a mautinoa lava le siitia o le manatu ma le tulaga lelei o le fausiaina ma meafaitino i se tulaga taliaina e faʻatusatusa i le Porsche Macan. O se fanua e le fiafia tele ai Lotus i le taʻutaʻua. O taumafaiga i lenei itu ua mafai ona vaaia i le Evora 400 fou, ae o le luitauina o le Macan ma isi SUV tauva, e tatau ona uia se ala tifato.

E ui lava ua uma ona faʻasalalau aloaia, o le Lotus SUV o le a amata lana galuega i Saina i le faaiuga o le 2019 poʻo le amataga o le 2020. Afai e manuia, o lona faʻatau atu o le a iloiloina mo isi maketi, e pei o Europa. O le Lotus SUV o loʻo mamao lava, ae seʻia oʻo mai i lena taimi, o le a le lava le faʻafouina o suiga vave mo faʻataʻitaʻiga o loʻo iai nei.

lotus_evora_400_1

A maeʻa le Evora 400 ma le 3-Eleven masani, o le a tatou vaʻai i se auala o le Evora 400, lea o le taualuga o le a aofia ai ni paʻu kaponi e lua, e naʻo le 3kg le mamafa. I le auala lava e tasi na maua ai e le Evora 400 solofanua, leiloa le mamafa, ma vaʻaia le avanoa i totonu e faigofie atu, o le a tatou vaʻai i se faʻamalositino tutusa mo le Exige V6 faʻapitoa, e faʻatau atu i le 2017. O le Elise e faʻavavau o le a toe faʻafouina se isi toe faʻaleleia, mauaina. se luma fou, ma o le ae leiloa foi ni nai pauna i le faagasologa.

Fa'ai'u i le auala lava e tasi na matou amata ai, ma le 3-Eleven manaia, lea e le'i o'o lava i le laina gaosiga, fai mai Jean-Marc Gales ua uma ona gaioi le mea'ai ina ia i totonu o le lua tausaga o le a aliali mai ai se 4-Eleven!

Mulimuli ia Razão Automóvel ile Instagram ma Twitter

Faitau atili