O le tasi lea? Fou Lotus Esprit i luga o le ala ... ma tua atu

Anonim

O le faʻamaoniga e uiga i le fanau mai o nei talosaga fou e lua, lea o le a tulaʻi mai pe sili atu pe itiiti ifo i le taimi e tasi e pei o le felafolafoaʻi felafolafoaiga, na tuʻuina atu e le Pule Sili o Lotus Jean-Marc Gales. Lea, i faʻamatalaga i le British Autocar, na faʻaalia ai nisi faʻamatalaga e uiga i mea o le a oʻo mai.

E tusa ai ma le pule o Luxembourg, o le muamua o nei taʻaloga o le a avea ma fuafuaga faʻailoga, se ituaiga Lotus Esprit mo aso nei, faatasi ai ma se tulaga i luga aʻe o le Evora o iai nei - atonu o se taʻavale sili? O loʻo faʻasino atu i ai o loʻo avanoa mai le 2020 agai i luma, "mama, vave ma sili atu i soo se itu", nai lo le mulimuli.

O le igoa Esprit atonu e le o le filifiliga lea, ae o le mea tatou te iloa o le ai ai se suiga o le tulaga o loʻo i ai nei o le ituaiga, lea e faʻaaogaina ai se alumini faʻapipiʻi - faʻapipiʻiina ma faʻapipiʻiina - faʻatasi ai ma se pito pito i luma e mafai ona faia. o alumini po'o mea fa'apipi'i ma uamea pito pito i tua.

Lotus Esprit S1 1978
O le taimi e sili ona fa'ata'ita'i fa'ata'ita'iga a Lotus, e foliga mai o lo'o aga'i atu le sui ua leva ona folafola mai e Esprit.

E tusa ai ma le tala a Jean-Marc Gales, o le Lotus Esprit fou e tatau ona tuʻuina atu uiga maualuga i tulaga o le "lelei, aerodynamics, agility ma braking capacity, faʻatatau i se oloa paleni".

E le o iloa po o le a le afi o le a maua, ae na taʻua e Uelese, o le a sili atu i le lumanaʻi lata mai, o le a faʻaauau pea le taulaʻi i masini Toyota, lea o le a faʻaauau pea ona avea ma vaega o oloa a Peretania.

Manatua o loʻo faʻaaogaina e le kamupanī le 1.8 l fa-cylinder Toyota afi i Elise, ma le 3.5 V6 i isi faʻataʻitaʻiga. O i latou uma e faʻaaogaina se compressor (supercharger), ma malosiaga e amata mai i le 220 hp i le Elise, e oʻo atu i le 436 hp i le 3.5 V6 i le 430 versions o le Exige ma Evora.

Taaloga lona lua, sui ia Elise?

Ae mo le ta'avale ta'aloga lona lua, mo le taimi nei ma fa'amatalaga tau le iloa, ua na'o Uelese e fa'ailoa mai o le a, i le tulaga fa'avae, o le a avea ma nofoa e lua, fa'atulaga e maualuga teisi atu nai lo le Elise, "e le gata ona o le maketi o lo'o aga'i atu i le tele o vaega. .maualuga”. Fa'atagaina oe e fa'atumu le va i le va o Elise sili ona malosi (260 hp) ma le fa'avae o Exige (350 hp).

I se isi faaupuga, atonu e le o se sui tuusaʻo ia Elise, faʻatagaina Lotus e faʻapipiʻi tau maualuga, faʻafefe ai le maualuga o tau atinaʻe o se faʻataʻitaʻiga fou.

FOLLOW US ON YOUTUBE Subscribe to our channel

O le a tupu moni lava le crossover

Faʻatasi ai ma nei faʻataʻitaʻiga e lua, ua fuafuaina foi e Lotus le faʻalauiloaina o le mea o le a avea ma muamua crossover i lona talafaasolopito, fuafuaina e faʻavae i luga o tekinolosi na fausia e Volvo ma faʻatasi ai ma le lagolago tau tupe mai Geely. E faʻatatau e naʻo le hybrid ma le eletise eletise, ma Lotus na folafola muamua o le a sili ona mama le crossover / SUV i lona vaega - o le Porsche Macan o loʻo taʻua o le faʻailoga e fana i lalo.

Ma o lena, faatasi ai ma se tulaga faʻamaonia faʻamaonia, o le a mafai ai e le Norfolk brand ona osofaʻia le maketi autu mo lenei faʻataʻitaʻiga, Saina, o se "maketi tele mo taavale sili ona taugata ma taugata".

Faitau atili