Toyota Supra Iloa pe na faapefea, mafaufau pe o le a faape'ī

Anonim

I le sefululima tausaga talu ona mou atu, o le Toyota Supra, lea e mautinoa e sili atu ona manatua e le au Potukale e pei o le Toyota Celica Supra, o le a toe foʻi mai i auala. Ae ui i lea, i tua atu o matou o loʻo i ai se faigamalaga na amata i le 1978 ma le aofaʻi o augatupulaga e fa, lea o le taimi nei, e ala i se vitio puupuu e sili atu i le minute, matou te valaʻauina oe e suʻe ... pe manatua.

Toyota Supra

Na iloa muamua mo le taimi muamua toeitiiti atoa le 40 tausaga talu ai o se vaega o le Celica, o le uluai Toyota Celica Supra na fesuiai lona fa-sili mo le 2.0-lita inline ono-koli ma malosiaga e amata mai i le 110 i le 123 hp. e pei o se taavale taʻaloga moni. E le gata o le iʻuga o le faʻaaogaina o fofo fou, e pei o le fa-uili faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻapipiʻi ma tui eletise, ae, aemaise lava, o le faʻavavevave malosi lea na mafai ai ona alu mai le 0 i le 100 km / h i le "naʻo" 10, 2 sekone.

Toyota Supra E ono pusa i le laina, i taimi uma

I le taimi nei, i le 1981, o le Supra ma le isi vaega o le Celica na toe faʻaleleia mai luga i lalo, faʻatagaina le taʻaloga sili ona taʻaloga o le aiga e faʻaaogaina se ono-silinder sili atu i le turbo laina, e tuʻuina atu le 145 hp ma le 210 Nm. o le torque, lea i le L-Type version sili ona taugata. Lava tau mo, mo se faʻataʻitaʻiga, le taʻavale taʻavale Iapani e alu ifo i lalo ole 10 sekone i le saoasaoa mai le 0 i le 100 km / h, e oʻo atu, sili atu, i le 9.8s.

Lima tausaga talu ona faʻalauiloaina le lona lua o augatupulaga, sili atu i le 1986, na maua ai e le Supra le tutoʻatasi. E le o toe vaega o Celica, ua amata foi ona i ai se tulaga fou ma le tele o afi. Faatasi ai ma le faʻataʻitaʻiga e faʻasalalau, mai iina, le taua tele o le 200 hp o le mana, toe tasi, mai le ono-silinder i-laina. Lea, na'o le tausaga mulimuli ane, o le ai ai foi se turbocharger.

Toyota Supra

Ae ui i lea, e ui lava i nei suiga taua uma, e na o le 1993 o le a faia ai e Supra lona suiga sili. Amata i se mamanu e matua ese lava mai le mea na faʻaalia e ona muamua, na maua ai foi se laina fou ono-silinder, le 2JZ-GE, lea na tuʻuina atu le 220 hp. Ina ia avea ma taʻutaʻua 2JZ-GTE, e lua turbocharger na faʻaopoopoina, faʻateleina le malosi i le 330hp (280hp i le maketi a Iapani) ma le malosi e oʻo atu i le 431Nm. . O tau, i le ala, na mafai ai ona faʻavave mai le 0 i le 100 km / h i le sili atu i le 4.6 sekone, o loʻo totoe, seia oʻo i aso nei, e pei o le Supra e sili ona sailia. Tuʻuaʻia foʻi, mo lona auai i le saga "Fast and Furious".

Le lumanaʻi… faʻatasi ai ma kenera Siamani

Ae ui i lea, i le sefululima tausaga talu ona mou atu le Supra mulimuli, ua sauni nei Toyota e faʻalauiloa se augatupulaga fou. E ui lava, i le taimi nei, e le toe faʻaaogaina naʻo punaoa Iapani ma le poto, ae faʻapea foʻi ma genes Siamani, faʻafetai i le auai o le BMW i lona atinaʻe. Filifiliga o le a faʻasoa ai taʻaloga Iapani i le lumanaʻi le faʻavae ma le BMW Z4 fou.

Ae paga lea, e foliga mai e sili atu ma sili atu ona mautinoa o lenei mataupu fou i le Supra saga e le o sau ma se inline ono-silinder - o se afi o le a tatou vaʻaia i le BMW Z4 - ae faʻatasi ma se turbocharged 3.5-lita V6, ma, fa'aopoopo, fa'atasi ma se afi eletise .

Toyota FT-1 Manatu
Toyota FT-1 Manatu

Ae ui i lea, po o le a lava le uiga o le Toyota Supra i le lumanaʻi, o le talafaasolopito ma le tulaga, na fausia i luga o le toeitiiti 40 tausaga, e leai se tasi e aveesea mai ai ...

Faitau atili