O fea e mafai ona e maua ai sapalai? (i fa'afouga)

Anonim

Faatoa faailoa mai e le Malo se faaletonu o le malosi, lea e amata i le 23:59 i le Aso Faraile nei (Aokuso 9) ma o le a tumau seia oo i le taimi lava lea i le aso 21 o Aukuso, pe a uma. fa'ailoa auaunaga aupito maualalo ile lua aso talu ai , Aso Lulu talu ai.

O le a le uiga o lenei mea mo i latou o loʻo manaʻomia le faʻatumuina i le taimi o le osofaʻiga a avetaʻavale o mea matautia, lea e amata ia Aokuso 12 ma faʻaauau mo se vaitaimi e le faʻamaonia?

O le a mafai ona faʻaauau le tuʻuina atu, e ui lava i faʻatapulaʻa. O nofoaga fa'apitoa a le REPA (Fa'alavelave Fa'afuase'i o Nofoaga Fa'asu'u) e fa'amoemoe mo galuega fa'amuamua (fa'alavelave fa'afoma'i, fuimu, saogalemu, ma isi).

Nofoaga Au'aunaga uma i le Fesootaiga Fa'afuase'i

O nofoaga fa'apitoa REPA e tatala mo tagata lautele, fa'atasi ai ma le tapula'a fa'atulaga ile 15 l ile ta'avale.

I fafo atu o le REPA feso'ota'iga, o tapula'a fa'amautu e fa'atulaga i le 25 l mo ta'avale mama ma le 100 l mo ta'avale mamafa.

O tapulaʻa ua faʻasalalau nei mo le faʻamuamua fesoʻotaʻiga ma isi fale kesi, peitaʻi, o le a naʻo le a amata mai le aso Aukuso 11th i le 23:59.

O le minisita o le Siosiomaga, João Pedro Matos Fernandes, na faasilasila mai o se lisi ma nofoaga o fesoʻotaʻiga REPA o le a tuʻuina atu i fale kesi uma i totonu o le atunuʻu, lea e tatau ona faʻamautu mo feutagaiga a tagatanuu.

Aukuso 12th Faafouga:

E pei ona fuafuaina, o le osofaiga a avetaavale mea matautia na amata i le vaeluapo nanei. ENSE (National Entity for the Energy Sector) na tuʻuina atu se faʻafanua fesoʻotaʻi e mafai ai ona e vaʻai pe maua pe leai se suauu i nofoaga o le Emergency Service Network of Refueling Stations (REPA).

O loʻo i ai se isi faʻafanua, e le vaega o volenitia VOST Potukale (Digital Volunteers in Emergency Situations for Portugal), lea e mafai ai foi ona e vaʻai pe o iai pe leai se suauu i fale kesi a le atunuu. Ae ui i lea, e le o aloaia ae o loʻo faʻafouina pea.

Siaki le upegatafa'ilagi Leai se toe sapalai

Aukuso 19 fa'afouga:

Ua taofia le tete’e a ave ta’avale mata’utia, o lea la o le a oo atu i nai aso o lumana’i o le a tatou vaaia ai le aga’i atu i tua i le tulaga masani o galuega a fale afi.

Faitau atili