O lo'o aga'i mai se teuga fou? E avatu e aveta'avale oloa mata'utia se fa'aaliga

Anonim

I le maeʻa ai o le Aso Lua na teʻa nei, na faʻasalalau ai e le ANTRAM ua oʻo i le asosi a le aufaipisinisi ma le iuni se feagaiga filemu lautele mo se vaitaimi e 30 aso, o taʻutinoga na tuʻuina atu ananafi e le National Association of Public Transporters of Goods na oʻo mai e faʻaumatia ai lenei ala.

O le mataupu o se faʻamatalaga lea na faʻasalalau ai e le ANTRAM e faʻapea o le a tuʻuina atu e le iuni le manaʻoga muamua o se totogi faavae o le 1200 euros e talia ai se totogi faavae o le 700 euros i le masina lea o le a faʻaopoopoina ai se alauni i aso taitasi.

O lenei faʻasalalauga na taʻitaʻia ai le SNMMP e tuʻuaʻia le ANTRAM i le faia o se "faʻatuatua leaga" i le taimi o feutagaiga ma auina atu i le ANTRAM, Matagaluega o Leipa ma le Tamaoaiga, ANAREC ma APETRO (faʻatau suauʻu ma kamupani suauu) a Talosaga tete'e mo Me 23.

O mea taua na talanoaina

I le faaopoopo atu i le mea moni e faapea, e tusa ai ma le SNMMP, o tau o loʻo faʻaalia e le ANTRAM communiqué e le fetaui ma i latou o loʻo talanoaina i feutagaiga i le va o itu e lua, o le faʻasalalauga na tuʻuina atu ananafi e solia ai le maliega faʻatalanoa na sainia i le va o itu na taofia ai le. fa'ailoa fa'alaua'itele o fa'amatalaga manino o feutanaiga se'ia mae'a.

Fa'asoa i la matou nusipepa

I faʻamatalaga na tuʻuina atu i le aso nei i le RTP, Pedro Pardal Henriques, sui peresitene o le SNMMP, na ia taʻua e faapea "E le o i ai i se mafaufau se tasi o le a alu ese le iuni mai le manaʻoga o totogi maualalo e lua a le atunuu i le 700 euros. E le moni lea mea, e le o le mea lea sa talanoaina. O le mea sa malilie i ai muamua e latalata i le lua totogi maualalo”.

Na faaopoopo foi e le sui peresitene o le iuni e faapea o le ANTRAL o le a talosagaina se taimi e gata ai e mafai ai e kamupani ona fetuunai i le siitaga o totogi, o se taimi faatapulaaina semanu e taliaina ma o le a faaliliuina i se siitaga o le totogi faavae i le 1010 euros ia Ianuari 2020, 1100 Euro ia Ianuari 2021 ma 1200 Euro ia Ianuari 2022.

E pei ona faigofie ona malamalama, o tulaga taua na taʻua e le iuni e mamao ese mai le 700 euros o loʻo taʻua i le ANTRAM communiqué, lea na taʻitaʻia ai Pedro Pardal Henriques e faʻamaonia e faapea: "Sa i ai se soliga o le faʻalagolago ma o lenei mea e tuʻu ai le feutagaiga i totonu. fesili. Matou te le o i ai i se tulaga (e faaauau feutagaiga). E leai se tau e feutagai ai”.

ANTRAM's tulaga

Na tuuaia e le SNMMP o le galue i le "faatuatua leaga", na taʻua ai e ANTRAM o le tatalaina o le faʻamatalaga lea na ia faʻasalalau ai e faapea (faapea) o le a solomuli le iuni i ana manaʻoga "e leʻi faʻamoemoe e faʻalavelave pe afaina ai feutagaiga faifaipea. ANTRAM o loʻo tuuto atoatoa (...) i le fausiaina o se maliega faʻatalanoaina fofo ma le SNMMP".

Na taua foi e le Asosi a le Atunuu o Femalagaaiga i luga o Auala Lautele e faapea “ua matua tuuto atoatoa i le faaauauina o le tulaga lelei o pisinisi ma taunuuga na maua i le fono”.

I le taimi nei, ua uma ona faʻamautinoa e le Matagaluega o Atinaʻe ma Fale i faʻamatalaga i le ECO o loʻo fesoʻotaʻi ma itu e lua ma o le a faʻaauau pea taumafaiga ina ia malamalama le tasi i le isi ma faʻaumatia le teteʻa.

Punaoa: Jornal Económico, Observador, SAPO 24 ma ECO.

Faitau atili