Siitia e le Malo le Lafoga i Oloa Suauu

Anonim

O le a faagasolo e le Malo le siitaga o le lafoga o oloa tau suauu, tapaa ma faailoga tusi.

O le siitaga o le Lafoga i luga ole Suau'u ma Malosiaga Oloa (gasoline, tiso, LPG, butane gas, propane, ma isi), tapaa ma faailoga tusi, faatasi ai ma aafiaga o le tetee atu i faiga taufaasese, ua faateleina ai tupe maua mo le Malo fuafuaina i le 0.21 % ole GDP.

FESOASOANI: Iloiloga o nofoaga faatumu e amata i le aso

Na o le pau lava le faiga i le itu o tupe maua mai lafoga o loʻo faʻamoemoe e fesoasoani i le faʻaitiitia o tau o faiga na toe suia e le Pulega o loʻo i ai nei na auina atu i Brussels. E tusa ai ma faiga e faʻaitiitia ai tupe maua, o loʻo i ai le tipiina o le lafoga faʻaopoopo a le IRS (i lalo 0.23% mo tupe a le Setete), le faʻaititia o le VAT i luga o le toe faʻaleleia mai le 23% i le 13% ia Iulai (0.09% o le GDP) ma le faʻaititia o le le Lafoga Faʻale-agafesootai Nofofua (TSU) e oʻo atu i le 1.5 pasene pasene mo tagata faigaluega o loʻo i ai se totogi faʻaletausaga faʻaletausaga e oʻo atu i le 600 euros (faʻatusalia 0.07% o le GDP).

I le aotelega, i le itu o tupe maua, o le paleni o teugatupe a le Malo e leaga. O le taui mo le siitia o lafoga ma le faʻamalosia o le tau faasaga i le aloese mai lafoga, e ui lava i lea, e tuʻu ai le gau o tupe maua faʻatatau i le 0.18% o le GDP.

E mafai ona e fa'afeso'ota'i le ata faataitai o le Tala o le Tupe a le Malo iinei.

Punavai: Observer

Mulimuli ia Razão Automóvel ile Instagram ma Twitter

Faitau atili