Fiat electrifies 500 ma Panda faʻatasi ai ma faʻamatalaga fou faʻafefiloi

Anonim

E oo mai i le taimi nei e foliga mai ua pasia e le eletise le Fiat, ae o lenei tausaga o le a ese. Ina ia tatalaina le tausaga, na filifili le Italia faʻailoga e (laʻititi) faʻauluina ona tagata e toʻalua o loʻo nonofo i le taulaga, taʻitaʻi vaega, faʻaopoopoina se faʻataʻitaʻiga vaivai-hybrid version i le Fiat 500 ma Fiat Panda.

O se laasaga muamua i se peti tele lautele, lea o le a vaʻaia, mo se faʻataʻitaʻiga, i le isi Geneva Motor Show, le tatalaina o se eletise fou Fiat 500.

O lenei, e faʻavae i luga o se faʻavae tuʻufaʻatasia fou (faʻaalia i le tausaga talu ai ma Centoventi), e leai se mea e faʻatatau i le 500e na faʻatau atu i nisi o setete o le… Iunaite Setete o Amerika. O le eletise fou 500 o le a faʻatau atu foi i Europa.

Fiat Panda ma le 500 Mild Hybrid

Le auala i tua o le Fiat's mild-hybrid

Toe fo'i atu i tagata fou o lo'o nonofo i le 'a'ai, o le Fiat 500 ma le Fiat Panda na fa'amua fo'i se afi fou. I lalo o le pulou na matou maua ai se fa'aaliga fou o le Firefly 1.0l tolu-silinder , Debuted i Europa e le Jeep Renegade ma Fiat 500X, lea e suitulaga i le 1.2 l Fire veteran - o le afi afi afi afi na muamua faʻaalia i Pasila.

Fa'asoa i la matou nusipepa

E ese mai le mea ua tatou vaʻaia i le taimi nei, o le Firefly 1.0 l fou e le faʻaogaina se turbo, o se afi afi. Fa'afaigofie ona fa'ailogaina, e na'o le tasi le camshaft ma lua valve i le cylinder, e aunoa ma le fa'afefeteina o le lelei, e pei ona va'aia i le maualuga o le compression ratio o le 12:1.

O le taunuuga o lona faigofie o le 77 kilokalama o loʻo faʻaalia i luga o le fua, o le poloka o loʻo faia i le alumini (mitiafu paʻu e faia i le uʻamea) e saofagā i lenei mea. I lenei faatulagaga e maua ai le 70 hp ma le 92 Nm o le torque i le 3500 rpm . E fou foi le atigipusa tusi, lea e ono sootaga.

O le faiga fa'ameamea lava ia o lo'o aofia ai se afi-fa'aoso-pepa e feso'ota'i i se faiga fa'aeletise 12V tutusa ma se maa lithium-ion.

E mafai ona toe maua mai le malosi na maua i le taimi o le taofi ma le fa'aitiitiga, ona fa'aogaina lea e le masini lea malosi e fesoasoani ai i le afi afi i le saoasaoa ma fa'aola le Start & Stop system, e mafai fo'i ona tape le afi afi pe a faimalaga i le saoasaoa maualalo. i le 30 km/h.

Fiat Panda Mild Hybrid

Tuuina atu le 1.2 l 69 hp afi afi lea e suitulaga, o le 1.0 l tolu-colinder folafola se faʻaitiitia o le CO2 emissions i le va o le 20% ma le 30% (Fiat 500 ma Fiat Panda Cross, faasologa) ma, o le mea moni, o le faʻaitiitia o le taumafaina o le. suauu.

Masalo o le itu sili ona fia iloa o le powertrain fou o le mea moni e foliga mai o loʻo faʻapipiʻi i se tulaga 45 mm i lalo ifo, e saofagā i se nofoaga maualalo maualalo.

Fiat 500 Mild Hybrid

O afea e taunuu ai?

O le muamua a le Fiat mild-hybrids ua fa'atulaga e fa'alauiloa fa'avaomalo ia Fepuari ma Mati. O le mea muamua e taunuu mai o le Fiat 500, sosoo ai ma le Fiat Panda.

E masani i mea uma e lua o le faʻasalalauga faʻapitoa "Launch Edition". O nei fa'aliliuga o le a fa'aalia ai se logo fa'apitoa, o le a vali lanu meamata ma o le a fa'aalia ai fa'au'u palasitika toe fa'aaogaina

Fiat Mild Hybrid

Mo Potukale, e le o iloa po o afea e taunuu ai le Fiat 500 ma le Fiat Panda mild-hybrid fou, pe o le a foi le latou tau.

Faitau atili