O le Porsche Panamera o se saloon taugata i totonu o ta'avale ta'aloga sili ona lelei

Anonim

O le lona lua o augatupulaga Porsche Panamera na tuʻuina atu i lenei vaiaso i Perelini, Siamani. Talu ai e le mafai, na matou i ai iina ma taʻu atu ia te oe tala uma o lenei faʻataʻitaʻiga fou.

Faʻatasia faʻatinoga o se taʻavale taʻaloga moni ma le faʻamafanafanaga o se saloon taugata. O le sini lea o le Porsche Panamera fou, lea na faʻafeiloaʻi i totonu o le laumua o Siamani ua toe faʻafouina atoa, mai le tele o afi ma tekinolosi faʻatautaia i totonu ma fafo.

mamanu

O le mea moni, i luga o se tulaga faʻalelei, o le Stuttgart brand na folafola ma tuʻuina atu. I luga o le talosaga a le tele o aiga, o le augatupulaga fou o le Porsche Panamera na faia ni suiga tetele, i le mulimuli ai i le gagana mamanu o se tasi o ata o le ituaiga Siamani: le Porsche 911. Vaʻaia, o lenei manatu o loʻo faʻaalia i totonu o se taʻavale taʻavale e sili atu le tele ma laina malosi.

O le tupulaga lona lua o Porsche Panamera ua fua nei i le 5,049 mm le umi (isi 34 mm), 1,937 mm le lautele (isi 6 mm) ma le 1,423 mm le maualuga (isi 5 mm). E ui lava i sina siʻitia laʻititi o le maualuga, i le tepa muamua e foliga puupuu ma umi le Panamera fou, ona o le faʻaititia o le laina maualuga i le pito i tua (20 mm i lalo, e aunoa ma le faʻaituau i le pasese nofoa pito i tua) ma le siʻitia laʻititi o le uili (30mm) .

Porsche Panamera (2)
O le Porsche Panamera o se saloon taugata i totonu o ta'avale ta'aloga sili ona lelei 20377_2

I le tulaga lautele, o le Porsche Panamera ua tupu i le na o le ono milimita, ae ona o le sili atu o le ponaivi, radiator grille pa fou ma A-foliga ea intake, o le faataitaiga Siamani e foliga mai ua sili atu le tuputupu ae. O le alumini bodywork e faʻamamafa ai le taʻaloga taʻaloga, lea e faʻapipiʻiina foi e le uili faʻaofuofu lautele, ma le avanoa e faʻaogaina ai le 19-inisi (4S/4S Diesel), 20-inisi (Turbo) uili poʻo le 21-inisi uili.

I le pito i tua, o mea taua o moli o loʻo fesoʻotaʻi i le tolu-dimensional LED strip, faʻatasi ai ma moli faʻapipiʻi faʻatasi. I lalo ifo, e ui o le Panamera 4S ma le 4S Diesel e faigofie ona iloa e latou tailpipes lapotopoto, o le Panamera Turbo e tu i fafo mo ona tailpipes trapezoidal.

totonu

O le filosofia mamanu fou e aofia ai foi totonu o le fale, lea e matua fou lava. Ua suia fa'amalo fa'aleaganu'u i le tele o vaega e ala i fa'atonuga e sili atu ona fa'aogaina. Tusa'o i le laina va'ava'ai a le aveta'avale e lua 7-inisi mata - lea e tu'ufa'atasia ai le Porsche Advanced Cockpit fou - ma i le ogatotonu o nei mea, o se tachometer e tumau fa'atusa, i le fa'aaloalo i le Porsche 356 A mai le 1955.

O le fa'amafanafanaga o lo'o i ai le fa'aogaina o le kiliva, i le va o le aveta'avale ma le pasese pito i luma, o lo'o pulea e le 12.3-inisi le pa'i-ma'ale'ale mata, lea o lo'o i ai le faiga fou o le Porsche Communication Management (PCM) lea e tu'ufa'atasia galuega e pei o le fa'atautaia i luga o le initaneti, Porsche. Feso'ota'i, tu'ufa'atasia ma telefonipoto ma se faiga fou e pulea ai leo.

VAAI FOI: 15 mea moni e te leʻi iloa e uiga i le manumalo a Porsche i Le Mans

Ina ia faʻamaonia le taua o le agavaʻa ma le faʻamafanafanaga i luga o le vaʻa, na filifili ai Porsche mo le gaugau o nofoa pito i tua i se vaega 40:20:40 (lea e faʻateleina ai le gafatia o ato mai le 495 lita i le 1 304 lita), sunroof, leo maualuga maualuga. Burmester 3D pito ma nofoa massage.

Inisinia

Ona o le mea uma, o se taʻavale taʻavale, o le lona lua o augatupulaga o le Porsche Panamera ua vaʻaia le faʻateleina o le mana, i se auala e faʻamatalaina ai o le "saloon taugata sili ona vave i luga o le paneta". O masini V6 ma V8 sili atu e faʻasoa se manatu faʻapitoa faʻapitoa: turbochargers o loʻo tuʻufaʻatasia i le ogatotonu o le "V" o le faletupe cylinder. O lenei faʻatulagaga e faʻapipiʻi atili ai afi, lea e mafai ai ona faʻapipiʻi i se tulaga maualalo. E le gata i lea, o le va puupuu i le va o turbos e lua ma potu mu e maua ai se tali faʻafuaseʻi.

I le taimi muamua, o le Panamera Turbo o loʻo i ai le afi penisini sili ona malosi i le laina, o le 4.0 bi-turbo V8 poloka fou na faʻaalia i le Automotive Engineering Symposium i Vienna. Faʻafetai i le 550 hp o le mana (i le 5,750 rpm) ma le 770 Nm o le maualuga maualuga (i le va o le 1,960 ma le 4,500 rpm) o lenei afi fou valu-silinder - faʻatasi ai ma le 30 hp ma le 70 Nm - e manaʻomia e le Panamera Turbo na o le 3.8 sekone e faʻavave ai. mai le 0 i le 100 km/h. Faatasi ai ma le afifi Sport Chrono, ua maeʻa lenei taʻavale i na o le 3.6 sekone. Ole saoasaoa maualuga ole 306km/h.

O le Panamera Turbo foi o le muamua Porsche e fa'aauupegaina i le fa'atonuga fa'ato'aga fou O le. I se vaega o uta, ma le tumau ma le le iloa, o lenei faiga e tuʻuina ai le afi V8 e galue ma naʻo le fa cylinders, lea e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le suauu e oʻo atu i le 30%, e tusa ai ma le faʻailoga.

Ae mo le Panamera 4S, o loʻo faʻapipiʻiina i le 2.9 lita twin-turbo V6 afi, lea e maua ai le malosi maualuga o le 440 hp (20 hp sili atu nai lo le faʻataʻitaʻiga muamua) ma le 550 Nm o le torque, avanoa i le va o le 1,750 ma le 5,500 rpm. O le Panamera 4S e oʻo i le 100 km / h i le 4.4 sekone (4.2 sekone ma le Sport Chrono package) aʻo leʻi oʻo i le maualuga maualuga o le 289 km / h.

Porsche Panamera (11)
O le Porsche Panamera o se saloon taugata i totonu o ta'avale ta'aloga sili ona lelei 20377_4

I lona tulaga sili atu ona tauagafau, o le Panamera 4S Diesel e maua ai le 422 hp (i le 3,200 rpm) ma le torque o le 850 Nm - tumau i le rpm, mai le 1,000 rpm i le 3,500 rpm. Mai le 0 i le 100 km / h, o le sedan Siamani e 4.5 sekone (4.3 sekone ma le Sport Chrono package) - e tusa ai ma le faʻailoga, o le faʻataʻitaʻiga sili ona vave gaosiga o le diesel i le lalolagi.

I tulaga o meafaigaluega, e taua le faʻamaonia o le fesoasoani fou mo le po, lea e faʻaogaina ai se mea pueata vevela e iloa ai tagata ma manu tetele i luga o le auala, faʻaalia i totonu o le vaalele i se lanu iloga, aʻo tuʻuina atu se lapataiga.

O le Porsche Panamera fou ua mafai nei ona fa'atonu ma ua fa'atulaga e taunu'u i tagata fa'atau Potukale ia Novema. O tau mo Potukale e amata ile €134,644 mo Panamera 4S, €154,320 mo le Panamera 4S Diesel ma €188,007 mo Panamera Turbo.

Mulimuli ia Razão Automóvel ile Instagram ma Twitter

Faitau atili