Toyota toe foʻi i le World Rally ma Yaris WRC

Anonim

Toyota o le a toe foʻi i le FIA World Rally Championship (WRC) i le 2017 ma le Toyota Yaris WRC, na faia e ia, i le nofoaga faʻapitoa i Siamani, i Cologne.

Toyota Motor Corporation, e ala i lona peresitene o Akio Toyoda, na faasilasilaina i se fonotaga a le au tusitala, na faia i Tokyo, le ulufale atu i le WRC, faapea foi ma le tuuina atu o le Toyota Yaris WRC ma lona teuteuga aloaia i le lalolagi atoa.

I le isi 2 tausaga, TMG, e nafa ma le atinaʻeina o le taʻavale, o le a faʻaauau pea i le Toyota Yaris WRC suʻega polokalame, ina ia saunia mo le ulufale atu i lenei tauvaga, lea ua uma ona umia ai le 4 suafa lalolagi mo avetaavale ma le 3 mo tagata gaosi oloa ausia i le taimi atoa. o le 1990s.

Yaris WRC_Studio_6

O le Yaris WRC ua faʻapipiʻiina i le 1.6 lita turbo afi faʻatasi ma tui tuusaʻo, lea e atiina ae ai le mana o le 300 hp. Mo le atinaʻeina o le taʻavale, na faʻaaogaina e Toyota le tele o metotia, e pei o faʻataʻitaʻiga, suʻega ma faʻataʻitaʻiga.

E ui lava ua faʻamaonia le polokalame aloaia a le WRC mo Toyota, o le a mulimulitaʻia atili le atinaʻe ma le faʻaleleia lelei o faʻamatalaga, lea o le a manaʻomia ai vaega faʻapitoa o inisinia ma tagata tomai faapitoa e faʻatauvaʻa atili le taʻavale.

Toyota toe foʻi i le World Rally ma Yaris WRC 20534_2

O nisi o avetaavale talavou ua maeʻa ona maua le avanoa e faʻataʻitaʻi ai le taʻavale, e pei o le alii Farani 27 tausaga o Eric Camilli, lea na filifilia mai le polokalame a le Toyota Junior Driver. O Eric o le a auai i le polokalame o le atinaʻeina o le Yaris WRC faʻatasi ma le manumalo o le French Tour de Corse Stéphane Sarrazin, o le na te faʻaputuina le galuega a le avetaavale Toyota i le FIA World Endurance Championship, ma Sebastian Lindholm.

O le poto masani ma faʻamatalaga na maua o le a fesoasoani ia Toyota e saunia ai mo le vaitau 2017, pe a tatau ona faʻafeiloaʻi tulafono faʻatekinisi fou.

Faitau atili