Opel 1204: Le Siamani Jackal o le 70s

Anonim

O a matou au faitau e sili ona lelei i le lalolagi ma o Tiago Santos o se tasi oi latou. Sa ia valaaulia i matou e tietie i lana taavale Opel 1204 ; ua na o ni nai minute le mamao mai le iloaina o se tasi o le au faitau ma lana masini. Ose aso fa'apitoa e tumu i tala fa'asolopito matou te avatu ia te oe i lenei aso. Sauni mo le malaga? Sau mai iina.

O le mea e feiloai ai sa i le Casino do Estoril i se aoauli matagofie mo se savaliga. O Tiago Santos o le a fa'asoa mai ia i matou se taimi masani: pe a uma le galuega, na te ave lana masani mai le faletaavale ma fa'aauau lana ala, i luga o le matafaga po'o luga o mauga, po'o le a lava. Ina ua uma folasaga talafeagai, sa matou o atu mo ni ata mata'utia.

O Tiago ose tagata faitau e pei o isi. Faigofie, leai ni faʻalavelave ma le le popole i manatu, e fiafia e ola i lona taimi. “E le o se manatu lelei le taina o le mea lea…”, na ia fai mai ai a o ia fafao i autafa o se Mercedes SL 63 AMG fou. “Ou te le o iloa tele i ata fou, ou te le popole tele ia i latou ma afai ou te mafaia, ou te alu e faigaluega i aso uma i se tulaga masani”.

Opel 1204 Sedan 2 Faitotoa_-6

O le Opel 1204 e le naʻo soʻo se taavale, oi latou e faʻamasinoina i lona matua, igoa poʻo le faʻaituau e naʻo "pomu" tetele e iai se nofoaga i manatuaga ua mavae e sese. O lenei Opel 1204 atonu e le o se "pomu", ae e mautinoa lava o se masini sili ma o loʻo tauaveina ai le tele o matafaioi.

Na gaosia i le va o le 1973 ma le 1979, o le Opel 1204 o le uluai taavale Opel na faʻaaogaina le T-Car platform, General Motors 'tulaga mo se taʻavale a le lalolagi.

Opel 1204 2-faitotoa sedan

“E i ai se ituaiga vibe iinei, e tatau ona ou vaai i ai” o le tala lea a Tiago ao ia suia le Opel 1204, i luma atu o ia i le Serra de Sintra ma lona matagofie e le mafaaseseina, o se measina o Tagata. O le nofoaga sili lea mo le Thom V. Esveld e pueina ai ata o le Opel 1204. O le mimilo ma le feliuliuai o le faatulagaga tuai o le Rally de Portugal atonu e le o le "matafaga" o lenei lomiga o le Opel 1204, ae e tatau ona sili. E le gata i lea, o le 40 tausaga e le tupu i aso uma ma o aso nei, po o le a lava le pupuu, o le a ia faʻaloloa ona vae.

Le mata'utia 70s Siamani Jackal

O le Jackal, o se tagata faatupu faalavelave mata’utia ma ta’uta’ua i le lalolagi, na avea ma ta’uta’ua ona o le tele o ona fa’asinomaga ‘ese’ese ma mo le osooso pea lava pea mai lea atunu’u i lea atunu’u, e sola ese mai pulega. O lenei Opel 1204 e le mamao i tua.

O le toatele o le a avea ma i latou ua uma ona taʻua aʻu e valea, aua ou te leʻi suia le "Opel 1204" i le "Opel Kadett C". Ae e mafai ona ou taʻu atu ia te oe e mafai foi ona ou taʻua o Buick-Opel, Chevrolet Chevette, Daewoo Maepsy poʻo Maepsy-na, Holden Gemini, Isuzu Gemini, Opel K-180 ma mulimuli ane, ioe, Vauxhall Chevette. Ole mea lea pe a iai i Amerika, Pasila, Korea, Ausetalia, Iapani, Atenitina poʻo Egelani.

Opel 1204 2-faitotoa sedan

I Potukale, o le faʻataʻitaʻiga na maketiina e pei o Opel 1204 , ona o mafuaaga ua faapea mai le toatele o faiga faapolotiki ma pisinisi. Ina ua faʻaalia le faʻataʻitaʻiga i le 1973, o le igoa o se tasi o faʻataʻitaʻiga a Opel, o le Ascona, na faʻatonuina le suiga o lona igoa i le naʻo le Opel 1204. Fai mai faʻamatalaga le aloaia e leʻi taliaina e le pulega a Salazar le igoa "Ascona". e mafai ona gaosia.

O le Opel Ascona na fa'atauina i Potukale o le Opel 1604 ma le Opel 1904, fa'atatau pe o le 1600 cm3 po'o le 1900 cm3 le malosi o le cylinder. O le Opel 1204 o le taunuuga o lenei filifiliga mo le nomenclature faʻapitoa, e iai se afi 1.2. Ae aisea na le ta'ua ai Kadett 1204 po o le 1004 (1000 cm3)?

Fa'asoa i la matou nusipepa

O le mafuaaga atonu o le a avea ma pisinisi. O le "talatuu" fai mai na suia e Opel le igoa ia Kadett ona o le taimi na i ai se pun lauiloa na faaleagaina ai le igoa o le faʻataʻitaʻiga: "Afai e te manaʻo i se pulou, faʻatau se Kadett". E le mafai ona matou faamaonia lenei tala.

O Tiago Santos, le pule o se tasi o nei faʻataʻitaʻiga, e manatu e ese le tuʻu, ona e talitonu o ia o Opels o le taimi na matua faʻatuatuaina. Ae ui i lea, e le mafai ona faʻamamafaina o lenei "o se tala malie".

Opel-1204-Sedan-2-Fatotoa-14134

O le faʻataʻitaʻiga na faʻalauiloaina i tino eseese e ono - Aai (hatchback), Sedan 2 Faitotoa (2 faitotoʻa), Sedan 4 Faitotoa (4 faitotoʻa), Caravan, Coupe ma Aero (faʻaliliuina, e le faʻatau atu i Potukale). O lea ua matou i ai i luma o le Opel 1204 Sedan 2 Faitotoa, lea e taʻua e le toatele i aso nei o le Coupé.

E tele afi na maua: 1.0 ma le 40 hp; 1.2 ma le 52, 55 ma le 60 hp; 1.6 ma le 75hp, e leʻi faʻatau atu i Potukale; 1.9 ma le 105 hp, faʻapipiʻiina le GTE seia oʻo i le 1977; ma le 2.0 ma le 110 ma le 115 hp, faʻapipiʻiina le GTE mai le 1977 i le 1979.

O lenei Opel 1204 o loʻo i ai le tele o faʻaopoopoga mai le faʻasologa: ATS Classic 13" uili, moli puao ma le umi, pusa totigilima (seasea faʻaopoopo i Potukale), Opel leitio faʻaeletoroni (e le o se uluai, aua o se leitio muamua ma galue e seasea), headrests (sa masani i luga o lomiga sili ona manaia, o le tasi lenei o se faʻaopoopoga), chrome trim i autafa faamalama ma se vili ma se uati (filifiliga i nisi lomiga ma faapipii mulimuli ane). “Quadrants? E toʻalua isi aʻu i le fale, e tatau ona e sauni!" fai mai Tiago o tilotilo i lana Opel 1204 ma le Serra Sintra i tua.

Opel 1204 Sedan 2 Faitotoa_-11

fa'atau fa'afuase'i

"O se tala malie i le taimi o se faʻatautuʻi, seʻi vaʻai se tasi pe o le a le mea e maua mai ai". O le agaga lea o Tiago ma lona tamā ina ua tauofo ia Fepuari 2008 mo le Opel 1204 i le taimi o le faatautu’i. O le taavale sa matua leaga lava ma faatasi ai ma le fesoasoani a se uo sa i ai se taavale toso, na ia pikiina le Opel 1204 i Caldas da Rainha. I luma atu sa i ai se latou ala o le toefuataiga umi. O le laki o le tama o Tiago o se enisinia ma e iloa lelei le “faamauina o fao”, lea na faafaigofie ai le faagasologa. E ui i lea, e fa tausaga o galuega.

Opel 1204 Sedan 2 Faitotoa_-18

galuega a le tamā ma le atalii

O Tiago Santos ma lona tama, o Aureliano Santos, na amata ona galulue ma filifili e tuuina atu le Opel 1204 se lisi fou o le olaga. Ina ua uma ona talepeina le taavale, na latou maua ai le faaiuga o le tino, o se mea e maasiasi ai, o le a tele galuega. ia nofo i le nofoaga.100%. Na latou o atu e suʻe se uso, o le Opel 1204 ma se tino e sili atu lona tulaga ma mai taavale e lua, na latou fausia ai le tasi.

O le tino o le lona lua na toe faʻaleleia atoatoa ma faʻatasi ai ma mea leaga uma na togafitia i le maeʻa ai o le tausaga o togafitiga uʻamea i le Aso Toʻonaʻi, na valiina i le lanu Regatta Blu, o le faʻataʻitaʻiga muamua ma filifilia mai le paleta lanu lanu a Opel.

Opel 1204 Sedan 2 Faitotoa_-23

O le taimi lava na faʻapipiʻi ai, na faʻapipiʻiina atoa ma ia Oketopa 2012 na sauni e faʻasalalau. O le afi e na o le 40,000 kilomita le amataga ma o lenei Opel 1204 ua uma ona auai i le tele o mea na tutupu: i le Clube Opel Classico Portugal, Portal dos Classicos ma i le TRACO rallies masani.

O se saafiafiga

O se galuega faatino lea mo le toalua, o lo'u tama ma lo'u tama. O lenei faʻamatalaga i Razão Automóvel, mo aʻu, o se faʻafetai i loʻu tama, mo galuega uma ma mo taimi lelei na saunia e lenei taʻavale i le va o le tama ma le tama, lea sa ou fiafia tele i ai ma ou te manatua i aso nei, i tua o le uili o laʻu tama. Masini o le Tuana'i.

Opel-1204-Sedan-2-Fatotoa-141

E muta le matou malaga i le mea na amata ai, o nisi nei o ata o le Opel 1204 toe faʻaleleia.

Opel 1204: Le Siamani Jackal o le 70s 1653_9

Faitau atili