Aisea e 1/4 maila le umi o auala tuuga toso?

Anonim

O le Aso Sa. E tatau ona e i luga o le telefoni swiping i luga o ala o faasalalauga lautele, le fiafia ma foliga mai. Na ou sa'o ea?

Faamoemoe e leai. Ae afai o le tulaga lena, o le Razão Automóvel o le vaifofo sili lea e faʻaumatia ai le le fiafia ma tuʻuina atu se faʻamalosi i lena tamatamailima o loʻo leiloa le faʻatuatua i luga o ala o faasalalauga lautele.

Sei o tatou talanoa e uiga i le Drag Racing?

Aisea e 1/4 maila le umi o auala tuuga toso? 20706_1

Ae ou te leʻi amataina, ou te fia taʻu atu ia te oe le mea lenei: o le a matou faʻalauiloa se Youtube channel. O feʻau na latou lafo mai ia i matou e fesili ai mo se YouTube channel na faitau uma. Ma sa matou lagonaina foi lenei manaoga…

Na matou faʻapotopotoina le 'au, suʻesuʻe le mea sili i luga o Youtube (i fafo ma totonu ...), matou mafaufau i le faatulagaga, ma amata ona galulue. Ua matou i ai i luga o lipine mo masina. E tatau ona matou taʻutino atu: matou te mananaʻo ia avea ma auala sili! E le faapea ona tatou te mananao ia sili pe sili, ae ona ua tatou lagona ua ia i tatou lena tiutetauave.

O matou o se tasi o faʻasalalauga sili ona faitau lautele i totonu o le atunuʻu, o matou o sui tumau o le Taʻavale o le Tausaga i Potukale ma na o le pau lea o sui Potukale i le Faʻailoga Taʻavale a le Lalolagi - faʻatasi ai ma nisi o tagata tomai faʻapitoa i le lalolagi taʻavale. E le o se mea ula, fai se larachas ma faia se vitio. O lo matou fa'aaloalo mo oe o le Tulafono #1 o le Reason Automobile.

Aotelega. Matou te fia ave ile Youtube, le Razão Automóvel na e masani e faitau i le 5 tausaga talu ai. Tulaga lelei, tuusaunoaga, faʻamatalaga ma tuʻinanau mo taavale.

O le a i ai a matou suʻega, lipoti, Vlogs, faʻasalalauga faʻavaomalo, tulaga masani, au taʻavale(!) ma le tele o mea faʻapitoa.

Ou te tautino atu. E sili atu la'u feso'ota'iga i tua o le mata'itū nai lo luma o le meapueata. Ae o le ala e faia e ala i le savali ma o lea ou te faia ai le apili: lesitala i la matou auala!

Ou te manaʻo tele e lesitala!

O laasaga muamua o le a laiti, ae naʻo i latou e le iloa lo tatou talafaasolopito o le a mafai ona peti e faasaga ia i tatou. E mafai ona matou faafetai atu mo lau lagolago e le faatuaoia!

O le a tatou toe foʻi i le Drag Racing?

Fa'amalie atu mo le litany (Na ou fa'aloloa ...), ae matou te matua tuuto atu i le faia o la matou Youtube channel o se fa'amatalaga. O le aso tatou te taofi ai le manaʻo e faʻaleleia o le a gata ai i tatou ...

Toe foi i le Drag Racing, e mafai ona ou tali vave i le ulutala fesili: Aisea e "Drag Racing" ala 1/4 maila le umi? Ae matou te talitonu o le tala atoa e aoga le faitau.

Seʻi o tatou toe foʻi i tua i le 1930, ina ua avea laufanua valevalenoa o le Vaituloto o Bonneville, o se toafa masima tele i le setete o Iuta (USA), sa avea ma “Mecca” o tagata e fiafia i le saoasaoa.

Aisea e 1/4 maila le umi o auala tuuga toso? 20706_2
O iina na potopoto ai le au fiafia saoasaoa, mai itu uma, e tali le fesili tuai talu ona fausia le taavale lona lua i le talafaasolopito: o le fea e sili ona vave?

O tuuga saoasaoa i Bonneville na matua taua tele ma o le manaʻoga e faʻatulagaina faʻapolofesa na vave ona lagona. O le SCTA - Southern California Timing Association - na faia, o le faalapotopotoga e nafa ma le faʻatulagaina o tuuga e faia iina.

Sa i ai i le au faatonu o lenei faalapotopotoga se alii talavou: Wally Parks. O ia lea na faavaeina i le 1937 le Road Runners Club.

paka puipui
Wally Parks (Ata:NHRA North Central Division 3)

O le Road Runners Club, e sili atu i mea uma, o se vaega o uo na potopoto faʻatasi e tauva i le amataga, faʻatasi - o se uiga e oʻo mai e faʻamatalaina Drag Racing. Ae o le a tatou toe foi mai i Wally Parks mulimuli ane…

Drag Racing ma le maeʻa o le taua

I le 1945, ina ua mavae le 6 tausaga, na iu lava ina sau le lalolagi mai se tasi o ona vaitaimi sili ona pogisa i lona talafaasolopito. Na faaiʻu le Taua Lona Lua a le Lalolagi, na faatoʻilaloina Adolf Hitila, ma na toe faafoʻisia e le ʻau Aufaatasi le filemu o le lalolagi.

O se mea na semanu e le mafai pe a aunoa ma le fesoasoani a Amerika.

Aisea e 1/4 maila le umi o auala tuuga toso? 20706_4

Ina ua toe foʻi mai fitafita Amerika mai le taua, sa leʻi faigofie i le toʻatele ona toe foʻi i faiga masani. O le filemu ina ua uma le taua ma le tuputupu aʻe o le tamaoaiga na pau lava le mea na latou manaʻo ai, ae o loʻo i ai se mea na misi… adrenaline.

Faatasi ai ma le faatupulaia o le tamaoaiga na oo i ai i lena taimi, e leai se tasi na popole i taavale faaaoga. Sa mananao tagata uma i ni taavale fou. O tagata uma sei vagana ai tupulaga talavou... o nisi o i latou sa avea ma fitafita mai le taua.

hot rod tala tuuga toso
O se taavale masani…

Faʻaopoopo nei i lenei faʻatusatusaga faʻateleina le tuputupu aʻe o le tamaoaiga, galuega atoatoa, taʻavale taugofie ma le poto faʻainisinia na maua i le autau. O se afa atoatoa!

tootoo vevela
O pine-up na lauiloa i fuselage o va'alele tau na maua ai le ola lona lua i le vevela.

Mo nei mafuaʻaga uma, o le aganuu "Hot Rod" na oʻo i lona tausaga auro i lenei taimi. Ma o le mea moni, o lona lapoʻa ua vave ona tupu ma ua vave ona le toe avea ma Lake Bonneville faapitoa. I le US, sa i ai Hot Rods i soo se mea.

Ua le toe na o le tapenaina o taavale. Sa sili atu nai lo lena. O se auala o le olaga, o se faamatalaga patino.

O tuuga faasolitulafono na amata ona fai soo. O nisi taimi i se auala faʻatulagaina, o nisi taimi i se auala faʻafuaseʻi, na lava mo lua vevela-rods e maua ai se moli mumu ma o le taunuuga o le mea lea tatou te iloa uma. Ae sa i ai foi tuuga sa faatulagaina i malae vaalele. Malae Vaalele, malaga ese atu… E foliga masani ia te oe, a ea?

Ae aisea e 1/4 maila?

E pei ona tatou vaʻai, Drag Racing tuuga na fanau faʻatulafonoina, e tusa lava po o a tulafono. O le mea lea tatou te lafoaʻi ai mea moni ma amata i manatu.

Na lipotia mai, i lena taimi o le averesi o le mamao o se poloka i le US sa 201 mita (1/8 o le maila). Talu ai o le tele o moli auala sa masani ona lua poloka le va, o tuuga na iu lava ina faia i se mamao e 1/4 maila (402.34 mita). E talafeagai, a ea?

tuuga toso
Masalo o le saafiafiga sili ona lauiloa i le amataga o Drag Racing. Le manaʻomia mo faʻamatalaga ...

Ae e iai isi māfuaaga. O le mea moni e faapea o le mamao e fai si puʻupuʻu e fiafia i isi mea taua mo le taʻutaʻua o lenei "solitulafono" gaioiga:

  • Fa'atauva. Afai e sili atu le mamao, o le taavale sili ona malosi e manumalo i taimi uma. O le ala lena na tauia ai le taleni a le avetaavale.
  • Faaalia. O le 400 mita e mafai ai e tagata matamata ona iloa le amataga ma le faaiuga o le tuuga.

Le fa'apolofesa a Drag Racing

E le'i galo ia te oe le taulealea o Wally Parks sa ou talanoa ai i se taimi ua mavae, a ea? Wally Parks ua taʻua o le "Tama o Drag Racing", e pei lava o Rui Veloso ua taʻua o le "Tama o Potukale Papa".

I le 1950, na aofia ai Parks i le fausiaina o se tasi o uluai auala tuuga toso, o le Santa Ana drag strip. O le tausaga na sosoo ai, i le faʻaaogaina o le vaʻaia na tuʻuina atu e le mekasini Hot Rod ia te ia - lea na avea ai o ia ma faatonu - na fausia e Parks National Hot Rod Association (NHRA), faʻavaeina muamua tulafono faʻapitoa mo taʻaloga Drag Racing. O se laasaga na faia ma le lagolago atoatoa a le pulega o le malo, ona e na o le pau lea o le auala e aveese ai le tuuga mai le auala.

Mo aʻu Drag Racing o se tuʻufaʻatasiga o le tele o mea. Fiafia, malie, pisinisi ogaoga, inisinia, lu'itau ma le faatoilaloina.

Wally Parks, na faavaeina le NHRA
Aisea e 1/4 maila le umi o auala tuuga toso? 20706_8
1932 Ford. Siamupini o le Drag Racing 1st Word Series (1953)

Mai tuuga amata faasolitulafono, Drag Racing na mauaina toetoe lava o mea uma: o le 400 mita (e ui o tuuga e faia i isi mamao) ma le amataga taofi. O le masani "kuata maila" na faʻasaoina mo mafuaaga o loʻo taʻua i luga ma faʻapea foʻi ma mafuaʻaga tau tamaoaiga.

O mamao mamao e maua ai le saoasaoa maualuga ma le mamao o le taofi, o lea… sili atu le ta ma sili atu tau.

Tu'uga Toso Suau'u Maualuga
I le taimi nei, o taʻavale Drag Racing mai vaega pito i luga, e pei o le Top Fuel, e mafai ona faʻamaeʻaina le 1/4 maila i le 4.5 sekone, e oʻo atu i le 500 km / h o le saoasaoa maualuga.

Na maliu Wally Parks i le 2007, e umi lona soifua ma e masani ona fesootai i taavale. I le faaopoopo atu i le "Tama o Drag Racing" o ia foi o se tasi na faavaeina le Road & Track, o se tasi o faasinomaga a Razão Automóvel.

Na fesiligia i se faatalanoaga e uiga i le mea na faaosofia ai o ia e atiina ae lenei faiga, o lana tali sa manino ma fiafia:

Sa na ona ou le manao e matua.

Wally Parks, na faavaeina le NHRA

E pei o Wally Parks, matou te talitonu foi o loʻo i ai se mea faʻapitoa i le amataina o se taavale. O paʻu o loʻo punou, o le leo o masini, o le luluina o vaega, o le saoasaoa ... mulimuli ane. Ia soifua taavale ma ave ma le faautauta! Ma 'aua ne'i galo... fa'asoa i la matou alaleo!

Alu ile Youtube

Faitau atili