Hyundai Fa'asilasilaga Fou Smart Stream Engines ma le CVVD Technology

Anonim

O le Hyundai Group ua faatoa faʻasalalau lana taʻiala afi afi mo tausaga a sau. O se taʻiala tuʻufaʻatasia e le gata i Hyundai ae faʻapea foi Kia - o le faʻailoga lona lua o le sauai Korea.

Faatasi ai ma isi faʻasalalauga, o le tala tele o le tuʻuina atu lea o faʻamatalaga o le aiga fou o le Smart Stream engine (lea o le ai ai le aofaʻi o 16 versions, e aofia ai le penisini ma le tiso), o le faʻalauiloaina o se masini fou e valu-saosaoa ma le faʻamalosia o tupe teufaafaigaluega. i FCV (taavale suauu), EV (taavale eletise) ma hybrids. O nei mea uma seia oʻo i le 2022.

(matua!) sini fiasili

O le aiga fou o masini Smart Stream mai le Hyundai Group o loʻo faʻamoemoe e tuʻufaʻatasia uiga e lua o nisi taimi e le tutusa: o le tausisia o le faʻatuputeleina o tapulaa faʻasaina, ma sili atu le faʻatinoga. Na faavae i luga o nei nofoaga na faaigoa ai e le Hyundai Group ana afi fou i upu atamai, e faasino i "atamai" fofo ma tekinolosi, ma Vaitafe e tusa ai ma le gaoioi ma le faatinoga.

O le sini autu a le Hyundai Group o le ausia lea o le malosi o le vevela e sili atu i le 50%. O se fa'ailoga mata'utia e manatu o le Toyota Prius e mafai ona na'o le 42% ma Mercedes, e fa'ato'ilaloina le 50%, e mana'omia le fa'aogaina o le Formula 1 i lana Poloketi Muamua.

E fa'afefea ona alu Hyundai iina?

O se tasi o mafuaʻaga e nafa ma le faʻateleina o le faʻaogaina o le vevela na faʻalauiloaina e le faʻailoga o le CVVD (Continuously Variable Valve Duration) system. E mafai ona e vaʻai pe faʻapefea ona galue i lenei vitio:

Faʻafetai i lenei faiga, e mafai ona fesuiaʻi le taimi ma le tele o le tatalaina o valve e tusa ai ma manaʻoga o le faʻatinoina vave. O lenei tekonolosi tu'ufa'atasia ma le atigipusa fou e valu-saosaoa lua-clutch gearbox o le a mautinoa ai o le afi o le a galue vavalalata i taimi uma i le rpm sili ona lelei ma sili ona lelei.

Peti i isi afi afi

A'o fa'alauiloaina se fa'agasologa fou o afi afi, o le Hyundai Group e saunia le lumana'i o fe'avea'i e ala i tupe fa'afaigaluega i FCV, EV ma hybrids. Seia oʻo i le 2020 o le a tatou vaʻaia le faʻateleina o le faʻalauiloaina o faʻataʻitaʻiga ma lenei ituaiga o afi - o le tasi e latalata i le faʻalauiloaina o le Hyundai Kauai EV. I le aofaʻi e mafai ona sili atu i le 30 faʻataʻitaʻiga fou i le isi tolu tausaga.

I tulaga o tekinolosi FCV, e mana'o Hyundai e tumau pea o se tasi o ta'ita'i o le lalolagi i lenei tekinolosi - o le fa'ailoga muamua lea na fa'alauiloa se SUV e fa'aaogaina le hydrogen. O le sini o le ausia lea o le 800 kilomita o le tutoʻatasi ma le mana o le 163 hp i faʻataʻitaʻiga ma lenei tekinolosi e naʻo le faʻafefeina o le vai e ala i le taʻavale.

Faitau atili