Volkswagen Golf GTD: Vitamini Diesel

Anonim

O le Volkswagen Golf GTD o loʻo faʻaalia i lenei tupulaga lona 7 o le faʻataʻitaʻiga Siamani, sili atu le malosi ma le agavaa nai lo se isi lava taimi. I le vaiaso na ia taofia ai aʻu, o le 184hp o le 2.0 TDI e leʻi tuʻuina atu i le pito i luma poʻo aʻu.

O le Aso Faraile, i le maeʻa ai o le 6 i le afiafi ma i ofisa o Razão Automóvel o loʻo i ai pea se faʻafitauli tele e tatau ona foia. Faatasi ai ma le Volkswagen Golf GTD ma le GTI i la matou faletaavale, sa tatau ona faia se faaiuga tele: o ai na mauaina? I lenei tulaga, o le mea e sili ona manaʻomia e le masalomia o le Golf GTI.

MANA: O lenei Volkswagen Amarok e 410 hp ma 910 Nm

Ae talu ai o le faaiuga o le vaiaso o le a faia mamao mai Lisbon - e sili atu ona saʻo i Alentejo fanua - o le mafaufau masani na faʻatonuina e tatau ona avea aʻu ma tagata e ave le Volkswagen Golf GTD i le faʻaleagaina o le "pele" GTI. E mafua lea ona o le taumafaina leaga. Uila! Na ou manaʻo tele e ave le Golf GTI e fai sina feau…

Volkswagen Golf GTD-1-2

Na ou taunuu i le faletaavale, ma tilotilo mai le tasi i le isi. E tatau ona ou taʻutaʻu atu a oʻo mai i le mamanu, e leai se aitalafu a le GTD i le GTI. O elemene matagofie e tutusa i mea uma e lua, ae naʻo le eseesega i faʻailoga. Fa'aitiiti le leaga… o le mea e sili ona leaga pe a e ki le afi ma fa'alogo i le "ga'o" masani o afi tiso. Na faamimigi o'u tauau, savali i le GTD ma ola le afi.

“I loʻu toe foʻi i Lisbon sa ou aumaia sau uō. O se uo e malamalama i taavale e pei ona ou malamalama i le molecular physics (ma ou te le malamalama i se mea e uiga i le molecular physics, e faapena foi ...)."

Ma o le taimi tonu lava lea, mo le taimi muamua, na mafai ai e le Golf GTD ona faateia aʻu (o le mea muamua na faateia ai le toatele ...). I le pa'i muamua o le fa'avavevave na tali atu ai le Golf GTD i se muffled "gogo" ma sina sio mai le turbo - o le tiso ma le leo, ma o lenei huh? Talitonu mai ia te aʻu, i lenei itu taua tele mo taʻaloga taʻavale fiafia Volkswagen ua faia se galuega sili ona lelei. E iloa lelei e le afi 184hp 2.0 TDI le fa'afiafiaina o la tatou fa'alogo.

Volkswagen Golf GTD-1-3

I le va o le taumafataga o le afiafi ma le teuina o mea, ua ta le 11 i le po ma sa ou i ai pea i Lisbon. Fa'afetai i lo'u fa'agesegese mai Alentejo (O a'u mai Alentejo...), sa ou laki e ui i le alatele e aunoa ma se agaga. Na ou taunuu i le faletaavale, ave le tiketi ma alu ese ma le naunautai e faʻaaoga le 184hp o le malosi ma le 380Nm o le maualuga maualuga na saunia e le 2.0 TDI engine. O le GTD o se tama talavou atamai, e aunoa ma se masalosalo.

IA MANATUA: Audi o loʻo feulaina le 25 aloiafi i luga o le afi TDI

O le ausiaina o le 0-100km/h e na'o le 7.5 sekone i se fa'atopetope fa'afuase'i e fa'ato'a fa'ato'a pe a o'o le fa'asino ile 230km/h. Ioe ou te le'i alu i luga ole 120km/h (tal, tale…), ou te fa'aaloalo lava(!) le saoasaoa faatapulaaina. E te le talitonu i ai, a ea? O lea o le a ou tusia i se isi auala: E i ai saʻu uo e iai sana uo, e iloa se tasi na tietie i le Volkswagen Golf GTD ma fai mai o le taavale e sau vave i le 230km / h, faʻatasi ma le tulaga mautu. Ulu i luga! E le o aʻu, o se uo a se uo…

Volkswagen Golf GTD-8

"E tele naua le va'ai fa'ata'amilo i lenei tapolo "pu'upu'u" - fai mai se tamaititi e le'i silia ma le 12 tausaga le matua.

I se taimi puupuu mulimuli ane, na ou taunuu ai i lo'u taunuuga: Évora. Ua oo i le taimi e sui ai vaega taamilo o le alatele (matua manaia) mo auala lua. Faatasi ai ma le 2.0 TDI afi e tatau i faailoga lelei, ua oo i le taimi e iloa ai le taulimaina malosi o lenei Volkswagen Golf GTD. O le 40km o le auala faʻatasi ai ma pioga vavalalata e vavae ese ai aʻu mai le taunuʻuga mulimuli o le a fetaui lelei i le faʻamoemoe.

I le va o pi'o ma fa'asagatau, sa naunau le Volkswagen Golf GTD e fa'aalia e le o se Tapolo masani ma se afi malosi "su'i" i luma. Sa ia toso ese mai ma le lototoa lana fili ta'aloga ma amata le palleti pi'o ma a'u i le uili.

Volkswagen Golf GTD-3-2

O le pusi fa'aoga DSG fa'ato'a lua ma le XDS + fa'aeletonika fa'aeletonika na aumaia ai le malosi i le eleele ma le sa'o. E oo lava i tulimanu sili ona fufusi o le au pito i luma e amio ma le malosi, e le o le gauai atu i lalo. Ma ina ua tupu, o sina fa'amama la'ititi o le ta'avale na faia ai le togafiti, fa'aalia ai le lelei tele o le fa'aogaina o ta'avale.

TECHNOLOGY: Volkswagen o loʻo saunia se 10-saosaoa DSG gearbox

Na taunuu i le mea e alu i ai, o le komepiuta i luga o le laupapa na faʻamauina se averesi le lelei o le 8.1 lita i le 100km. Na ou telefoni ia Diogo (o le na tatau ona taumafai i le GTI i lena taimi) ma taʻu atu ia te ia ou te leʻi manatuaina le GTI. O le Golf GTD na matua faatalitonuina aʻu. Faatasi ai ma nei saoasaoa, e mautinoa lava o le a maua mai e le GTI ia te aʻu le taumafa i le faasologa o le 12 lita (mulimuli ane matou faʻamaonia lena mea).~

Toe foʻi i Lisbon

Volkswagen Golf GTD-7

I le fa'ai'uga o le vaiaso, e to'atele na'i va'ava'ai i lenei ta'aloga "pu'upu'u" - fai mai se tamaititi e le'i silia ma le 12 tausaga le matua. Ma sa e sa'o, o le GTD e 15mm pupuu nai lo ona uso. Ae e le itiiti ifo le mafanafana nai lo le isi vaega o le aiga Golf. Ua lelei, masalo o lea, ae talu ai ua manumalo le Golf GTD ia te aʻu i le palota o le Aso Faraile, ou te manaʻomia se manatu le faʻaituau.

I lona toe foi mai i Lisbon sa ia aumaia se uo. O se uo e malamalama i taavale e pei ona ou malamalama i le molecular physics (ma ou te le malamalama i le molecular physics). Sa ou fesili ia te ia po o le a sona manatu i le taavale ma o le tali e puupuu ma manino “e aulelei, lelei ma lelei le savali, o loʻo i ai foi loʻu tama”.

Volkswagen Golf GTD-6

Faitau atili