Tesla's "Gigafactory" tatala i Nevada: 10 mea moni e le misia

Anonim

Tesla's super factory ua tatala aloaʻia ona faitotoʻa. A maeʻa atoatoa, o le "Gigafactory" o le a tutusa ma le 262 malae lakapi ma o le a avea ma fale sili ona tele i luga o le paneta.

Ole $5 piliona tupe teufaafaigaluega a Tesla ile falegaosimea fou ua amata nei ona fua mai. E ui lava na o le 14% o le galuega ua maeʻa, Tesla o le a amata ona galue i luga o lona "Gigafactory", lea o le a fausia i vaega i nai tausaga o lumanaʻi.

Le faʻalauiloaina o le Tesla Model 3 ma le fa'amoemoe e gaosia le 500,000 ta'avale i le tausaga mai le 2018 , o se numera na faʻamoemoe e ausia i le 2020.

FESOASOANI: E manaʻo Tesla e galue lau taavale tutoʻatasi aʻo e moe

Pau lava le auala e ausia ai lenei sini o le tuʻuina atu lea i le kamupani a gafatia fausia maa ina ia tausisia poloaiga ma matua faaitiitia tau o maa, o se faaitiitia e mafai ona oo atu i le 30% i le kWh.

Ina ia mafai lenei mea, na sainia e Tesla se $1.6 piliona fefa'ataua'iga ma Panasonic , o se paaga faʻapitoa a le American brand ma o loʻo faʻatulagaina foi le leo mo le fausiaina o le "Gigafactory". I le itu o le Setete o Nevada, sa leai foi se lagolago: 1.3 piliona tālā i malologa o lafoga.

tesla-gigafactory (4)

I le faaopoopo atu i le lagolagoina malosi o le tuputupu aʻe o Tesla i le maketi tau taavale, o le fale gaosi "natia" se isi pisinisi taua mo le ituaiga: le Tesla Powerwall , o se pisinisi e teu ai le malosi o le la mo fale ma pisinisi. E leai se masalosaloga a Elon Musk ma e faʻamautinoa e 50% o le gaosiga a le fale gaosi oloa e mafai ona tuʻuina atu i lenei auaunaga.

10 mea moni e uiga i Tesla's Gigafactory

1. O le a nofoia toetoe lava 930,000 m2, e tutusa ma le 262 malae lakapi. O le a avea ma fale sili ona telē i luga o le paneta.

2.5 piliona tala o tupe teufaafaigaluega

3. 1000 tagata faigaluega i le fausiaina o fale gaosimea

4. E oo atu i le 2020 o le a faafaigaluegaina le 10,000 tagata

5. E tatau ona gaosia le 500,000 taavale i le tausaga

6. O le gaosiga i le lalolagi atoa o maa lithium o le a faaluaina

7. Mai le 2018 i luma, o le a maua ai le 35 gigawatt-itula (GWh) o maa i tausaga taʻitasi, e tutusa ma le gaosiga o le lalolagi o maa i le 2014.

8. Elon Musk fa'amaonia le falegaosimea e mafai ona gaosia le 150 GWh o maa i le tausaga

9. O le Aai o Niu Ioka e fa'aaogaina i tausaga ta'itasi le 52 GWh o le malosi.

10. O se nuu e 10,000 solofanua vao e nonofo i tafatafa o le “Gigafactory” ma inu vai mai faatanoa o loo lagolagoina le fausiaina. O Elon Musk e manatu o se "faʻailoga alofa" ma e pei o le "Wild West".

Mulimuli ia Razão Automóvel ile Instagram ma Twitter

Faitau atili