Carlos Ghosn. Mitsubishi aga'i i luma ma fa'ate'aina, Renault fa'alauiloa su'etusi

Anonim

Ina ua maeʻa le Aso Tofi na teʻa nei na palota ai le komiti o faatonu a Nissan i le aveesea o Carlos Ghosn mai le tulaga o le taʻitaʻifono ma le sui faatonu o le ituaiga, Mitsubishi na faia se laasaga tutusa ma filifili ai e aveese o ia mai le tulaga taitaifono.

O le aso nei na fono ai le komiti faafoe a le Mitsubishi, pe a ma le itula, ma ua autasi ai i latou e mulimuli i le faataitaiga a Nissan ma aveese Carlos Ghosn e avea ma taitaifono. O le tulaga o le a nofoia, le tumau, e le Ofisa Sili o Pulega o le ituaiga, Osamu Masuko, o le a tauaveina galuega seia oʻo ina filifilia le sui o Ghosn.

I lana tautalaga i le au tusitala i le faaiuga o le fonotaga, na fai mai Masuko "o se faaiuga tiga" ma o le mafuaaga o le faaiuga e faateʻa Carlos Ghosn o le "puipuia le kamupani".

Renault fa'alauiloa su'etusi ma aveese Ghosn, ae le fa'amu.

O lo'o fa'atautaia e Renault se su'etusi o le totogi o lona Pule Sili, Carlos Ghosn. O le faʻamatalaga na tuʻuina atu ananafi e le Minisita Farani o le Tamaoaiga ma Tupe, Bruno Le Maire.

Fai mai Bruno Le Maire, Ghosn e faato'a faate'aina lava o ia pe a iai ni "tuua'iga sa'o".

E ui na tofia Thierry Bolloré le Pule Sili le tumau ma Philippe Lagayette na tofia e le o se taitai pule, Carlos Ghosn, tumau, mo le taimi nei, le matafaioi o le taitaifono ma le Pule Sili o Renault.

Fa'asoa i la matou nusipepa iinei

Manatua o le setete Farani e pulea, e oʻo mai i le taimi nei, 15% o Renault. O le mea lea, e tusa ai ma le Minisita o le Tamaoaiga ma Tupe a Farani, o lenei suʻega sa i ai le lagolago a le pulega atoa.

O Carlos Ghosn o loʻo masalomia i le taufaasese o lafoga ma na taofia i le Aso Gafua, Novema 19, 2018, ina ua tuʻuaʻia na ia taofia le tele o sefulu miliona euros mai tupe a Iapani. E tusa ai ma nisi o faʻasalalauga, o le tau e mafai ona oʻo atu i le 62 miliona Euro, e fetaui ma tupe maua na maua talu mai le 2011.

E ese mai i solitulafono tau lafoga o lo o tuuaia ai Ghosn i lona faaaogaina o tupe a le kamupani mo faamoemoega patino. I Iapani, o se solitulafono o le faaseseina o faamatalaga tau tupe e mafai ona oo atu i le 10 tausaga i le falepuipui.

I le tulaga faʻapitoa, o Carlos Ghosn o loʻo umia pea le tulaga o le faatonu i Nissan ma Mitsubishi, talu mai lena taimi e faatoa mafai lava ona aveese aloaia o ia pe a maea se fono a tagata e umia sea ma ua latou palota i le aveesea o ia.

Punaoa: Automotive News Europe, Motor1, Negócios ma Jornal Público.

Faitau atili