Ta'avale Pepelo, Upumoni ma Talafatu

Anonim

Na matou filifili e fa'alilolilo nisi o pepelo i le taulaga, mea moni ma tala fa'asolopito o lo'o siomia ai la matou felauaiga e sili ona fiafia i ai: o le taavale. Faatasi ai ma i latou, tatou talanoa e uiga i Nazis, pa ma siama. E te masalosalo? Ia nofo faatasi ma i matou.

Sapalai ma talanoa i luga o le telefoni feaveai

O le talanoa i se telefoni fe'avea'i i se pamu kesi e mafai ona tupu ai se pa

Talafatu

O lenei tala faʻasolopito e uiga i taavale o le tala faʻasolopito o Elvis Presley o loʻo ola i le pisinisi musika. O Enrique Velázquez, o se polofesa o mea tau eletise i le Department of Applied Physics i le Iunivesite o Salamanca (ma isi aʻoga) e autasi i le faapea mai e le lava le malosi o le telefoni feaveaʻi e mafua ai se pa.

"O se telefoni feaveaʻi e maualalo le malosi, faʻaopoopo i le gaosia o le eletise eletise maualalo, e itiiti ifo ma le tasi le Watt, o lea e toetoe lava a le mafai ona maua se pa".

Enrique Velázquez

O le maa o le taavale e mafai ona maua ai se aloiafi e fa'aoso ai se pa. O lenei talafatu, e pei o le tele o isi, na aliaʻe mai i le US ina ua uma se taavale na pa aʻo faʻatumu e lona pule le taavale aʻo talanoa i lana telefoni feaveaʻi. E foliga mai o le mafuaaga o se isi mea. Ae na maua ai e tagata inisiua le tele o auala e fatuina ai lenei tala na faʻateleina i le lalolagi atoa i le saoasaoa o le malamalama.

siama lele

O uili foeuli e iva taimi e sili atu siama nai lo nofoa faleuila lautele

Upumoni

Ia manatua lenei mea i le isi taimi e te 'ai ai i se mea'ai: o le foeuli o lau ta'avale e ono fa'aiva taimi e sili atu ai siama nai lo le faleta'ele lautele. O suʻesuʻega na faia i Peretania na maua ai e ui e 80 siama i sikuea sikuea uma o pepa faleuila, e tusa ma le 700 e nonofo i totonu oa tatou taavale.

O le suʻesuʻega foʻi na faʻaalia ai o le 42% o avetaavale e 'ai masani aʻo ave taavale. E na'o le tasi vaetolu na fa'amamāina totonu ole ta'avale fa'atasi i le tausaga, ae 10% na fai mai latou te le'i fa'alavelave lava ile fa'amamāina o luga po'o le fa'amama.

"E ui o le tele o siama e le mafai ona mafua ai ni faʻafitauli o le soifua maloloina, i nisi o taavale na maua ai siama e ono afaina ai."

Dr. Ron Cutler, Faatonu o Biomedical Sciences, Queen Mary University, Lonetona
Volkswagen Beetle Nazis

O le Volkswagen Carocha, o le taavale o le filemu ma le au fa'afiafiaga o le 60s, o se tasi lea o fa'ailoga afi a le pulega a le Nazi.

Upumoni

O mea fa'atauva'a o lo'o tu'uina mai e le tala fa'asolopito ia i tatou e ofoofogia. O le taavale na fausia e Ferdinand Porsche (o le na faavaeina le Porsche brand) i le talosaga a Adolf Hitler, le taitai o le pulega a le Nazi, o ana 'pepa o moliaga' o le taavale a le pulega na fanau i le ogatotonu o le taua, na iu ina avea ma faailoga o filemu ma le alofa.

Taugofie, faʻatuatuaina ma vateatea mo lona taimi, o le Volkswagen Carocha na fanau mai le mafaufau leaga o taʻitaʻi taua ma faʻaiʻu i lima o tagata faʻafiafia ma tagata faaseʻe i le lalolagi atoa. O ai na fai mai o se tasi e fanau faapi'opi'o e le mafai ona faasa'o? Fugalaau malosi mo tagata uma!

Tuli mo suauu

Supermarket suauʻu faʻaleagaina taavale

Talafatu

O le Portuguese Association for Consumer Protection (DECO) na suʻeina suauʻu tiso eseese na maketiina i Potukale, "mai le tau maualalo i le tau" e faʻamaonia ai o mea taugofie e le afaina ai le afi. Naʻo le tau e ese, fai mai DECO, lea e faʻamanatu ai le au faʻatau e le manaʻomia le totogiina e le au faʻatau. E le o maualalo le gaosiga, pe sili atu le tausiga e manaʻomia, e itiiti ifo le suiga o le taʻavale.

O suau'u fa'aopoopo e leai se eseesega mai isi. O suʻega na faia e pailate faʻapolofesa.

"Afai e le iloa e pailate faʻapolofesa ni eseesega, e leai se tasi na te matauina"

Jorge Morgado mai DECO

Na mae'a su'ega, na fa'ai'u ai e le Pulega o Tagata Fa'atau e faapea 'o le tau maualuga pe maualalo e tutusa ma le lita'.

Faitau atili