O le talafaasolopito o le Mercedes S-Class na fausia mo Nelson Mandela

Anonim

E sili atu nai lo le tala o le S-Class Mercedes, o le tala lenei i se vaega o tagata faigaluega Mercedes, oe na o mai e faʻaaloalo ia «Madiba».

O le 1990 ma o le a alu ese Nelson Mandela mai le falepuipui, Aferika i Saute ma le lalolagi faatemokalasi o loʻo faʻamanatuina. I East London, i le fale gaosi Mercedes i Aferika i Saute, sa i ai se isi mea na ausia. Na falepuipui Nelson Mandela mo le 27 tausaga, ona o le tetee atu i le apartheid ma le tetee i faiga faʻavae o loʻo faia i Aferika i Saute. Ae e iai isi mea e oo mai i aso nei e toʻaitiiti tagata e iloa.

O Mercedes o le kamupani taʻavale muamua i Aferika i Saute na faʻaalia se iuni tagata faigaluega uliuli. I le falegaosimea a Mercedes' East London, na maua ai e se vaega o tagata faigaluega le avanoa e fausia ai se meaalofa mo Nelson Mandela, i se faailoga o le agaga faafetai mo upu uma na ia faailoa atu i le lalolagi i na tausaga e 27, o se lalolagi e lei taitai lava ona iai. vaai atu ia te ia, le tagata, ia taitaiina o ia e ia. O le ata mulimuli na iloa lautele o Nelson Mandela na mai le 1962.

mercedes-nelson-mandela-4

O le poloketi i luga o le laulau o le fausiaina lea o le pito i luga ole laina ole Stuttgart brand, le Mercedes S-Class W126. Faatasi ai ma le lagolagosua a le iuni o tagata faigaluega uʻamea a le atunuʻu, na faʻamaonia ai le poloketi. Sa faigofie tulafono: Mercedes o le a tuʻuina atu vaega ma tagata faigaluega o le a fausia le Mandela's S-Class Mercedes ovataimi, e aunoa ma se totogi faʻaopoopo mo ia.

O lea na amata ai le fausiaina o se tasi o faʻataʻitaʻiga sili ona matagofie, le 500SE W126. I lalo o le pulou, o le a malolo le afi 245 hp V8 M117. O meafaigaluega sa i ai nofoa, faamalama eletise ma faʻata, ma se taga ea mo le avetaavale. O le fasi pepa muamua na fausia o le fa'ailoga e iloa ai le Mercedes S-Class o le Mandela, o lo'o iai ona mata'itusi: 999 NRM GP ("NRM" saunia e Nelson Rolihlahla Mandela).

Mercedes S-Class Nelson Mandela 2

O le fausiaina na fa aso, fa aso na faʻaalu i le fiafia ma le fiafia faifai pea. O se meaalofa ia Nelson Mandela, o le faailoga o le saolotoga ma le tutusa i totonu o se atunuu ua faailogaina i le sauaina. Ina ua mavae aso e fa o le fausiaina, na tuua e le Mercedes S-Class 500SE W126 le fale gaosimea i le mumu sesega. O le lanu fiafia ma le fiafia na faʻaalia ai le alofa o i latou na fausia, o se lagona lautele i luga o le lalolagi atoa na faʻaalia iina.

Mercedes S-Class Nelson Mandela 3

O le Mercedes Class S na tu'uina atu ia Nelson Mandela ia Iulai 22, 1991, i se sauniga na faia i le Sisa Dukashe stadium ma i lima o Philip Groom, o se tasi o tagata faigaluega na auai i le fausiaina o le taavale.

Latou te fai mai atonu o se tasi lea o Mercedes sili i le lalolagi, fausia i lima ma le fiafia o se tagata lotogatasi ma saoloto. Na maua e Nelson Mandela le Mercedes Class S i lana tautua mo le 40,000 kilomita ae leʻi tuʻuina atu i le Falemataʻaga Apartheid, o loʻo tu ai pea, mama ma malolo.

Faitau atili