Aua e iloa foi e tagata Italia ona fai saloons…

Anonim

Paionia i le tele o vaega o le pisinisi taʻavale, ma taʻutaʻua mo a latou faʻalavelave - taulaga ma taʻaloga taʻutaʻua - faʻailoga Italia e galo i nisi taimi pe a oʻo i taʻavale e sili atu ... masani.

Ae ui i lea, o loʻo i ai se tu masani umi i le faʻataʻitaʻiga sili ona mataʻutia o mea uma - o le fa-faitotoa saloon - ma a e faʻaopoopoina sina faʻatinoga i le fua, o taunuuga e mafai ona lelei faʻamaoni, ma faʻamaoni moni ...

Ina ia faʻatumu lenei avanoa, ua matou filifilia nisi o fale taʻutaʻua Italia sili ona lauiloa:

iso fidia

iso rivolta fidia

Masalo e sili ona lauiloa mo le Isetta, o se taʻavale taʻutaʻua tele (e ui lava e le o taʻutaʻua e pei o le BMW Isetta), o Iso o se tasi o faʻailoga iloga Italia o le afa lona lua o le 20 seneturi. XX.

O se tasi o faʻataʻitaʻiga taua a le faʻailoga e aunoa ma se masalosalo o le iso fidia , se fale fa'a Chevrolet V8 e fa-faitotoa ma se mamanu na saunia e Giorgetto Giugiaro. O le mea e malie ai, na fa'atau atu le vaega muamua o le ta'avale taumatau i le tagata pese lauiloa o John Lennon.

Alfa Romeo 75

alpha romeo 75

Na fa'alauiloaina i le 1985, o le Alfa Romeo 75 o le fale ta'avale mulimuli na gaosia e le fa'ailoga i luma o le Alfa Romeo Giulia ma le fa'ata'ita'iga mulimuli na fa'alauiloa a'o le'i maua e Fiat le fa'ailoga. Mulimuli ane, na fausia ai le Turbo Evoluzione homologation version mo le Vaega A ma le QV version - ua taʻua o Potenziata - ma le 3.0 lita V6 afi ma le 192 hp.

Lancia Thema 8.32

lance thema ferrari_3

Thema 8.32 aisea? 8 ma se afi V8 ma 32 ma 32 valve. O numera ia e fesoasoani e faʻamatalaina le amataga o le igoa o le Lancia Thema 8.32, o le pito sili ona malosi o le Italia saloon. O le "tama leaga Italia" sa i ai se poloka 2927cc V8 na atiina ae e Ferrari (ma sa i ai se "lima itiiti" e Ducati i le faapotopotoga), o lona lomiga e aunoa ma se catalytic converter na aitalafu ai le 215 hp. O le 0-100 km / h faʻataʻavale na maeʻa i le 6.8 sekone ma le maualuga o le saoasaoa o le 240 km / h. E le gata i lea, o le taavale muamua lea na faʻapipiʻiina i se apaʻau faʻaeletoroni pito i tua, lea e otometi lava ona sii aʻe ma toe toso.

Alfa Romeo 156 GTA

Alfa Romeo 156 GTA

Ua i ai i le 21st seneturi, Alfa Romeo ave le Alfa Romeo 156 GTA i le Frankfurt Motor Show. E ui ina ua leva ona lafoaʻia faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga i tua, o le Italian brand e leʻi fiu i taʻaloga taʻaloga ma filifili e gaosia se taʻavale aʻoga tuai e faʻaaloalo i le Alfa Romeo GTA taʻaloga taʻavale. I lalo o le pulou na matou maua ai le afi sili ona tele na gaosia e le ituaiga i lena taimi: o le 3.2 lita V6 ma le 250 hp. E matagofie lava!

Maserati Quattroporte

Maserati Quattroporte

Mulimuli ae le itiiti e sau le Maserati Quattroporte, o se faʻataʻitaʻiga e silia ma le 50 tausaga o le talafaasolopito. I le faaopoopo atu i le faʻapipiʻiina i le 4.2 lita V8 afi ma le 400 hp ma le 551 Nm o torque, o le 5th augatupulaga, i le ata, toe faʻaleleia le aano o uluai faʻataʻitaʻiga ma o se tasi o mea sili ona matagofie, ma le mamanu o loʻo i ai. tumau le tulaga o Pininfarina.

Faitau atili