O le ala lena e te aveina ai le Le Mans Lancia LC2 i luga o le auala

Anonim

Ua mavae tausaga, ae o le Lancia LC2, na fausia e tauva i le Vaega C i Le Mans, o loʻo tumau pea se tasi o faʻataʻitaʻiga sili ona mataʻina a Turin.

I le aotelega, e fitu iunite na fausia, lea na auai i tuuga e 51 ma ausia ai manumalo e tolu. Ae o lenei faʻataʻitaʻiga faʻapitoa na alu atili ma faʻaauau lona "ola" i luga o auala.

Ioe e sa'o. O lenei Lancia LC2 o se vaega o le aoina tumaoti a Bruce Canepa, o se avetaʻavale muamua i Amerika i Matu na faatoa faʻasalalau se vitio lea na ia faʻaalia i le uili o lenei faʻataʻitaʻiga i luga o auala lautele.

E leai se aoga e fai atu, o se tasi lea o na vitio e tatau ona e liliu i luga le leo, e faʻalogo ai i le afi muamua Ferrari V8 - lea i lena taimi o le FIAT Group - "alaga" leotele tele.

O lenei afi, na amata i le Ferrari 308 GTBi i le 1982, sa i luga o le ea ma sa i ai le 3.0 lita o le malosi, ae i luga o le Lancia LC2 na suia e faʻaitiitia ai le faʻaogaina i lalo i le 2.6 lita (e toe foʻi i le 3.0 lita configuration i le 1984 e faʻateleina ai le faʻatuatuaina. ) ma maua le KKK turbocharger.

O faʻamatalaga o loʻo siomia ai le faʻataʻitaʻiga a Bruce Canepa e seasea, ae o loʻo iloa o loʻo i ai LC2s tutusa ma lenei e maua ai le malosi 840 hp i le 9000 rpm ma le 1084 Nm o le maualuga maualuga i le 4800 rpm.

E uiga i le "Amata malulu". Mai le Aso Gafua i le Aso Faraile i Razão Automóvel, o loʻo i ai se "Amata malulu" ile 8:30 i le taeao. A'o e mitiina lau kofe pe fa'aputuina le lototele e amata ai le aso, fa'aauau le fa'amata'aga i mea moni mata'ina, tala fa'asolopito ma vitiō talafeagai mai le lalolagi ta'avale. I lalo ifo o le 200 upu uma.

Faitau atili