Guarda Rally: o le laiga atoatoa...

Anonim

Na ou alu ma Diogo e sili atu ma le vaiaso e toe malosi mai le Rally de Guarda. Ou te taʻutino atu ua na o le taimi nei na mafai ai ona ou manava e tusi ni nai laina e uiga i mea uma na tutupu iina. Ma e leai, e le na'o le mea na matou faia ai le malaga i Guarda - malaga taamilo, ae le o le faitauina o le faʻapotopotoga ... - i tua o le uili o se 1968 Honda S800 . O le mea sili, ona matou te leʻi saunia mo mea na matou mauaina i Guarda.

Talu mai le 1988, Clube Escape Livre (o se faʻalapotopotoga e le manaʻomia se folasaga…) na faʻatulagaina le Guarda Rally. O le fa'apotopotoga e le'o se fa'apotopotoga. O le igoa "Rally Banco BIC Guarda 2015" ua na o se faafoliga e aumai faatasi ai i totonu o le Leoleo se vaega o tagata - po o tagata faatupu faalavelave ... - faatasi ai ma faamoemoega e sili atu nai lo tuuga afi. Ae o iina tatou te o ai. Muamua le malaga…

Lisboa-Guarda i le Honda S800

E tele atu manatu vao, ae o le alu i Guarda i se Honda S800 e le o se faailoga tonu o le ola maloloina. O le mea moni o le Honda na taunuu i Guarda i lona atoaga, o matou lava ... Ou te le'i oo atu i le eria o Carregado ma sa ou punou i luga o le nofoa vaapiapi e taumafai e foia le faaletonu o lo'u tuasivi. Pe a ma le 100 kilomita mulimuli ane ua le toe tigaina o ia, masalo ua faanenefu ona o ausa penisini ma kasa ta'uvalea na osofaia ma le faautauta le fale o le Honda. O tagata Iapani e mafaufau i mea uma ...

I le tautalagia o le taavale, o le afi o le 800 cm3 ma le 70 hp na amio ma le malosi. O le malaga na faia i taimi uma i se saoasaoa vave, e tusa ma le 90-100 km / h, e tusa ma le 5000 rpm, e oʻo atu i Guarda - e oʻo lava i le aʻeaʻe o le aai sili ona maualuga i le atunuu na tu i luga. Fai mai latou o lenei taavale e oʻo i le 160 km / h, matou te leʻi taumafai mo mafuaaga manino.

O le taunu’u i Guarda, ua o’o i le taimi e tala’i ai ma malolo mo le isi aso. E foliga mai na matou sao mai le aafiaga.

O le ta o le ono i le taeao na tatagi ai le faailo. O le taimi lava na te'a ai le a'afiaga o kasa fa'asu, na to'a lelei le tiga o le malaga i nofoaga e sili ona le to'a e mafai ona mafaufauina. Ou te lei mautinoa sa ou nofo i le po i le faletalimalo ma ou te fai atu na maua i matou i le ogatotonu o se fetauiga i le va o ni tagata lakapi se toalua i ni nai itula na muamua atu. Ou te iloa lelei po o ai e tuuaia mo nei tiga: le Honda S800.

O le taimi na ou tatalaina ai le faitotoa o le potumoe na amata ai laʻu Leoleo Rally. O le faitotoʻa o le potumoe na faʻapipiʻiina i le palasitika ma le fogafale i lalo, o le leaga o le Honda S800 (lea na aʻoaʻoina e loʻu tua e 'inoʻino) na tumu i mea faʻapipiʻi ma teuteuga eseese.

Guarda Rally: o le laiga atoatoa... 21511_1

Matou te leʻi iloa o lenei ituaiga o taʻaloga na faia i se faʻalavelave ua 27 tausaga talu ai ma o loʻo tuʻufaʻatasia ai faʻatonuga faʻailoga, tusitala, avetaʻavale ma le isi numera e le gata o tagata e fesoʻotaʻi ma le lalolagi o taavale. O tagata na matou masani e vaʻai i isi faʻamaumauga ma iinei, lelei… O i latou o tagata masani e pei o oe ma aʻu - e ui ina matou le masani ai.

Ina ua uma ona aveese uma teuteuga mai le taavale, na matou o ese ma le naunautai mo le uluai faapitoa o le Rally, lea e leai se isi mea na o se taamilosaga i auala sili ona lelei ma nofoaga i Guarda. Pe i se isi faaupuga, isi 80 kilomita o sadomasochism i tua o le uili o le Honda S800 . Ioe, sadomasochism aua ua leva ona tatou fiafia i mafatiaga… O le S800 e fetaui lelei ma auala mauga ma o lena afi-roo'oti e maua ai le fiafia tele pe a suʻesuʻeina i luga o auala faigata.

Guarda Rally: o le laiga atoatoa... 21511_2

Sa matou tutu mo le aoauli ma ina ua uma se taumafataga manaia, sa matou faia se faʻasalalauga pepa faʻataʻamilo i nofoaga sili ona faʻaalia i totonu o le taulaga. Na matou taunuu i le faaiuga o le aso ua matua le fiafia lava. O a'u ma Diogo. Ioe, ona sa malosi pea le Honda S800, faamaoni ma matagofie e pei o le aai o Guarda. O le Honda S800 na faʻaalia ai se fiber e naʻo se faʻataʻitaʻiga i sui sili ona poto masani o lenei faʻapotopotoga. E pei ona fai mai se tusitala taʻutaʻua taʻavale i le matou sikuea (o le igoa e amata i le "Rui" ma faʻaiʻu i le "Pelejão"): "O iinei o le sili e masani lava o tupulaga talavou ua silia ma le 60 tausaga". Ma o latou. Na maeʻa le aso ma ua uma ona matou ulufale i le agaga o le Guarda Rally: faʻafeiloaʻiga, lagona lelei ma talanoaga taʻavale. Ua na o le talie ma tausuaga na sili atu i le gogolo o afi.

E sili atu nai lo taavale poʻo tauvaga, o faʻamoemoega o le Rally da Guarda e ese: ia avea ma amepasa mo le itulagi; ia faʻapotopoto faʻapitoa faʻapolofesa mai le vaega, mai vaega sili ona eseese; fa'asalalau fa'ailoga fa'atatau; ma tuu atu i tagata auai e aumai meaalofa. A'o va'ava'ai atu i le vaiaso, na ia maua uma na mea ma sili atu. Fai mai o tatou tua...

Aso Sa, aso o lagona uma

Toe tasi le aso, toe tasi le tietiega. Na matou ala aʻe ma manatuaga o loʻo salalau solo i le taʻavale, faletalimalo ma mea faapena. Na ou iloa mulimuli ane o le po na muamua atu, na latou aumaia ai ia te au se pate ma meaai pusi! E pei o vaega uma, e i ai lava se vaega o tagata fouvale o loʻo faia le faʻalavelave sili ona eseese. O le fa’afitauli o le Rally da Guarda, o i’inei o le vaega lenei o le au fouvale-po o le au faatupu faalavelave, e pei ona latou finau e valaau le alii i le faletalimalo-o le tulafono ae le o se tuusaunoaga. O afitusi (i le tofo lelei) e tumau, ma i le faaiuga o le vaiaso na faʻalauteleina i le taulaga atoa.

Na ou fesili foi ia te au lava: ae o nei talavou matutua e le momoe? E sili ona leaga… Ina ua uma (toe tasi!) tatala le Honda S800, na matou amata agai i le tuuga muamua ma na o le taimi: o se slalom i le ogatotonu o le taulaga. Ana leai se sala mo le pa'u i lalo o se pine, o le au a le Razão Automobile ma le Honda S800 na maua le tulaga 6 mamalu.

O le taimi muamua lea na matou lagonaina ai le vevesi o le tauvaga i le ea. A itiiti mai mo nisi, e igoa ia Francisco Carvalho, o le avetaavale sili ona manumalo i le tuuga. A o faaaoga e nisi na auai le avanoa e faaitiitia ai le mamafa, sa matauina e Francisco Carvalho o ia o se alii e i ai sana misiona. O le ataata faifaipea o le faaiuga o le vaiaso sa tumau pea i le faletalimalo ma faatoa matou toe vaai i ona nifo ina ua uma ona iloa ua manumalo o ia - o le tausaga a sau o matou Francisco… ia mataala!

Guarda Rally: o le laiga atoatoa... 21511_3

Honda S800

Na maeʻa le aso i se taumafataga o le aoauli lea na faʻaalia ai le au manumalo, faʻailoga na tuʻuina atu e le faʻalapotopotoga ma lea, toe faʻafetai tagata uma i le nafa ma le faʻapotopotoga mo le faʻasalalauga sili ona lelei: o le Luís Celínio e le maalofia mai le Clube Escape Livre.

Le taimi e toe foi ai i Lisbon

Na mafai ona matou oʻo atu i Guarda ma faia le faʻapotopotoga. Ona pau lea o le toe foi i le fale. Sa le'i faigofie. Na matou vaevaeina le auala i ni vaega se fa, lua mo aʻu, lua mo Diogo ma matou o ese ai. E lei toe iai se afa itula e alu ai ma ua amata ona mou atu le ausa o le tamaʻi Honda S800. I le taimi lava e tasi, o se manogi mu itiiti na osofaia le fale. O le vevela sa lelei, o le maualuga sa leai se pona… ae o le a le seoli!

O le isi 2 kilomita e aloese ai mai le mea na tupu ma sa mafai ona matou mauaina le mafuaʻaga o le faʻafitauli. O se ta'amilosaga pu'upu'u i le moli o le ulu na faoa ai le paoa. O le fa'afitauli o le leai lea o se matou tui po'o se mea fa'apipi'i. Na matou maua le fesoasoani i autafa o le alatele mai le pule o le alatele lea na aumai ia i matou se pea pili.

O le lipine fa'amama sa toe fa'aogaina mai isi uaea et voilá! Leai se moli i luma ae tua i le auala. Ua ola le masini!!!

O se tuuga faasaga i le La i Lisbon. Sa tatau ona matou taunuu ae lei po ma sa matou taunuu. I lalo, sa fesoasoani uma le au paia ma sa matou faia se fana mai le aai aupito maualuga i le atunuu i le aai sili ona leaga i le atunuu: Lisbon.

Na matou aveese mea mai le taavale, faʻaloaloa o matou tua ma tilotilo i le Honda S800 ma le mitamita: na ave uma e le masini laitiiti! Matou te le fiafia foi i lena mea. Ae o loʻo tumau pea le folafolaga o le tausaga a sau o le a matou toe foʻi i le Rally da Guarda e sili atu ona saunia nai lo se isi lava taimi. O le au faatupu faalavelave na osofaia le aai o Guarda ma valaau mo ni osofaʻiga vavalalata i luga o la matou taavale, meaʻai ma potu o le a iai a latou faʻataʻitaʻiga. O le fa'apotopotoga a le Guarda o le fa'afoliga atoatoa lea e fa'atino ai nei osofa'iga, ae fa'atali ona... o le a iai isi mea e o'o mai i le tausaga a sau!

Fa'afetai i le Clube Escape Livre ma fa'ailoga sa lagolagoina le fa'amoemoe, fa'apea fo'i i sui auai uma mo le fa'ai'uga matagofie na latou saunia. Faatali nei mo le pili o le physiotherapist i lau pusameli...

Fa'atasiga Leoleo
20th Rally da Guarda, Guilherme Costa ma Diogo Teixeira, Honda S800
Guarda Rally: o le laiga atoatoa... 21511_5

20 Leoleo Fa'atasi - Honda S800

Ata: Kalapu Sola saoloto / NewsMotorSports

Faitau atili