Sa matou tofotofoina le Volkswagen Golf 1.5 eTSI. O ia te oe le mea e manaʻomia e faʻaauau ai ona taʻitaʻia?

Anonim

O loʻo iai i le maketi mo le 46 tausaga, le Volkswagen Golf ose fa'amatalaga moni i le lalolagi o ta'avale, fa'amautu o ia lava e fai ma fua fa'atatau mo le mea e tatau ona fa'apea ai le C-segment hatchback.

I le taimi nei i lona valu augatupulaga, ua faia e le Tapolo le filemu o se tasi o ana auupega ma le mamafa o lona igoa i le isi, ae o loʻo i ai pea le malosi e taʻitaʻia ai sea vaega tauva?

Ina ia iloa, na matou faʻataʻitaʻiina le Volkswagen Golf fou faʻapipiʻiina i le afi 1.5 eTSI, o lona uiga malie-hybrid, faʻapitoa faʻatasi ma le DSG (faʻapipiʻi faʻalua) gearbox fitu-saosaoa.

Volkswagen Golf eTSI
Augatupulaga ma lea tupulaga, e fa'atumauina pea e le Tapolo se “ea masani a le aiga”.

I se 'au e manumalo, gaoioi… itiiti

Amata i le faʻalelei, e tatau ona ou taʻutino atu o le faʻamaoni ma le faʻasao e faʻaalia ai le matagofie o lenei tupulaga fou o le Tapolo e fiafia ia te aʻu.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Muamua, ma o le mea moni, o se evolusione i le faʻaauau e sili atu nai lo le taʻutaʻua, ma le sitaili o le lona valu o augatupulaga o le Volkswagen Golf e le o toe faʻaaogaina e tupulaga na muamua atu.

Volkswagen Golf eTSI

Ma, e ui lava e masani ona faitioina lenei le lava o le lototele matagofie i le va o augatupulaga, o le mea moni e iu lava ina fesoasoani e faatumauina se taua lelei mo tupe, o se uiga e masani ona viia e le faʻataʻitaʻiga Siamani.

Mulimuli ane, i loʻu manatu, o le taʻaloga a le Golf e foliga mai o se faʻamaoniga o le talitonuina o Volkswagen i lana oloa. A uma mea uma, afai o le fua na galue e oʻo mai i aso nei ma o se tasi o mafuaʻaga mo lona manuia, aisea e toe faʻafouina ai?

I totonu o le Volkswagen Golf

Afai o le Volkswagen sa le mautonu i fafo atu o le Tapolo, i totonu, i le isi itu, e foliga mai e le o tatou talanoa e uiga i le faʻataʻitaʻiga tutusa.

Volkswagen Golf eTSI
Conservative i fafo, i totonu o le Tapolo ua aumaia ia i tatou se siosiomaga faʻaonaponei.

O le peti malosi i luga o numera, lea e toetoe a leai ni faʻamau, faʻailoga totonu ole Volkswagen Golf mai faʻataʻitaʻiga e pei o le Renault Mégane poʻo le Mazda3. E ui e leai se tasi oi latou e foliga tuai i totonu, o totonu o le Golf e latalata atu i le auala sili atu ona mataʻutia o le Mercedes A-Class, faʻafeiloaʻi le suiga numera e pei o isi i le vaega.

O le totonugalemu e faʻaonaponei ma laʻititi, ae o se nofoaga manaia foi ma e oʻo lava ... mafanafana. O le infotainment system e vave ma, e ui ina fou, e tumau pea ona faigofie ona faʻaoga; fa'apea fo'i ma tactile controls, po'o le sili atu, o tactile surfaces e pulea, mo se fa'ata'ita'iga, le tau.

Ma afai na ou faitioina le leai o se pulea faaletino i le tele o taimi, i le tulaga o le Tapolo, e tatau ona ou taʻutino atu o lenei fofo faʻaogaina e aoga moni lava, faʻafetai tele i le faʻavasegaina lelei o ana pule.

Volkswagen Golf eTSI

O lenei fuifui la'ititi e fa'atumauina ki ala pupuu, o se aseta ergonomic.

A o'o mai i tulaga lelei, o le pisinisi e pei ona masani ai mo le fa'asologa a Siamani. O le fa'apotopotoga ma meafaitino o lo'o i totonu o se fuafuaga lelei, ma avea ai le Tapolo ma se tasi o vaega fa'asino i lenei mataupu.

I le tulaga o le nofoia, o le MQB platform e faʻaalia ai ona uiga faʻafetai maualuga, faʻamautinoaina e toafa tagata matutua ma a latou atopaʻu e malaga i le mafanafana i luga o le Tapolo.

Volkswagen Golf eTSI

O le infotainment system e atoatoa ma faigofie ona faʻaoga.

I le uili o le Volkswagen Golf

O le taimi lava e nofo ai i le pulega o le Volkswagen Golf fou, o lona ergonomics lelei ausia ma nofoa lautele ma fetuunaiga uili vave fesoasoani tatou te maua se tulaga lelei avetaavale.

Volkswagen Golf eTSI
O le uili o loʻo i ai se uʻu lelei ma o faʻatonuga e mafai ai e oe ona faʻafaigofie le faʻaogaina o le infotainment system ma le tele o menus i luga o le meafaifaaili.

O lea ua agai i luga, o le 1.5 eTSI ua faʻamaonia e fesoasoani, faʻamalieina le tuʻuina atu o lona 150 hp ma e le o faʻalogoina - i le ala, i le tulaga o le faʻaleleia o le Golf o se faʻataʻitaʻiga i le vaega.

E lagolagoina lelei e le DSG gearbox e fitu-saosaoa, o lenei tetracylindrical o loʻo faʻaalia ai le maualuga o le lamolemole ma le faʻaleleia, aʻo faʻafefeina foi le manaʻo.

Volkswagen Golf eTSI
O le 1.5 eTSI e ofo ai mo lona tamaoaiga ma le sologa lelei.

O le maualalo o taumafa e faʻaleleia e le gata i le faʻaogaina o le 48 V system (e mafai foʻi ona tatou "vaʻa"), ona o le 1.5 eTSI e mafai ona faʻamalo le lua cylinders. Na mafai ona ou averesi i le va o le 5 ma le 5.5 l / 100 km i luga o auala matala ma alatele ma latalata i le 7 l / 100 km i luga o le taulaga, e le mamao mai nisi o talosaga Diesel.

Ma le mea mulimuli, ma le malosi, o le Golf e ola e tusa ai ma lona filemu. Amio lelei, saogalemu ma mautu, o le German compact e faia mea uma, ae aunoa ma le faʻafiafiaina moni, faʻaalia lona manaʻo mo femalagaaiga umi i luga o le alatele lea e manaia ai lona mafanafana ma le mautu.

E sa'o ma sa'o le ta'avale ma fa'avasega lelei le ta'avale, ae i lenei mataupu e le'o ofoina mai e le Volkswagen Golf le fiafia po'o le malosi o le auai o talosaga e pei o le Ford Focus po'o le Honda Civic.

Volkswagen Golf eTSI

Ua saunia lelei ae faaletonu

Mulimuli ane, ou te le mafai, aʻo leʻi tuʻuina atu ia te oe se faʻasalaga i le Volkswagen Golf fou, e le o taʻua le ofo meafaigaluega o le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga.

Volkswagen Golf eTSI
O le Virtual Cockpit ua atoatoa ma faigofie ona faitau.

O le mea lea, i le tasi itu, o loʻo i ai a matou meafaigaluega e pei o le faʻaogaina o le folau (lea e mafai foʻi ona faitau faʻailoga ma faʻaitiitia ai le saoasaoa), faʻafefe otometi, nofoa eletise ma USB C sockets i tua ma luma.

I le isi itu, e faigata ona iloa pe aisea ua leai ai se mea pu'e pu'e tu'u tua po'o fa'ata gaugau eletise.

Volkswagen Golf eTSI

O pasese nofoa pito i tua o loʻo i ai koluma ea, faʻaoga USB-C ma e mafai foi ona pulea le vevela o le ea malulu.

Pe sa'o le ta'avale mo a'u?

Ina ua mavae ni nai aso i le uili o le Volkswagen Golf 1.5 eTSI e leai se faigata ou te malamalama pe aisea e faaauau ai pea ona avea le konekarate Siamani ma se faasinomaga i le vaega.

E lelei le fausiaina, malosi, faʻamaoni ma toetoe lava "faʻamaoniga o le tau", o le Golf e toetoe lava o se "Tusi Paia" (poʻo se lomifefiloi mo tagata le lolotu) o le auala e fai ai se vaega lelei C.

Volkswagen Golf eTSI

I lenei tupulaga lona valu, o le Volkswagen Golf e faamanatu mai ai ia te au le au a Manchester United na faia e Sir Alex Ferguson mo le 27 tausaga.

E moni ua uma ona tatou iloa sina mea itiiti e uiga i le auala na latou taaalo ai, ae o le mea moni o loʻo tumau le lelei o latou taʻalo, i se tasi itu poʻo se isi, na latou manumalo ai.

O lea la, afai o loʻo e suʻeina se faʻamautu lelei, faʻapitoa, taugofie, vave C-segment compact lea o le a maua ai pea se toe faʻaleleia lelei pe a e filifili e faʻatau atu, o le Volkswagen Golf o aso nei (pei o taimi uma) o se tasi o autu autu. filifiliga e mafaufau iai.

Faitau atili