MC20 i luga o le auala ma le matagaluega. Maʻeu se toe foʻi mai mo Maserati!

Anonim

E amata uma, ona, i le Maserati MC20 , o se igoa e faʻaaloalo i le tauvaga vaega o le Modena brand, Maserati Corse (lea na manumalo i le FIA GT World Championship ma le MC12 mai le 2005 i le 2009 ma o le a toe foi i le tauvaga ma le MC20) ma le tausaga o le liliu o le itulau. mai le gaosiga o Modena, 2020.

Ma o tala tetele e lua (lea o le a i ai ni aʻafiaga mo le tele o Maserati i le lumanaʻi) o le aofia ai lea o se tulaga fou ma le amataga o le 3.0 l turbo V6 afi - o le muamua na faia e Maserati lava ia i le silia ma le 20 tausaga - ma le 630 hp. (ma le 730 Nm), lea e amata ona fa'afiafiaina o le fa'asologa o le gaosiga o fa'aputuga ono ma le malosi fa'apitoa maualuga i le lalolagi (210 hp/l).

Ma e na o le muamua o se aiga fou o afi, e taʻua o Nettuno, lea ua amata ona gaosia i Modena, e pei o le taavale lava ia, i totonu o le falegaosimea iloga lea na fanau mai ai le Maserati mo le 80 tausaga.

Maserati MC20

I upu a Federico Landini, le faʻatonu o le atinaʻe mo le Maserati MC20, e mafai ona e vaʻaia vave o loʻo i ai le mitamita tele i lenei "loto" fou, lea e faʻaogaina ai le tekonolosi Formula 1.

"O se galuega moni o faatufugaga ma sa i ai se tau atinae e latalata ile 100 miliona euros. Ou te manaʻo e faʻamamafa le potu muamua (faʻamumu) tuʻu i le va o le moli aloiafi (lua i le cylinder) ma le potu faʻavevela autu, lea e mafai ai ona faʻaleleia le lelei ma le saoasaoa o le faagasologa atoa, e ui lava i le lavelave tele o tekinolosi.

Federico Landini, faatonu atinae mo le Maserati MC20

Ae ua mautinoa e Landini o le tupe teufaafaigaluega na maua ai taunuuga manaʻomia: "ua matou ausia le maualuga o le gaosiga (i le faʻatonuga o le 120/130 hp ma le 130 Nm faʻaopoopoga) ma le faʻaitiitia o faʻasalaga (i le tulaga mulimuli e fesoasoani le pusa, ma le lua mulimuli. overdrives; maualuga le saoasaoa e ausia ile 6th).

Nettuno afi i luga ole MC20

Ma o faʻamaoniga a le Nettuno fou e faʻamaonia ai lenei mea, ausia se faʻamaumauga fou o le lalolagi mo le malosi faʻapitoa ma faʻapea foʻi ma le averesi o le faʻaaogaina (WLTP) maualalo ifo nai lo le sili ona tuusaʻo faʻatauvaʻa: 11.6 l / 100 km e faasaga i le 13.8 l / 100 km o le 610 hp. Lamborghini Huracán (RWD), 11.9 l/100 km o le 620 hp McLaren GT po o le 12.0 l/100 km o le 650 hp Porsche 911 Turbo S.

E fesoasoani tele le mama mama

Ae o le malosi e le na o le pau lea o le mea e manaʻomia e maua ai se meaʻai paʻu, ma e matua taua tele. O iinei foi, o le Maserati MC20 e maua ai se lagona lelei, e molia ai le 1470 kilokalama i luga o le alalaupapa mamafa, o lona uiga o le 135 i le 280 kilokalama nai lo ona fili sili ona vavalalata: 1750 kg mo le Porsche 911 Turbo S, 1645 kg mo Ferrari Roma poʻo le 1605 kg mo le McLaren GT. O le muamua ma se iunite ono-pa'u, o isi e valu i'a.

O le mea lea e faʻamanuiaina ai faʻamanuiaga, faʻatasi ai ma le Maserati e mafai ona fanaina i le 100 km / h i lalo ifo o le 2.9s, faʻaalu i lalo ifo o le 8.8s e oʻo atu i le 200 km / h ma oʻo atu i le saoasaoa maualuga o le 325 km / h (tau uma. e leʻi manaʻomia ona o loʻo i lalo o le faʻatagaina).

Maserati MC20
O le carbon fiber monocoque, lea e faʻapipiʻi i ai fausaga va'ava'a alumini luma ma tua.

O se vaega lelei o le mealilo mo le maualalo o le tele o loʻo taoto i le monocoque e faia i le carbon fiber ma mea faʻapipiʻi, faia ma Dallara, o se kamupani ma le tele o tausaga o le poto masani i le fanua o le gaosiga o chassis mo tauvaga nofofua nofofua.

Atinaʻe faʻapitoa e le faʻaumatia taimi

O le faagasologa atoa o le atinaʻeina o le MC20 e fou mo Maserati, e pei ona faʻamaonia e Landini: "97% o le atinaʻeina o le taʻavale na faia toetoe lava ma na faʻamoemoeina. O matou simulators e sili ona faigata ma faʻatuatuaina, faʻatagaina iloiloga e faia i ituaiga uma o fesuiaiga ma e mafai ona matou suʻeina le tele o isi tulafono faatonutonu i se taimi itiiti ma e aunoa ma se tau ".

Maserati MC20

I le tepa muamua, o le tala faatino o le tino e iloagofie, e leai ni mea faʻapipiʻi aerodynamic, faʻatasi ai ma laina o le taʻavale e faʻapipiʻi foliga ma galuega. I le tu ma aga sili ona lelei a Maserati, o le pito i luma e matua mataʻina, ma le pulelaa pulelaa o loʻo tu i fafo i le va o faʻailoga uili, faʻatasi ai ma le faʻamamafaina o le afi i le ogatotonu pito i tua, i tua tonu o le fale.

I le avea ai o se taavale pupuu, o faitotoa tatala seleulu e faigofie ai ona ulu i totonu ma fafo, ma a maeʻa ona faʻapipiʻiina, e mafai ona ou talisapaia le avanoa lautele i le lautele ma le maualuga - soʻo se tagata nofoia e oʻo atu i le 1.90 mita le maualuga ma lautele-tauʻau o le a le lagona. fa'alavelave tele i au gaioiga.

Alcantara ma alava carbon

O le dashboard o loʻo ufiufi i Alcantara, paʻu ma faʻatamaoaigaina i le carbon fiber e faʻaalia i le manava faʻataʻavaleina kenera e ala i ona pores uma ma faʻaalia foliga laʻititi atoa, ina ia latalata le taʻavale i le taʻavale, i le tulaga saʻo.

MC20 i luga o le auala ma le matagaluega. Maʻeu se toe foʻi mai mo Maserati! 1727_5

O le pa'u (fa'atasi ai ma le su'iina lanu) i luga o le pito i luga e fausia ai se si'osi'omaga ma'oti ma fa'apitoa, a'o le uili mafiafia-rimmed e tu'ufa'atasia ai le pipii lelei o lenei suede suamalie ma foliga fa'apitoa ole alava carbon.

I luga o foliga o le uili, o le ae maua ai faʻamau e pei o le Amata (e ese i le uliuli), Launch ma faʻapea foʻi le faʻatautaia o le folau ma le faʻalogo leo. I tua o le foeuli o loʻo i ai a matou foe (o le pusa e otometi) o le carbon fiber i lenei iunite suʻega, ae o mea masani e faia i le alumini.

E lua 10.25” mata fa'atekinolosi, tasi mo meafaifa'aili (fa'atonu ma fa'atasi ai ma fa'aaliga eseese tu'uga) ma le nofoaga autu o fa'amatalaga. O le mea mulimuli e faʻaogaina, e teteʻe atu i le avetaavale (e le lava i loʻu manatu, ae faʻamaonia e Maserati latou te le manaʻo e faʻateʻaina le pasese mai le faʻaaogaina) ma o loʻo i ai se togafitiga faʻafefe, faʻapea foʻi ma le uliuli atoa pe a uma ona sui. ese.

faiga infotainment

O lo'o fa'aogaina le faiga fa'amatalaga e ala ile 10.25" touchscreen

O le fa'ata pito i totonu e fa'atino ai ata na pu'eina e se mea pu'eata tua ma e sili atu ona aoga nai lo le Land Rover Defender, aua e le mafai ona e va'ai i se mea i tua, ona o le afi o lo'o tu'u i tua ma le vaapiapi vaapiapi vaega i le itu. tua.

O se tasi o feso'ota'iga ta'avale pito sili ona taua o le fa'atonuga fa'ata'amilomilo o lo'o tu'u i totonu o le alavai tutotonu maualuga, lea e mafai ai ona e filifili i le va o auala ta'avale eseese (mai le agavale i le taumatau): Susū, GT, Ta'aloga, Corsa ma ESC Off (e tape le ta'avale. pulea le mautu).

Pulea Rotary mo auala aveta'avale

E pei o le masani i taavale o lenei ituaiga, e leai se faamau taofi / amata (pepe le afi i taimi uma e tu ai le taavale e le o se mea e talisapaia e le Maserati MC20 faʻatau faʻatau), ae o loʻo i ai se tasi e sii i luga le "isu" o le. taavale (5 cm e oʻo atu i le saoasaoa o le 40 km / h) ina ia aua nei paʻi i luma o le eleele, aemaise lava i totonu o fale taʻavale ma ulufafo.

O nofoa o loʻo i ai faʻamaufaʻailoga ulu ma faʻamalosi lagolago tua, lea e masani ai i se taʻavale taʻaloga sili, ma e lua tamaʻi ato ato, tasi e 100 lita i tua ma le isi e 50 lita i luma, faʻaaoga lelei le leai o se afi i luma.

Nofo ta'aloga fa'atasi ai ma tua

Fa'ate'ia fa'alelei...

O le aafiaga malosi muamua ma le Maserati MC20 na faia i luga o auala lautele ma i le malae tuuga a Modena. O le avea ma GT (pe sili-GT?), E sili atu le taua o le vaʻai pe faʻafefea ona amio le taʻavale i luga o asphalt lautele, e pei o le tifato ma le feʻaveaʻi na filifilia e le Trident brand e faʻamaonia ai uiga faʻafefe o le taavale.

Maserati MC20

O le faʻamalologa e faʻaogaina ai tafatolu faʻapipiʻi i luma ma tua ma e fesuisuiaʻi le faʻalavelave faʻafuaseʻi i lo latou mausali, o se tulaga taua mo le Maserati MC20 e manuia ai i le misiona lua o le tuʻuina atu o le faʻamafanafanaga faʻapitoa i le Gran Turismo ma le lelei o se taʻavale i luga o le ala. .

O le mea na ou mauaina: pe e te filifilia Wet poʻo GT, o le faʻamalolo e masani lava ona faʻalelei, e oʻo lava i le tele o omoomo ma patupatu, ae o le au inisinia Italia na agai i luma ma tuʻuina atu i le avetaavale le avanoa e filifili ai le faʻafefe malie, tusa lava pe o totoe o le ta'otoga fesuia'i (fa'atonu, fa'afanua throttle, tali mailei, leo afi) o lo'o tausia i le "faiga ita" (Ta'aloga ma Corsa). E pei ona toe faʻamatalaina, e Landini:

"O le MC20 o le a mafai ona faʻasaoina le auivi o tagata o loʻo nofoia mai le tele o faʻalavelave, e le gata ona o le eseese o auala taʻavale e vaʻaia lelei, ae faʻapea foʻi ona o auala taʻitasi e lua tulaga faʻafefe, tasi e sili atu le mafanafana ma le isi taʻaloga."

Federico Landini, faatonu atinae mo le Maserati MC20
Maserati MC20

Na'o le oomiina o le ki i le ogatotonu o le fa'atonuga ta'avale e fai ai lena filifiliga: i le susu ma le GT, oomi le faamau ogatotonu e fa'aagaoioia ai le afa-mamago, i Corsa ma le ESC-off e fa'afetaui ai le fa'asusu mo le fa'alelei fa'alelei. E leai se auala ta'ito'atasi, o se fa'ai'uga na fa'amaonia e inisinia a Maserati o se mea na fai mai a latou tagata fa'atau e leai se aoga mo i latou.

…, ae pei o “i’a i le vai” i luga o le ala

O le taimi lava i luga o le ala, e sili atu le ogaoga o mea. Ina ua uma ona fetuutuunai nofoa taʻaloga ma ulu faʻapipiʻi, ma o le mea moni o le koluma foʻi, o le paʻi o le Start button i luga o foliga o le uili (mo le taimi muamua i luga o le Maserati) ma le 3.0 l twin-turbo V6 (faʻatasi ai ma le lubrication system. ). sump mago e fa'amautinoa ai le fa'asusuina lelei o le suau'u afi, e tusa lava pe i ai le malosi o le centrifugal) lapataia lagona ma faititili folafolaina.

Maserati MC20

O le atigipusa e valu-saosaoa lua-pipii (tuuina mai e Tremec, o le iunite lava lea e tasi o loʻo faʻaaogaina e le Corvette Stingray o loʻo i ai nei) e sui i se mea maualuga atu ma le faʻalelei lelei aʻo matou faʻamaeʻaina le uluai kilomita, ae pe a ou sui i polokalame Sport ma Corsa ( o le mea mulimuli o le sili ona malosi) fa'aliliuina tupe maua se fa'anatinati fou, e pei ona tatau ai. O le fa'aaogaina o foe lapopoa o lo'o fa'apipi'i i tua o le foeuli ma le fa'atinoina o le galuega lava e tasi ma le lima o se filifiliga e fa'aaofia atili ai i tatou ile ta'avale.

O loʻo faʻamaonia foi o le tali a Nettuno V6 e mataʻina i le pito i lalo, e atagia mai ai foi le mamafa o le mamafa / malosi o le 2.33 kg / hp (o le mea moni, e mafai ona e vaʻaia o le taʻavale e mama e pei o se faʻanoanoa mo au tali vave. ). O le ave-by-wire accelerator o lo'o i ai lana vaega taua i lenei tali toetoe lava a vave.

I le vaega faʻafefe o le ala, e mafai ona e lagona o le seti o le afi pito i tua (lea e ofoofogia i McLaren's V8s) o loʻo i ai se vaega tele o le aitalafu mo le paleni atoa o le Maserati MC20 (o le 50-50 o le tufatufaina o le mamafa o loʻo faʻapea foi. ua lelei foi -sau).

Maserati MC20

E lagona foi le ma'a'a'a o le tino e o'o lava i le fa'avavevave fa'asao. Ma, se'i vagana ua fa'alatalata atu tulimanu ma'ai po'o tu'ufa'atasiga agavale/taumatau vave ma le leai o se mafaufau masani, o le MC20 e foliga mai e le fa'amanatu mai ia i tatou lona natura fa'ata'avalevale tua.

O le ta'avale ta'avale tua eseese (enisinia pei tulaga masani, faaeletonika filifiliga) fesoasoani ia mautinoa o le taavale o loo aveina "i luga o nofoaafi" le tele o taimi. Na toe fa'amatala mai e Landini, "o le fa'aeletonika fa'apipi'i na'o le fa'amalieina o le afa o tagata fa'atau, e le mana'o e ave a latou MC20 i le ala. E sili atu le fa'alelei, a'o le enisinia e sili atu le saua, ae mama foi, o le mea e ave i ai le fa'amuamua pe a taumafai e fa'avave taimi ta'avale."

MC20 i luga o le auala ma le matagaluega. Maʻeu se toe foʻi mai mo Maserati! 1727_13

O le taʻavale eletise - o loʻo i ai se faiga e taʻua e le au inisinia Italia o le "semi-virtual," o le faʻaleleia o le mea na faʻaaogaina i luga o le Alfa Romeo Stelvio ma Giulia - e maua ai faʻamatalaga lelei ma le saoasaoa o le tali, ma ua mamanuina ina ia saoloto mai le faʻalavelave faʻalavelave. .

O taofi carbon-ceramic (filifiliga, ae faʻapipiʻi i lenei iunite suʻega) e lagona le malosi tele. Ma i le 240 km / h, e tusa lava pe leai ni faʻaopoopoga aerodynamic tetele, o le Maserati MC20 e sili atu ona "faʻapipiʻi" i le asphalt, o se taunuuga o le 100 kilokalama o le uta aerodynamic i luga o le tino (downforce).

20 uili

tulaga liliu

I le aotelega, e le faigata ona taʻutino atu ua toe foʻi mai Maserati ma se taʻaloga sili ona maualuga e tutusa lelei le mafai ona susulu i luga o auala lautele e aunoa ma le afaina ai o tatou skeletal.

O le Maserati MC20 o le sili sili ona faigata o lana vasega i le tele o auala nai lo le tasi ma o le a mautinoa lava le puʻeina o mata o le au Siamani ma Peretania malolosi, o se mea muamua na le mafai e le tagata gaosi Italia mai Modena ona ausia i se taimi umi. Ma ina ia faʻamalamalamaina le lumanaʻi i le mea e mafai ai, o nisi o togafiti na faia mo le MC20 e tatau ona faʻasalalau i le lumanaʻi atoa o faʻataʻitaʻiga fou.

MC20 i luga o le auala ma le matagaluega. Maʻeu se toe foʻi mai mo Maserati! 1727_15

I le taimi nei o se vaega o le Stellantis Group (e aofia ai le itiiti ifo i le 14 ituaiga mai le PSA ma le FCA vaega e leʻi leva ona tuʻufaʻatasia), e mafai e Maserati ona talitonu o lana toe faʻavaeina (MMXX) o le a faʻataunuʻuina moni lava.

Faatasi ai ma ni faʻataʻitaʻiga fou e fitu seʻia oʻo i le 2025: MC20 (faʻatasi ma faʻaliliuga ma eletise i le 2022), le SUV Grecale medium-sized (faʻatasi ai ma Alfa Romeo Stelvio platform ma faʻamoemoe e taunuʻu mai i le 2022 ma faʻatasi ai ma le eletise eletise i le 2023), o le GranTurismo ma GranCabrio fou (faʻapea foi. i le 2022 ma faʻatasi ai ma "maʻa-powered" versions) ma tupulaga fou mo le Quattroporte sedan ma Levante SUV (faʻapea foi eletise).

MC20 i luga o le auala ma le matagaluega. Maʻeu se toe foʻi mai mo Maserati! 1727_16

Ma o lea e mafai ai ona i ai le talitonuga o le 2020 o le tausaga mulimuli lea o le tele o tausaga sosoo o gau ma o le faʻatauga faʻaletausaga i le lalolagi atoa e mafai ona faʻatolu pe a mafaufau i le 26,500 taavale na tuʻuina i luga o le auala i le tausaga talu ai.

Ia tatou faaeteete.

MC20 i luga o le auala ma le matagaluega. Maʻeu se toe foʻi mai mo Maserati! 1727_17

Fa'amatalaga fa'apitoa

Maserati MC20
afi afi
Tulaga Tu'u pito fa'alavafa'a ogatotonu
Fa'ataina 6 cylinders i le V
Malosiaga 3000 cm3
Tufatufaina 2 ac.c.c.; 4 alavai ta'i pusa (24 valve)
Mea'ai Manu'a Direct, Biturbo, Intercooler
mana 630 hp i le 7500 rpm
Binary 730 Nm i le va o le 3000-5500 rpm
Fa'asalalau
Toso tua
Pusa ta'avale 8-saosaoa otometi (pipiu faalua)
Chassis
Fa'amalologa FR: Tuto'atasi mai tafatolu fa'alua fa'atasi; TR: Tuto'atasi mai tafatolu fa'alua fa'atasi
taofi FR: Tisiketi fa'avevela; TR: Tisiketi fa'avevela; Filifiliga: Carbo-ceramic disks
Ituaiga/Numera o feliuliua'i Fesoasoani tau eletise/2.2
Fua ma Avanoa
Comp. x Lautele x Alt. 4669 mm x 1965 mm x 1221 mm
I le va o axles 2700 mm
gafatia atopa'u 150 l (FR: 50 l; TR: 100 l)
Uili FR: 245/35 ZR20; TR: 305/30 ZR20
mamafa 1470 kilokalama
Tulaga ma taumafa
Saosaoa maualuga 325 km/h
0-100 km/h 2.9s
0-200 km/h 8.8s
Taofi 100-0 km/h 33 m
Fa'aaogā fa'atasi 11.6 l/100 kilomita
CO2 fa'aoso 262 g/km

Manatua: O le saoasaoa, maualuga le saoasaoa ma tau taofi e mafai ona suia, aua o loʻo i ai pea i le faʻatagaina. O le tau o lo'o fa'asalalau i lalo ole tau fa'atatau.

Faitau atili