O le tala (le lelei ona faamatalaina) o le foua Mercedes-Benz 190 (W201)

Anonim

O le a ou taʻuina atu ia te oe se taavale, ona o lona umi, mamanu ma mea fou, e tatau ona maua se nofoaga i le "Olimpo dos Automóveis". Ou te tautala - e pei ona e mateina mai ata ... - o le Mercedes-Benz 190 (W201).

E tatau ona ou fai atu soʻo se taimi lava ou te vaʻai ai i se Mercedes-Benz 190 ou te manaʻo e mafaufau o se taunuuga o se koluse manuia tele i le va o se sofa potu malolo masani, se taavale, se tane ma se uati Suiselani. Mo aʻu na mafua mai i lenei mishmash na fanau mai ai le W201. Afai e faʻatagaina e le faʻalavelave, o le a ou tuʻuina atu i fanau a laʻu fanau mo le tele o tausaga a sau "sa i ai se sofa, se tane ..." - i se faapuupuuga, tamaiti matitiva.

E mafai ona ou fai atu ia te oe a oo mai lena aso o le a iai pea le tele o Mercedes-Benz 190s i luga oa tatou auala… fai le talepeina! Fai mai le tala - faʻaosofia e ituaiga eseese o avetaʻavale taʻavale o loʻo nofoia lo tatou atunuʻu ... - o le 190s na faatoa faia le faigamalaga i luga atu o le miliona kilomita. Seia oo i lena taimi, i le faalavelave!

mercedes-benz 190 w201

Ae i le faaopoopo atu i laʻu faʻamatalaga o le tala, o loʻo i ai se isi mea e sili atu le faʻamaonia (ioe ...). O se faʻamatalaga e fai mai o le Mercedes-Benz 190 o le taunuuga o le tele o tausaga o suʻesuʻega ma suʻesuʻega malosi a le Siamani. E tusa ai ma lenei faʻamatalaga, o le 1976 o le tausaga lea na amata ai ona vaʻavaʻai ma le popole le "Mamana" Mercedes-Benz i se faʻailoga faʻatau oloa e taʻua o BMW.

O lenei popolega sa i ai se igoa: E21. Pe afai e te manaʻo ai, o se BMW 3 Series. O se saloon e tausia uma uiga lelei o taʻavale taugata o le vaega pito i luga, ae faʻatasi ai ma fua sili atu. Ma o le a le mea na ofo ai Mercedes ina ua ia iloa o le maketi na talia e totogi (ma lelei!) Mo se taavale e iai nei uiga: laiti ae tutusa le matagofie. O se faate'ia tele i talitonuga maumaututu a Mercedes-Benz. A uma mea uma, e le o tagata uma na manaʻo i se "salon tele-purpose" ma uili. O se mea la'ititi ae tutusa lelei o le a faia.

O le mafuaʻaga lea i le va o le 1976 ma le 1982 e leʻi tuʻu le faʻailoga Siamani i le ao ma le po, ae leʻi faʻamaeʻaina lana tali atu i le tauvaga BMW. I le 1983, na iu lava ina faalauiloa le tetee tetee: na fanau mai le Mercedes-Benz 190 W201.

Mercedes-Benz 190 w201

Na taʻua o le "pepe-mercedes" i lena taimi, o se taavale, e ui lava i lona foliga le mautonu, sa fouvale mo lona taimi. O le 190 o loʻo faʻatusalia se suiga atoatoa mo le faʻailoga fetu. O le Mercedes-Benz muamua lea na tu'uina atu le XXL fua; 'aua le fa'aaogaina malosi o le chrome i le tino; ma ia fa'aulufaleina se gagana fou fa'atusa.

O le taʻavale muamua foʻi lea i le vaega na faʻapipiʻi ai se faʻamaufaʻailoga tele i luga o le au i tua, ma le Mercedes muamua na faʻaogaina le McPherson suspension i luma. Na'o le mea lea e ta'u mai ai le tele o mea e uiga i le tautinoga a le ituaiga i le fatuina o se mea fou. Ma na ausia lenei mea e aunoa ma le togiina o tulaga taua na taʻitaʻia ai le faʻailoga i le 1980s: faʻamafanafanaga, faʻamaoni, tu ma aga ma ata.

Mercedes-Benz 190 w201

I le vaega faʻainisinia, sa i ai le tele o afi na nofoia le pulou o le W201 i le 11 tausaga na galue ai. Mai le 2000 cc Diesel 75hp sili atu le fa'asao lea na fa'aola ai le tele o taxis na fa'asalalau i Lisbon, i le sili atu ma le mamana 2300 cc penisini afi na saunia e Cosworth (le igoa muamua 16-valve afi). Afai i le taimi nei ua uma ona e mafaufau ua galo ia te au le Evo I, Evo II ma le 3.2 AMG versions, o le mea lena, ua uma ona ou taʻua i latou.

E ui lava i eseesega i le faatinoga, o afi uma sa i ai se tulaga tutusa: faʻalagolago i pulufana. I totonu, o le siosiomaga na manino lava Mercedes-Benz. O mea e sili ona lelei, e masani ona faʻatasi ma le faʻamalosi Siamani masani i le faʻapotopotoga ma faʻamatalaga. O le fanua lea na tuʻu ai e le 190 se mea e manaʻomia i le ergonomics. O le foeuli e sili atu ona fetaui ma le foeuli o se vaa, ma e le tele se avanoa i tua.

Mercedes-Benz 190 W201

I le tulaga malosi, e ui lava i tekinolosi uma na faʻaaogaina i le atinaʻeina o le faʻamalolo ma le taʻavale (o le taimi muamua lea na faʻaaogaina ai e Mercedes polokalame komepiuta), e le tele se mea e mafai ona faʻamoemoeina mai se aiga saloon mai le 80s. masani i lea aso ma lea aso talosaga, ae leai ni malaga tetele auala mauga. O le foeuli e matua maualalo le saoasaoa, tu'ufa'atasia ma le uili pito i tua ma fa'amalologa na fa'atulagaina mo ti'eti'ega i le afiafi, e le'o ni vavega.

O le mea moni, o Mercedes-Benz sa matua lotomaualalo ina ua ia mamanuina le W201, na latou mananao ia avea ma mea sili i le mea e tatau ona matua lelei: faʻamafanafanaga, faʻamaoni, ata ma mea fou. Na ausia. Le itiiti ifo o le tala lea a le tolu miliona iunite na faʻatau atu.

Faitau atili