FIAT: Marchionne o loʻo vaʻavaʻai i le Grupo PSA...

Anonim

Sergio Marchionne, Pule Sili o le FIA, e manaʻo e maua le vaega PSA. O le tasi lea?

FIAT: Marchionne o loʻo vaʻavaʻai i le Grupo PSA... 22648_1

E le o se mea fou i soo se tasi na faia e Sérgio Marchionne, Fiat CEO, mea uma na te mafaia e maua ai le Grupo PSA (Peugeot/Citroen). Ua toʻafilemu mea i le taimi nei aʻo faʻafiafia Marchionne i le mauaina o Chrysler - e aunoa ma le faʻaaluina o se pene(!) - ma o le mea lea, i le po, faʻatūina se fesoʻotaʻiga tufatufa i Amerika e faʻatau atu ai faʻataʻitaʻiga Italia. . Ae o lea ua faia e Mr. Marchionne le mea e tatau ona ia faia iina i itu o le fanua o Uncle Sam, ua toe taulaʻi atu i le mauaina o le vaega a le PSA.

I se faatalatalanoaga ma le Automotive News i lenei vaiaso, na taʻutino ai Marchionne o le a ia "vaavaai atu" i le PSA, o lona uiga o le vaega o loʻo manaʻomia vave se kamupani gaosi oloa fou e osofaʻia le tele o le 23.3% maketi o loʻo umia e Volkswagen i le taimi nei. I lalo ifo o le 24 itula mulimuli ane, o le a avea Frederic Saint-Geours, peresitene o Grupo PSA, e faʻamatalaina faʻamatalaga a lana paaga Italia, faʻaalia le tatala i se tuʻufaʻatasiga mafai, "matou te tatala i talosaga" pe a "matou maua le paaga saʻo", na ia toe taʻua.

FIAT: Marchionne o loʻo vaʻavaʻai i le Grupo PSA... 22648_2
Se'ia o'o afea o le a “na'o” ia galulue faatasi?

Tuufaatasi pe leai, o le mea moni ua amata ona lavelave le tulaga mo itu a le PSA, e tusa lava pe le na o i latou o Farani e leai se paaga. O Renault na fa'amoemoe ma maua lona afa sili atu i le Nissan's Iapani… Ma e le'o lelei ea mea?

Ma, i le faaopoopo atu i le mataupu o sea maketi, o loʻo i ai foi le mataupu o suʻesuʻega, tau atinaʻe ma le tamaoaiga o fua naʻo mafai i se vaega tele. Ma o le mea moni, PSA naʻo ia e mafai ona fai sina mea itiiti i le vaega VW. Seia oʻo i le 2016, Volkwagen o loʻo i ai se fuafuaga faʻaalu faifaipea i mea fou ma atinaʻe i le faasologa o le 63 piliona Euro. Fa'atusa e fa'atusatusa i le sili atu ona tauagafau, ae tutusa lelei, 3.7 piliona euros i le tausaga na fa'aputuina e le vaega PSA i le averesi i tausaga talu ai nei. Ma o le mea moni, o le itu lea e tuʻuina ai e le au suʻesuʻe le siʻosiʻomaga: pe o isi vaega taʻavale e mafai ona faʻafouina i le saoasaoa o le Volkswagen Group, a le o lea, i le lumanaʻi, o le a sili atu le maketi o taavale.

O Sérgio Marchionne e mautinoa lava o loʻo nofouta i lenei mea moni, ma o le nusipepa La Repubblica, o loʻo taʻua ai punaoa i totonu, ua uma ona faʻamautinoa o le aiga o Agnelli, o le tagata e umia sea autu o le Fiat Group, o le a iu lava ina saunia se faʻaopoopoga o tupe faavae o le 2 piliona euros i le lagona o le saunia o le ala mo le tuufaatasia ma le PSA.

E le pei o le tuʻufaʻatasia ma Chrysler, lea na faʻateʻia ai le maketi, o le faʻatasi ma le PSA, e pei ona ou fai atu muamua, na talanoa mo sina taimi. O vaega e lua o loʻo galulue faʻatasi mo le silia ma le 30 tausaga ma fefaʻasoaaʻi le gaosiga o nisi faʻataʻitaʻiga (silasila i le ata). Afai o le a faʻataunuʻuina le fefaʻatauaʻiga, o le Fiat Group, faʻatasi ai ma le mafutaga ma le kamupani gaosi Amerika Chrysler ma le faʻatasi ma le Farani o le PSA, o le a faʻamalosia malosi le vaega Italia, e mafai ona feagai ma kamupani ua uma ona tuʻufaʻatasia i le maketi, e pei o Volkswagen pe mai Toyota e tutusa ma tutusa.

O lea ua na'o le fa'atali ma va'ai... ma su'e pe o le mea lea!

Tusitusi: Guilherme Ferreira da Costa

Punavai: Auto News

Faitau atili