Mataituina o taavale. O le a le mea e faatagaina e le tulafono a Potukale?

Anonim

O se faiga fa'afoega o va'a e fa'atatau i le telemetry e mana'omia ina ia mafai ai ona aoina se seti o fa'amatalaga, pe a fa'agasolo lelei, e mafai ai ona tatou maua se va'aiga i le lalolagi atoa i le fa'atinoga o ta'avale ma a latou tagata fa'aoga. Ae o lenei manaʻoga e faʻateleina le lelei o vaʻa e masani ona tulaʻi mai i aia tatau a le tagata faigaluega.

O lea la, faʻafefea ona faʻaleleia le faʻapipiʻiina, faʻaogaina ma le faʻaogaina o faʻamaumauga na aoina e nei meafaigaluega ma le tulafono Potukale o loʻo i ai nei i luga o le aia tatau i le le faalauaiteleina ma le faagasologa o faʻamatalaga patino, e aofia ai ma tagata faigaluega i le faʻatinoga o la latou gaioiga?

E le faigofie le galuega ona o le agaga o le Personal Data Protection Law Nu. 67/98, o le 26 Oketopa, lea na suia ai se faʻatonuga a Europa i le faiga faʻaletulafono a Potukale.

O lenei seti o tala ma faʻaopoopoga faʻasolosolo, lea e faʻavaeina ai le lautele o le aoina ma le faagasologa o faʻamatalaga e mafai ona manatu o se natura patino, faʻamoemoe, i le tulaga faʻapolofesa, e puipuia le tagata faigaluega ma puipuia le tagata faigaluega mai le galue i se auala e e afaina ai le fiafia o le tagata faigaluega, faʻaogaina auala faʻalavelave ma faʻaleagaina o latou tulaga faalilolilo, aemaise lava i fafo atu o le gaioiga poʻo itula faigaluega.

O lea la, e tusa ai ma taavale afi, e tatau ona aofia ai se poloaiga e mafai ona tape ai i soʻo se taimi e manatu le tagata faʻaoga e talafeagai.

O a la tulaga e mafai ai ona fa'aauupegaina ta'avale i meafaigāluega geo-nofoaga ma/po'o fa'atagaina le aoina o fa'amatalaga e fa'atatau i lana ta'avale?

O se tasi o tuusaunoaga o soʻo se taimi lava e faʻamaonia ai e le gaioiga o le taʻavale lona faʻafeiloaʻiga (feʻaveaʻi o mea taua, oloa mataʻutia, pasese poʻo le tuʻuina atu o le puipuiga tumaoti, mo se faʻataʻitaʻiga), i le tausisia o nisi manaʻoga, e aofia ai le faʻatagaina muamua mai le National Commission of Data Protection (CNPD). ). E faaopoopo atu i le malamalama o le tagata faigaluega. Ae le gata i lea.

E noatia foi le kamupani i se seti o taualumaga ma taimi e gata ai mo le fa'asaoina o fa'amatalaga aoina , lea e mafai ona aoga mo faʻamoemoega faʻafuainumera, ma e le tatau ona togafitia taʻitoʻatasi ma faʻaalia lautele, a le o le faʻamaonia saʻo o le tagata faʻaoga poʻo le resitalaina o le taʻavale.

E tatau foi ona i ai se e nafa ma le faʻatautaia ma le faʻafoeina o le faʻagasologa.

E nafa ma le faia muamua o se auʻiliʻiliga e uiga i le tausisia o faʻamaumauga o faʻamaumauga ma le tulafono, aemaise lava pe afai o le mea o loʻo lamatia o le sailia lea o le taʻavale i le tulaga o le gaoi, puleaina o le faʻalavelave faʻafuaseʻi poʻo le faʻamautuina o noataga mo sala tupe i le tulaga o taavale faʻasoa e le tele o tagata. ta'ita'i.

O tulafono fou a Europa e faʻateleina sala tupe

O le a suia noataga mo le puipuiga o faamatalaga patino. E oʻo mai i le aso 25 o Me, 2018, o le Tulafono Faʻatonutonu fou i luga o le Puipuiga o Faʻamatalaga - Tulafono Faʻatonutonu (EU) 2016/679, o Aperila 27, 2016 - o loʻo i ai sini autu e faʻafouina tulafono na faʻamaonia i le silia ma le 20 tausaga talu ai, o lona uiga, aʻo leʻi faʻaaogaina lautele. o le initaneti ma le suiga faakomepiuta, ma ia fa'amaopoopoina i totonu o setete eseese o le Iuni.

Ua maua nei e tagatanuu aia tatau fou ma o le a faateleina le matafaioi mo kamupani.

Aemaise lava manaʻoga e tuʻuina atu i tagata faʻaoga le avanoa i faʻamatalaga a le tagata lava ia na aoina, faʻapea foʻi ma tiute e faʻaaogaina faiga faʻavae ma faiga faʻapitoa mo le saogalemu o faʻamaumauga, e aofia ai le fatuina o se ata e nafa ma le puipuia o faʻamatalaga, lona gaioiga ma le faʻaogaina, faʻapea foi e pei o le logoina o soliga o le saogalemu po o mataupu o soliga o faamatalaga patino i pulega agavaa ma i latou lava mataupu o faamatalaga.

E matua faateteleina foi le pulega lelei , lea e mafai ona oʻo atu i le 20 miliona euros poʻo le oʻo atu i le 4% o tupe faʻaalu a le kamupani i le lalolagi atoa, poʻo fea lava e maualuga atu.

Fa'afeso'ota'i le Fleet Magazine mo nisi tala ile maketi tau ta'avale.

Faitau atili