E mana'omia e le PE le taofi fa'afuase'i. Faatasi ai ma le palota a Potukale.

Anonim

Fa'atasi ai ma le fa'amoemoe o le o'o atu i le leai o ni tagata afaina i luga o le auala, e o'o atu i le 2050, na fa'amaonia ai e le Palemene Europa se fa'asologa o faiga e fa'ateleina ai le Saogalemu i luga o le Auala i le Iuni a Europa, o lona uiga, o le matafaioi mo ta'avale fou uma ia i ai se faiga fa'ata'atia. . O le MEP Potukale o Carlos Coelho o se tasi o i latou na palota i ai.

Fautuaina e mulimuli i le lipoti "Saving Lives: faʻamalosia le saogalemu o taavale i totonu o le EU", o le fua, lea ua faʻaaogaina nei le fuainumera o se fautuaga ma le Komisi Europa, faʻatasi ai ma isi fuafuaga, e pei o le faʻatonuina o le faʻapipiʻiina o paʻu e pulea le mamafa poʻo le nofoa. faiga fa'amau i le nofoa pito i tua.

taofi fa'afuase'i

O taofi fa'afuase'i e mafai ona tipiina ai le 25,000 maliu i le tausaga

"Ina ia ausia le sini o le 'zero victims' i le 2050, e tatau ona tatou faia ni faiga sima ma aoga faʻatasi ma le Sui Usufono i tulaga o le saogalemu o taavale, auala tetele ma amioga avetaʻavale", o le tala lea a Carlos Coelho, i le faʻalavelave i totonu. atoa le Palemene Europa, lea e mafai ona e matamata i le vitio o loʻo i lalo.

E ui ina ua uma ona manatu o le sili ona saogalemu i le lalolagi, o auala a Europa o loʻo faʻaalia pea i aso nei e tusa ma le 25 000 maliu i le tausaga. Vaitaimi o lo'o latou fa'amauina pea le averesi o le 135 000 manu'a.

MEP Carlos Coelho

O le saogalemu o auala e le mafai ona faalagolago i le tau o le taavale

“O le saogalemu i luga o auala e le mafai, i le mataupu faavae, ona naʻo i latou e tele tupe. E le tatau ona na o taavale pito i luga o loʻo i ai auala fesoasoani e ofoina mai e le au gaosi oloa e pei o le taofi faʻafuaseʻi, pulea o paʻu paʻu, faiga mo le tuʻuina o fusi i le nofoa pito i tua, ma isi. O le finau e faapea "o le i ai o nei tekinolosi e fesoasoani i le faaitiitia o maliu i luga o auala e tatau ona faamalosia mo taavale uma", e pei o "se faiga otometi faigofie mo le fetuunaiga o le fusipaʻu faʻatulafonoina, e puipuia ai manuʻa i le ua, e mafai ona laveaʻiina le faitau afe o ola ma e mafai. e itiiti sona tau”.

Faitau atili