Smart Fortwo: e oʻo lava mo i latou e le fiafia i ai ...

Anonim

Mo aso e fa na aveina aʻu e Smart Fortwo i se mea moni tutusa. Na faafeiloai le ituaiga popoto ma faapea atu: afio mai i le ituaiga.

E le tele ni taavale e pei o le Smart Fortwo, ma e le ona o le le mafaaseseina o le tino. O le Smart Fortwo e ese mo isi mafuaaga. E i ai ni nai taʻavale o loʻo faia se faʻamatalaga manino o se olaga patino mo latou tagata e pei o le Smart. O se fa'ailoga e feso'ota'i i tifiga, fa'aonaponei, taulaga, fa'aonaponei ma mea uma lava fa'aupuga fa'aagafesootai-tech-gourmet-hipster-não-sei-das-quantas. I se faapuupuuga, e fesoʻotaʻi ma mea uma o se tama e pei o aʻu, i luga o le 30s o ona tausaga, e aunoa ma le tele o le paie, na fanau mai ma tausia i totonu o le Alentejo, e faigata ona moa. Ou te iloa oe! E le o tagata atamamai uma e pei o lena, aua o le Smart Fortwo ma Forfour fou e foliga mai e faʻamalieina ai le au faʻalogo o vaitausaga uma ... Ae a faʻaalia lenei tulaga agai i eseesega, e taua le faʻamatalaina.

"(...) o le faʻafetai sili e mafai ona ou ofoina atu i le Smart Fortwo fou o le amio e pei o se Smart i totonu o le taulaga ma pei o se taʻavale masani i luga o le auala"

O le Smart Fortwo e ese ona e ave ai i tatou i se mea moni tutusa. O se mea moni e faʻafeiloaʻi ai e le au taʻavale atamai le tasi i le isi, talotalo ma fefaʻasoaaʻi ataata. Ou te fiu e tietie i taavale eseese, ae o lenei malaia!, o le tasi lea e tauaveina le eseesega mo ona tagata. Ou te toe fai atu: e le o tagata uma, na ou tau i le tele o suti ogaoga. Ae taumafai e le faapena.

Smart Fortwo: e oʻo lava mo i latou e le fiafia i ai ... 23180_1

Ua uma ona ou tusia i se taimi ua mavae na ou iloa ai e malie le amio a tagata Smart e pei o se ituaiga o ituaiga. E fai a latou pati, fonotaga, ma isi. Ma o lenei, mo le taimi muamua, sa ou ola ai i lenei aafiaga mai totonu, ina ua ou ulu atu i le ituaiga. Na ou lagona e pei o se David Attenborough moni e suʻesuʻe se ituaiga fou.

Ou te fai atu atonu na sili atu le malosi o loʻu aafiaga ona o le mea moni o lenei Smart Fortwo e fou (e leʻi i ai lava le 100km le ufiufi) ma e iai se lanu e le masani ai, ou te le iloa. O le mea moni na ou mauaina le faauo ma le alofa na ou maua mai le tele o avetaavale na filifilia le Fortwo e avea ma a latou felauaiga malie, e pei o fai mai ia te aʻu "susu mai i le kalapu, oh newbie".

E pei ona fa'aalia e le ulutala o lenei su'ega, ou te le'i tu'iina le polo i le Fortwo. I le faʻaopoopoga i le faigofie o le paka, le faʻalagolago tele o CDI versions ma le faʻaaogaina, sa le mafai ona ou malamalama pe aisea na oʻo ai tagata 'vai uta' i le faʻalavelave o le faʻamalolo, le tuai o le gearbox ma le faʻaleagaina o faʻatinoga o le. tupulaga muamua o se taavale e le'i taugofie.

Faatasi ai ma le lona lua o augatupulaga, ua matua faʻaleleia mea ae e leʻi lava mo lau tusiupu tautua e sui ai lona mafaufau. Ae mo aʻu, o le Smart Fortwo, sili atu i mea uma, o se ituaiga o faʻamatalaga patino - le mea e taʻua o le social-tech-gourmet-hipster-po o le a lava.

Smart Fortwo: e oʻo lava mo i latou e le fiafia i ai ... 23180_2

Sa i ai, ae ou te le toe i ai. O lenei tupulaga lona tolu o Smart Fortwo, na atiina ae i faiga faapaaga ma Renault, na faia se oso maualuga maualuga. E pei o ona muamua, e tumau pea le aoga ma faigofie ona paka, ae e le pei o na, o lea e lelei le taulimaina i luga o le auala ma e tauleleia.

I lenei lomiga faʻapipiʻiina i le 90hp 0.9 turbo engine ma le lua-clutch gearbox o loʻo lafoina foi, e le gata i taulaga ae faʻapea foʻi i luga o le auala. E fa'anoanoa lava le fa'atauga tele, e masani lava i luga atu o le 6 lita - e ui o lea fa'aaogaina e ono feso'ota'i ma le maualalo o maila o lenei iunite. I le isi itu, o le lua-clutch gearbox e tatau foi i se tulaga vavalalata, sili atu le vave nai lo le ECO mode ma itiiti le faʻamalosi nai lo le SPORT mode.

Faʻaauauina le suʻesuʻega malosi, o le faʻafetai sili e mafai ona ou ofoina atu i le Smart Fortwo fou o le amio e pei o se Smart moni i le taulaga ma pei o se taʻavale masani i luga o le auala. O se mea mautinoa e le mafai ona oo i ai tupulaga ua mavae. O le afi 90hp e sili atu nai lo le lava ae ou te taumafai e fai atu o le 71hp version o le a sili atu ona faʻalogo.

I totonu o le taulaga, o le mea lena matou te iloa. E faigofie tele ona ave taavale ma e teu i so'o se pu. E matua la'ititi lava le laina feliuliua'i e toetoe lava a liliu le Fortwo ia lava. Ae mo le atopaʻu, e lava mo le 99% o manaʻoga i aso uma.

_MG_0449

I totonu, o palasitika e faigata uma ma o vaega vaega Renault-Nissan e tumau. Ae ui i lea, o le faʻapotopotoga e le faʻafefeteina tele ma o le mamanu e matua musuia lava. E te ola lelei i luga o le tamaʻi Siamani ma Farani tics. O le tulaga aveta'avale e le'o atoatoa i lo'u fiafia i ai, ae masalo o lo'u fa'afitauli lea ona o a'u uo uma na aveina le Smart e fiafia e "ti'eti'e i luga" - ae le o tama, o le Smart e le o se ta'avale a tama'ita'i.

O filifiliga faʻapitoa, e pei ona masani ai, e matua tele lava. O le tele o tu'ufa'atasiga lanu i fafo o lo'o tu'ufa'atasia e le tele o avanoa i totonu, e faigata ai mo Fortwos e lua ona tutusa lelei. O le tau o lenei iunite e le manaia tele: 16,295 euros (faʻamatalaga uma o lenei iunite iinei). O se tau e fa'amoemoeina e se tasi e toetoe lava fa'atulafonoina elemene e pei o lamepa fa'atasi ai ma ki fa'a otometi, mo se fa'ata'ita'iga. Mo ato fa'atauva'a, o lo'o maua le Smart Fortwo mai le 10,950 euros fa'atasi ai ma le afi 71hp 1.0 ma le pusa fa'ata'ita'i (tausi laulau iinei).

Ou te taʻutaʻu atu ina ua uma ona matou savavali ma ia i nei aso, na amata ona ou fiafia i le manatu. Na'o a'u, na fai mai ou te le fiafia i le Smart Fortwo. Masalo o le a i ai se aso ou te toe foi atu ai i le ituaiga… Ou te misia le sailia o se nofoaga i soo se lua, feʻaveaʻi i auala ma le ese.

Mulimuli ia Razão Automóvel ile Instagram ma Twitter

Faitau atili