Lamepa halogen fa'asaina i le amataga o Setema. E mafai ona a'afia ai la'u ta'avale?

Anonim

Amata i le masina fou, o le a faʻasaina le faʻatau atu o moli halogen, e ui lava e faʻatagaina luga ole pisinisi e leai ni faʻatau i faleteuoloa ma faʻaaliga. O le la'asaga mautinoa lea o tulafono a le EU EU244/2009 ma le 1194/2012.

Fausia i le 1882 e le General Electric, moli halogen na faʻasalalau i le taimi e sili atu le malosi o moli ma sili atu le faʻaolaina o le malosi pe a faʻatusatusa i moli masani. Ae ui i lea, i le aluga o taimi, na foliga mai e leʻi lelei tele e pei ona manatu muamua. O le gaosiga ma le tausiga o nei lamepa e sili atu le taugata nai lo lamepa masani, ma o le suiina e le o se faiga taugofie. Ae ui i lea, na taunuu mai tekinolosi LED, sili atu ona lelei ma taugofie, lea na mafua ai le iuga o lenei tekinolosi.

O lenei faʻasalaga atoa e oʻo mai ma le faʻaiʻuga o le moratorium a Europa, lea e faʻauʻu i lenei tausaga, i le aso 1 o Setema, i le maeʻa ai o ni laasaga na faia i lenei itu, na amata i le 2012 ma le faʻaiʻuga o moli moli ma i le 2016 faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o moli halogen i. fa'aoga ile fale.

O le faaiuga o se vaega o se seti o faiga faʻalauiloa e le Komisi Europa, lea e manaʻo e faʻateleina le faʻaaogaina o le eletise - e le gata i le faʻaitiitia o le carbon dioxide, ae faʻapea foi pili o le malosi.

Ae faapefea taavale?

E mafai ona e mautinoa. Ole fua lea ole a le a'afia ai lau ta'avale, tusa lava pe fa'apipi'iina i moli ulu. O le faʻasaina o Brussels e faʻatatau i moli faʻasolosolo faʻatasi ma faʻamau E27 ma E14, ma moli faʻatonu e iai fesoʻotaʻiga G4 ma GY6.35. O mea mulimuli e lua o loʻo faʻaaogaina lautele i totonu o fale taʻavale, peitaʻi o lamepa halogen e faʻamoemoeina mo pisinisi taʻavale e le afaina.

Ua pasia e le aufaipisinisi ta'avale lea fa'asaina ona o le a'afiaga o le si'osi'omaga o matauila nei i luga o ta'avale o lo'o totoe.

Po o le a lava le tulaga, o lamepa halogen o le a le pine ae faanumera aso. O lamepa ua fa'apipi'iina i tekonolosi fa'a LED ua fa'atupu fa'atemokalasi. E le gata i lea, o moli halogen e le mafai ona faʻafetaui i faiga moli atamai o loʻo i ai nei e faʻamalamalamaina ai le malamalama i sone filifilia, e tusa ai ma le ituaiga auala ma feoaiga o loʻo siomia ai i tatou.

Faitau atili