Porsche 911 GT3 (991): O se "adrenaline concentrate" na tuʻuina atu i Sineva

Anonim

Faʻaalia i Geneva i le fa aso talu ai, o le Porsche 911 GT3 ua toe foʻi i le faʻaaliga: sili atu le malosi, mama ma vave. Ae o le ā le tau?

Ou te leʻi oʻo i luga o le EasyJet vaalele i Sineva ma o loʻu ulu ua leva i ao. Le tausala? Le Porsche fou 911 GT3, tupulaga 991. O mea uma ona sa ou iloa o le a ou feiloai ia te ia i ni nai itula. O le isi…

E le o se "aso tauaso", e pei o le Ferrari LaFerrari. Sa pei lava o le toe asiasi atu i se uo tuai. Tatou te iloa ona foliga, ona foliga ma e mafai foi ona tatou iloaina o ia i le ogatotonu o lena motu o tagata. Ae ina ua mavae ni nai tausaga "e le o tautala", i lalo o lena tulaga uiga ua uma ona 50 tausaga, o le a faapefea? Pe na faaipoipo ma maua sana fanau? Ah… faatali! O loʻo matou talanoa e uiga i se taavale. Ae ua uma ona e iloa le mea ou te fia alu i ai, a ea?

Porsche GT3

Sa fai si ou popole. Na ou fia iloa po o le a le mea na aumai e Porsche mo le lomiga fou o se tasi o taavale sili ona susulu, malie ma sili ona manaia "avetaʻavale" i tausaga talu ai nei. Mata o le fua tuai "iva selau sefulutasi", faatasi ai ma se fua faaopoopo o le tuuto i luga o malifa ma le itiiti ifo o le tuuto estradista, e faataunuuina ai le tu masani? Mo le tele o "le" 911!

O le taimi lava na pa'u ese ai le ie, o lo'u lagona muamua o le mea lea na ou fa'amoemoeina - E te foliga pei o oe lava, e leai se tasi na te avatua ia te oe le tama e 50 tausaga le matua! Ua lelei… ia matau sa e faia se faleta'alo, ma e ma'ai au laina. Ae e foliga mai e tutusa lava oe e pei ona masani ai - sa ou mafaufau a o ou mauaina auiliiliga fou o lenei masani tuai. A o taulaʻi atu loʻu mafaufau i laʻu malaga faataamilo i le Porsche 911 GT3 fou, na sau ai iā te aʻu Jürgen Piech, o se tasi o talimalo o le faaaliga Porsche i Sineva. Mulimuli ane sa ia talanoa atu i se tasi o le "aano ma le toto".

Porsche GT3 3

Mo se Siamani, o ia o se tagata alofa tele, na ia iloa Potukale ma ua uma ona alu i le Autodromo de Portimão. Sa ia maumauaʻi e gugutu e faapea na te iloa fai ni nai upu i le gagana Potukale. Sa ou tuu atu ia te ia e faaali atu ona tomai i le gagana a Camões ma o se… o se mala. Ae faatasi ai ma se fa'amata'u na mafai ona ou tautala atu i se matamuli ma le le talitonuina "matua lelei Jürgen!".

I loʻu lima sa i ai saʻu polosiua ma faʻamatalaga o le Porsche 911 GT3 ma faʻatasi ai ma le fiafia e mafai mo le au Bavarians, na faʻafeiloaʻi aʻu e Jürgen i le GT3. Sa mama, sili atu le malosi, vave, ma isi. Ae a'o matou faia se ta'amilosaga fa'ata'amilo i le GT3 - o taimi uma ma le mea pu'eata o lo'o sauni - e maua e ou mata le mea ou te le'i fa'amoemoeina: - Jürgen, o le PDK gearbox? – O lea na ia tali mai ai, e pei lava ona ou gugutu i lana gagana Potukale: – Ioe Guilherme, o… ae sili atu le vave nai lo se tusi lesona!

O le maasiasi o le faʻafeiloaʻi o aʻu i se tasi o taʻavale taʻaloga sili ona mama e mafai e tupe ona faʻatau i se atigipusa lua-clutch na iloagofie i ona foliga. Ae e le o se mea ogaoga… - Jürgen, o loʻo avanoa se pusa faʻaoga tusi e fai ma filifiliga, saʻo? Latou te le fia iloa le tali...

Porsche GT3

Sa matou oo atu i le afi ma se isi pakete vai malulu. O le afi malosi, feliuliuaʻi, manumalo ma le faʻaleagaina Metzger afi na faʻapipiʻiina le GT3 ma GT2 versions o le Porsche 911 (talu mai le 1998) ua le o toe iai i lenei augatupulaga. Mo i latou e le iloa, o lenei Metzger afi o le afi na maua ai Porsche lona manumalo mulimuli i le 24 itula o Le Mans. E le gata i le lauiloa ona o lona naunau e sui, ae sa aloaia foi i lona faatuatuaina. I suʻega, o lenei afi na mafai ona ufiufi le tutusa o le 10 Lisbon-Porto malaga i taimi uma i le saoasaoa atoa, i le sili atu i le 9000 taamilosaga i le minute, e aunoa ma le leiloa o le mana poʻo le ofuina vave.

I lenei augatupulaga, na amata ai e le Porsche 911 GT3 ona faʻapipiʻi se afi e tutusa ma le tasi na faʻaaogaina e le isi vaega. O lea la e sili atu masani. E mautinoa lava, afai e mafai ona taʻua se afi 3800cc atmospheric masani, e mafai ona atiaʻe le 475hp o le malosi, o le maualuga o le 435Nm ma oʻo atu i le 9000rpm! Fa'asao mai le 0-100km/h ile 3.5 sekone ae le'i o'o ile saoasaoa maualuga ole 315km/h. E ui lava i mea uma, ou te manatu o le a mafai ona tatou ola i lenei afi, a ea?

Porsche GT3 4

I le vaega o totoe o le seti, e leʻi toe i ai ni mea e ofo ai. Fa'ato'a lapo'a kaponi, fa'amalologa e sili atu ona fetaui mo le savali fa'atopetope, ta'avale ma fa'alogo fa'apitoa ma le anoanoa'i o mea fa'aoga aerodynamic e mafai ona fa'atupuina atili le malosi. Leai se mea matou te leʻi faʻamoemoeina mai se GT3 version.

Ae ia tatou tuu mea i se vaaiga mamao. Afai e foliga mai o lenei GT3 o loʻo faʻaalia o ia lava o le GT3 aupito itiiti o taimi uma, o le mea moni e sili atu GT3 nai lo soʻo se tasi o ona muamua. O aʻu o se Porsche buff ma o lea ua i ai soʻu le fiafia e sui. Afai i luga o pepa mea e le o ta'uta'ua se'i tu'u le dice i luga o le ala. Fai mai Porsche o lenei 911 GT3 e mafai ona faʻamaeʻaina se taamilosaga faataamilo i le Nürburgring i lalo ifo o le 7 minute 30 sekone.

Amioga o le tala? To'afilemu, fa'afilemu... Ua iloa e Porsche le mea e fai. Se'i fa'atali, ave le 911 GT3 mai le fa'aaliga i le Geneva Motor Show ma se'i toe fai se isi taimi, o le taimi lea i le matagaluega a Estoril. Ma o le tasi foi, matou te le misia. E manaia lava le va'ai i uo tuai, aua e alu le taimi ae e iai mea e le suia lava,

Porsche 911 GT3 (991): O se

Tusitusi: Guilherme Ferreira da Costa

Faitau atili