Ferrari Dino i le masalosalo, ae o le SUV "atonu o le a tupu"

Anonim

Talu ai nei, na toetoe lava a faʻamaonia e Ferrari, e ala i lona Pule Sili o Sergio Marchionne, o le a ia faia le mea e le mafai ona faia: o se SUV. Pe pei ona fai mai Ferrari, o se FUV (Ferrari Utility Vehicle). Ae ui i lea, e ui lava o loʻo i ai (e foliga mai) se igoa faʻailoga mo le poloketi - F16X -, e leai lava se faʻamaoniga atoatoa o le a tupu.

I le kuata muamua o le tausaga a sau, o le a tuʻuina atu le fuafuaga faʻavae a le faʻailoga seia oʻo i le 2022, lea o le a faʻamalamalamaina uma masalosaloga e uiga i le F16X. Ma o le a tatou iloa atili foi e uiga i se isi poloketi ua leva ona talanoaina e aunoa ma se faʻamaoniga manino: toe foʻi mai o Dino.

O Dino o le taumafaiga a Ferrari, i le faaiuga o le 1960s, e fausia se ta'avale ta'aloga lona lua, sili atu le taugofie. I aso nei, o le toe faʻaleleia o le igoa Dino o le a iai le faʻamoemoega o le fatuina o se tulaga fou o avanoa i Ferrari. Ma afai i aso ua mavae, fai mai Marchionne e le o se fesili pe o le a tupu pe leai, ae naʻo afea, i aso nei ua le o toe laina.

Ferrari SUV - muai va'aiga a Teophilus Chin
Ferrari SUV muai va'aiga e Teophilus Chin

O le manatu o se Dino fou ua feiloai, o se mea e ofo ai, tetee i totonu. E tusa ai ma le tala a Marchionne, o sea ituaiga faʻataʻitaʻiga e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i luga o le ata o le faʻailoga, faʻaitiitia ai lona faʻapitoa. Ma o le a tupu lena mea ona o le Dino fou o le ai ai se tau ulufale 40 i le 50,000 euros i lalo ole California T.

lalolagi fa'asaga i lalo

Se'i toe fa'amanatu: o se Dino fou, e faigofie ona maua, e ono fa'aleagaina ai le ata o le fa'ailoga, ae o le SU… fa'amalie atu, o le FUV leai? O se manatu faigata e malamalama ai, aua o talosaga uma e lua e aofia ai le faateleina o le gaosiga, ae o mea uma e sili atu ona aoga pe a iai se calculator i lima.

Ferrari o loʻo faʻapenaina tupe. O loʻo faʻaauau pea ona tuputupu aʻe ana tupe mama mai lea tausaga i lea tausaga, faʻapea foʻi ma lona tau faʻatau, ae o Marchionne e manaʻo atili, sili atu. O lona fa'amoemoe o le fa'aluaina o tupe mama a le fa'ailoga i le amataga o le isi sefulu tausaga. I lenei tulaga, o le faʻalauteleina o le laina - pe o le FUV poʻo le Dino - o le a faʻatasi ma le faʻateleina o le gaosiga.

Ma afai o le maualuga maualuga o le 10,000 iunite e oʻo atu i le 2020 e leʻi leva na tuʻuina atu - ma le atamai ma faʻamaonia aloaia e avea o se faufale laʻititi - ona faʻalauteleina lea o le lautele o le a iloa ai le sili atu o lena pa. Ma e i ai taunuuga.

I le avea ai ma kamupani la'ititi - Ferrari ua tuto'atasi nei, i fafo atu o le FCA - e tuusaunoa mai le tausisia o le polokalame fa'aitiitiga fa'aleaogaina e pei o le tele-volo gaosi oloa. Ioe, e tatau ona faʻaitiitia ana faʻamalama, ae o sini e ese, faʻatalanoa saʻo ma faʻalapotopotoga faʻatonutonu.

O le sili atu i le 10,000 iunite i le tausaga o lona uiga o le ausia o manaoga tutusa e pei o isi. Ma i fafo atu o le FCA, e le mafai ona faʻamoemoe i le faʻatau atu o le Fiat 500s laiti mo ana faʻatusatusaga o faʻamalo. Afai ae fa'amaonia lea fa'ai'uga, e fa'ate'ia le manatu lea.

Afai e sili atu numera e tatau ona faʻamaonia i luga o le laina gaosiga, o le SUV o se peti sili atu le saogalemu ma sili atu le aoga nai lo se taʻaloga taʻavale - leai se talanoaga. Ae ui i lea, e mafai ona faʻamaonia e faʻatauvaʻa, faatasi ai ma le faʻateleina o manaʻoga i le faʻaitiitia o faʻamalama.

E tusa lava pe mafaufau i le faʻailoga sili atu ma le hybrid i le lumanaʻi, e tatau ona faia ni faiga faʻapitoa. Ma o le F16X, e oʻo lava i le faʻamaoniaina o tala o se hybrid V8 e faʻaosofia ai, o le a sili atu le maualuga o faʻasalalauga nai lo se Dino fou. O se taavale o le a laʻititi ma mama, ma e pei o le 1967 muamua, faʻapipiʻiina ma se V6 i le ogatotonu pito i tua.

E tele tali i le amataga o le 2018 faʻatasi ai ma le tuʻuina atu o fuafuaga a le faʻailoga i le lumanaʻi. Pe o le a latou peti e tetee i le faamaoniga a le FUV?

Faitau atili