Fuafuaga 1. O le toe foʻi mai o Alfa Romeo ua uma ona i le 2018

Anonim

Alfa Romeo Sauber F1 Team o le igoa aloa'ia o le 'au fou e fa'ailogaina le toe fo'i mai o le fa'ailoga a Italia i le Formula 1. Alfa Romeo ma le au Suiselani Sauber ua faʻatuina se faiga faʻapisinisi ma faʻatekinisi faʻatasi ma le faʻamoemoe e auai i le Formula 1 World Championship i le amataga o le isi vaitau, i le 2018.

O le lautele o le faiga faapaaga e faasino i fuafuaga, pisinisi ma tekinolosi felagolagomai i vaega uma o atinae, e aofia ai le avanoa i tomai ma tagata tomai faapitoa o le inisinia a Italia.

Mai le 2018 i luma, o le a mafai ona tatou vaʻavaʻai i nofoa nofofua a Sauber ma se teuteuga fou, lea o le a faʻapipiʻiina ai lanu ma logo a Alfa Romeo.

O lenei maliliega ma le Sauber F1 Team o se laasaga taua i le toe faʻafouina o Alfa Romeo, lea o le a toe foʻi i le Formula 1 pe a maeʻa le sili atu i le 30 tausaga. O se fa'ailoga iloga na fesoasoani i le fa'atupuina o le tala fa'asolopito o le ta'aloga o le a fa'atasi ma isi tagata gaosi oloa o lo'o auai i le Formula 1.

Sergio Marchionne, Faatonu Sili o FCA

Alfa Romeo logo, afi afi Ferrari

Sauber o loʻo faʻaaogaina afi afi a Ferrari talu mai le 2010. O lenei faiga faʻapaʻaga fou ma le "scudetto" brand e le o lona uiga faʻapitoa o le mutaaga o afi afi Ferrari. E mautinoa lava, o Alfa Romeo afi o le a avea ma afi e sapalai e Ferrari.

Sauber C36

Sauber C36

Alfa Romeo i le Fuafua 1

Alfa Romeo, e ui lava i le leai o se silia ma le 30 tausaga, o loʻo i ai se tamaoaiga tele i le taaloga. E oo lava i le taimi na taʻua ai le Formula 1 o le Formula 1, o Alfa Romeo o le siamupini e le mafaatusalia i le siamupini o le lalolagi Grand Prix. I le 1925, na pulea ai e le Type 2 GP le siamupini muamua o le lalolagi.

O le ituaiga Italia sa i ai i le Formula 1 i le va o le 1950 ma le 1988, pe o se gaosiga poʻo se faʻatau afi. Na maua e Alfa Romeo ni suafa avetaavale se lua i le 1950 ma le 1951, faatasi ai ma Nino Farina ma le toatasi Juan Manuel Fangio o avetaavale. I le va o le 1961 ma le 1979 na ia tuʻuina atu afi i le tele o 'au, toe foʻi mai o se gaosi oloa i le 1979, ma ausia i le 1983 lona tulaga sili ma le tulaga 6 i le siamupini a le au gaosi oloa.

Ina ua uma le mauaina o le faailoga e Fiat, Alfa Romeo o le a lafoaia le Formula 1 i le 1985. O lona toe foi mai, e pei o Alfa Romeo Sauber F1 'au, ua fa'atulaga mo le 2018.

Alfa Romeo 159
Alfa Romeo 159 (1951)

Faitau atili