Le Talafaasolopito o Logos: Alfa Romeo

Anonim

O le tausaga 1910 na faailogaina i le tele o mea na tutupu i le talafaasolopito. I Potukale, 1910 na faailogaina i le faavaeina o le Potukale Republic ma le taunuuga o suiga o faailoga o le atunuu - o le fuʻa, bust ma le vii o le atunuu. Ua i ai nei i Italia, i ni nai masina aʻo lumanaʻi le Oketopa 5th Revolution, o se isi mea na tupu e sili ona taua - a itiiti mai mo matou petrolheads - na faia i le taulaga o Milan: o le faʻavaeina o Anonima Lombarda Fabbrica Automobili, e sili ona lauiloa o Alfa Romeo.

E pei o le faʻailoga o loʻo iai nei, o le faʻailoga muamua o le faʻailoga (i le ata o loʻo i lalo) e aofia ai elemene autu e tolu, e taʻitasi ma lona uiga.

O le mama lanumoana ma le tusitusiga "Alfa Romeo Milano" na fai ma sui o le Aiga Tupu. O le fuʻa a le aai o Milan, faʻatasi ai ma le satauro o Saint George i luga o le papaʻe papaʻe, na mulimulitaʻi i tu ma aga o le faʻaogaina o faʻailoga faʻaitulagi i tauvaga. Mulimuli ane, ua tatou maua le gata lanumeamata - Biscione - na faia e Ottone Visconti, Archbishop o Milan.

E tele faʻamatalaga o le Biscione: o nisi e fai mai o se tala faʻasolopito o le a na fanauina se tamaititi, ae o isi na talitonu o le gata o se meaalofa mai le Archbishop o Milan lea na faʻaopoopoina ai se Saracen i le gutu e faʻatusalia. manumalo i le pulega a Ierusalema.

Alfa Roemo logo
Alfa Romeo logo (muamua)

I le aluga o tausaga, o le Alfa Romeo logo na faia ni suiga, ae aunoa ma le faʻateʻaina mai uluaʻi faʻailoga. O le suiga tele na tupu i le 1972, ina ua aveese e le faailoga le upu "Milano". O le suiga mulimuli na tupu i le 2015, faatasi ai ma laina auro ua suia i lanu siliva. E tusa ai ma le faʻailoga, o le faʻailoga fou o se "tuʻufaʻatasiga atoatoa i le va o vaega ma geometry o elemene taʻitasi".

Mo le sili ona fia iloa…

  • I le 1932, na faʻamaonia ai e se tagata faʻatau mai Farani le kamupani e sui le upu "Milano" i le "Paris" i faʻailoga o taavale uma na auina atu i Farani. O nei fa'ailoga fa'ailoga ua avea nei ma se mea e seasea maua e le au aoina.
  • Ina ua maeʻa le Taua Lona Lua a le Lalolagi, mo sina taimi puupuu, na faʻaogaina ai se logo Alfa Romeo faigofie, faʻatasi ai ma mataitusi ma fuainumera i le uʻamea faʻaiila ma le lanu mumu toto.
  • Fai mai le tala, e masani ona tatala e Henry Ford lona pulou i taimi uma na te vaai ai i se Alfa Romeo pasi...

Faitau atili